Serum pod oczy

Clarins Double Serum Eye Serum pod Oczy 20ml
notino.pl
Clarins Double Serum Eye - Przeciwstarzeniowe serum pod oczy
Sephora
Clarins - Double Serum Eye - Przeciwstarzeniowe Serum Pod Oczy - Double Serum Eye 20ml - Dla Kobiet

Ata77
    6 kwietnia 2024 o 5:43
    Tu jest jakby luksusowo
    Mam cerę dojrzałą, 45+, ze znaczną suchością w okolicy oka, zmarszczkami mimicznymi i często lekką opuchlizną w tym obszarze. To moje drugie opakowanie tego kremu. Dlaczego drugie? Bo jest po porostu dobry. Dlaczego nie piętnaste? Bo jest niestety drogi. Na wstępie więc wydałam ocenę o nim. A w szczególe:
    Zalety:
    • przyjemny lekko ziołowy, subtelny zapach
    • dwufazowość: w opakowaniu mamy przegrodę; w jednej komorze znajduje się krem o typowej lekko gęstej, w białym kolorze substancji, w drugiej "olejek"; naciskam pompkę (i tu uwaga! mamy oznaczenie mniejszej i większej kropelki, także możemy sami sobie regulować ilość produktu; w sytuacji większego zapotrzebowania z mojej strony wybieram większą "kroplę", kiedy potrzebuję mniej wybieram "mniejszą", uważam że to genialne rozwiazanie); tak więc po naciśnięciu pompki wypływa na dłoń substancja o dwóch różnych konsystencjach, gęsta i rzadka, mieszam na dłoni obie i aplikuję
    • krem BARDZO szybko się wchłania, nadaje się więc pod makijaż jak się śpieszę
    • nawilża, daje ukojenie, napina przyjemnie skórę, likwiduje opuchliznę, stanowi dla mnie taki kompres ochronny
    • w kwestii działania anty-ageing myślę, że mogłabym się wypowiedzieć po regularnym zużyciu przez wiele miesięcy w perspektywie lat, to co mogę stwierdzić mając w tej chwili drugie opakowanie to to, że moja wysuszona skóra okolicy oka wygląda naprawdę bardzo dobrze, a spojrzenie jest rozświetlone
    • bardzo dobry i bogaty skład kremu to również kolejny atut
    Wady:
    • a minus? jest jeden: cena w odniesieniu do pojemności (20ml), mam świadomość jednak składu produktu, jego dość skutecznego działania, w ramach możliwości być może będę do niego wracać
  • 2 listopada 2023 o 19:52
    Faktycznie dba o moją skórę wokół oczu.
    Duże, masywne i średnio poręczne swoją drogą( choć prezentujące się super) , plastikowe opakowanie skrywa w sobie duet składający się z żelowo-wodnistej konsystencji oraz lekkiego kremu. Dozownik kosmetyku sprawuje się tak sobie. Należy uważać, gdyż mocniej naciśnięty dozuje zbyt dużą dawkę produktu na dłoń. Dodam też ,że dwie te substancje, o których wspomniałam wcześniej należy ze sobą dobrze zmieszać i dopiero tak uzyskaną mieszankę nałożyć w okolicach oczu. Serum po zmieszaniu ma lekką konsystencje i przyjemny, delikatny dla zmysłu powonienia aromat. Szybko wchłania się w skórę, przynosząc ukojenie suchej ,ściągniętej okolicy wokół oczu (moja jest sucha, z drobnymi zmarszczkami mimicznymi, bardzo cienka) Skóra po jego zastosowaniu jest mięciutka, ukojona, wygładzona , lekko napięta, a delikatne cienie zredukowane niemalże do zera. Używając recenzowanego specyfiku mam takie poczucie,że faktycznie dbam o tą delikatną okolice twarzy, gdyż widzę rezultaty przy regularnym stosowaniu mazidła. Produkt aplikowany rano, eliminuje delikatne opuchnięcia skóry po nieprzespanej nocy i dobrze współgra z makijażem . Wieczorem natomiast przynosi ukojenie cerze po całym dniu spędzonym w make-up'ie. Odżywia, wygładza, nawilża, lekko napina co finalnie sprawia, że spojrzenie prezentuje się korzystniej. Zdecydowanie wzmacnia działanie kremu, dlatego ja już nie wyobrażam sobie pominąć ten etap jakim jest serum (zarówno to pod oczy jak i na całą twarz) podczas codziennej pielęgnacji skóry twarzy.
    Zalety:
    • Opakowanie -od strony wizualnej
    • Lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja
    • Właściwości pielęgnujące skórę wokół oczu
