Pasty do zębów

Blend - a - med 3D White Luxe Perfection Charcoal Toothpaste Pasta do zębów z węglem aktywnym

• 13 listopada 2023 o 22:03
    BLEND-A-MED- 3D White Luxe
    Pasta nie sprawiła na mnie jakiegoś super wrażenia. Czy moje zęby były bielsze? No nie bardzo. Pasta jak pasta. Fajnie odświeżała oddech i to by było na tyle. Największą wadą tego produktu było okropne uczucie schodzącej skóry wewnątrz jamy ustnej.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przystępna cena
    • Całkiem wydajna
    Wady:
    • Nie wybiela jeśli pijesz dużo kawy lub herbaty
    • Uwrażliwia dziąsła
    • Po umyciu utrzymuje się efekt schodzącej skóry jamy ustnej
  • 25 września 2023 o 12:25
    Bez szału
    Wybierając pastę do zębów z aktywnym węglem miałam nadzieję, że mój kolor zębów będzie bielszy, niestety tak się nie stało. Pasta sama w sobie nie jest zła, dobrze się pieni i usuwa osad nazębny. Jeśli ktoś nie lubi mocnego zapachu mięty to ta pasta będzie dla niego odpowiednia.
  • 20 czerwca 2023 o 15:16
    Mycie zębów papierem ściernym!
    Pastę do zębów kupiłam w jednym z marketów, przystępna cena, tubka o pojemności 75 ml i obietnice producenta o efekcie wybielania zębów. Kartonik w którym umieszczono tubkę posiada okienko, wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu zostały podane zarówno na opakowaniu kartonowym i tubce. Pasta umieszczona w poręcznej lekkiej tubie, stabilnie stoi na nakrętce, a pod nią sreberko. Pasta w kolorze czarnym ma dość dziwna konsystencję, niby stała ale bywało, że spływała ze szczoteczki i brudziła wszystko. Podczas wyciskania z tubki bywały problemy z wydobyciem odpowiedniej ilości - raz zbyt mało, a innym znów zbyt dużo. Dodatkowo otwór w tubce był cały ubrudzony pastą co wyglądało mało estetyczne. Wydajnością również nie grzeszy, opakowanie stosowane dwa razy dziennie przez dwie osoby wystarczyło na 2-2,5 tygodnia. Mycie zębów było katorgą, mało się pieni i w szarym kolorze co wygląda dość dziwnie, zapach niby miętowy ale mało przyjemny, najgorsze było uczucie "ścierające" szkliwo...miałam obawy o stan uzębienia w wyniku tak mocnego nacisku/ścierania. Wybielanie zębów wykonuje regularnie u stomatologa, a pasty stosuje dla podtrzymania efektu. Z tej wersji jednak nie jestem zadowolona i więcej nie kupię.
    Zalety:
    • poręczna lekka tubka stabilnie stoi na nakrętce
    • pod nakrętką znajduje się sreberko
    • dodatkowe zabezpieczenie w postaci kartonika z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu
    • znana marka
    Wady:
    • dziwny smak
    • trudność z wydobyciem odpowiedniej ilości
    • spływa ze szczoteczki
    • agresywny, mocny efekt ścierania szkliwa
    • mała pojemność 75 