    Wady:
    • Opakowanie-jeśli o jego poręczność chodzi
    • Pompka dozuje nierówną ilość produktów z dwóch przegród, więc jedna szybciej się skończy od tej drugiej.
    • Przed aplikacją serum pod oczy należy dobrze wymieszać dwa składniki (wodno-żelowy oraz kremowy ze sobą) , a one nie zawsze chcą się ze sobą tak stu procentowo połączyć.Lubią się rozwarstwiac, przez co czasem pod jedno oko nakładam więcej kremu, pod drugie natomiast więcej emulsji.
    Xavvi
    11 września 2023 o 14:19
    Wprost cudowne
    Od momentu zakupu pierwszego kosmetyku Clarins chcę więcej i więcej. Wszystkie są doskonałe, ale to serum szczególnie uwielbiam i już wiem że nie rozstanę się z nim nigdy! Mam worki pod oczami i próbowałam wszystkiego, lekko działa karboksyterapia i troszkę endemologia...a to serum dział cuda. Stosuje rano i wieczorem przed kremami...i worki po miesiącu praktycznie zniknęły. Szkoda, że jest tak niska dostępność tych kosmetyków w Douglas.
    agi1234
    26 lutego 2023 o 12:05
    Skuteczna pielęgnacja oka
    Bardzo lubię pielęgnację od Clarins, dlatego skusiłam się na zakup tego kremu pod oczy. Mam cerę dojrzałą, ze zmarszczkami raczej mimicznymi. Dodatkowy problem to suchość skóry. Krem serum ma bardzo dobry skład, roślinne czynniki mają działać na różnorodne problemy delikatnej skóry pod okiem. Globalne działanie przeciwzmarszczkowe. Tak też jest. Faktycznie pomaga wygładzić, rozjaśnić skórę. Napina ją delikatnie i daje efekt liftingu. Szybko się wchłania i nie klei się. Pod makijaż idealne. Opakowanie jest dość masywne, plastikowe, przezroczyste z pompką. Niestety pompką nie działa idealnie i często rozchlapuje na boki produkt lub na dłoni ląduje zbyt duża ilość serum. Przez to szybko widzę zużycie i niską wydajność. Opakowanie jest na tyle duże, że w podróż z małym bagażem odpada! Zapach jest cudowny, herbaciany. Konsystencja- to dwie różne substancje które musimy już na dłoni wymieszać- jedna to żelowe lejące się serum, a druga biały delikatny krem. Czy aplikuję równe części tego specyfiku? Mam wątpliwości, właśnie przez mało precyzyjną i dość tępą pompkę. Podsumowując serum jest bardzo skuteczne w pielęgnacji, jednak opakowanie do poprawy. Kupię ponownie jeśli producent to zmieni .
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Opakowanie- zbyt masywne, a aplikacja mało precyzyjna i rozchlapuje produkt.
    Alex85
    29 kwietnia 2022 o 10:35
    Bardzo dobre
    Serum pod oczy jest to dla mnie must have. Mam bardzo problematyczną skórę pod oczami. Mam mocno zaznaczoną dolinę łez, genetyczne worki, pęknięte naczynka i widoczną żyłkę pod jednym okiem. Serum pod oczy stosuję codziennie wieczorem, pod krem pod oczy. Seeum Clarins jest dwufazowe, konsystencja piankowo-półpłynna. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, aby nałożyć je pod oczy. Bardzo szybko się wchłania. Po kilku minutach można nałożyć na nie krem. Serum ładnie nawilża, lekko wygładza i spłyca zmarszczki. Miałam już wyraźnie zaznaczone linie mimiczne, które zostały delikatnie wygładzone odkąd stosuję to serum. Efekty są zdecydowanie bardziej widoczne, w porównaniu z innymi tego typu produktami. Zaznaczam też, że jest to kosmetyk, nie można po nim oczekiwać cudu. Nie sprawi, że worki nagle magicznie znikną, po prostu znacznie wspomaga pielęgnację. Opakowanie jest ładne, widać ile produktu jeszcze zostało. Trzeba uważać przy wyciskaniu, wystarczy bardzo delikatnie nacisnąć pompkę, bo strasznie rozchlapuje i można wycisnąć za dużo produktu. Serum dostałam w prezencie na gwiazdkę, jeszcze starczy mi na ok. m-c stosowania, czyli przy używaniu raz dziennie wystarcza na pół roku. Mimo wysokiej ceny, na pewno wrócę do tego produktu.

Zobacz także inne Serum pod oczy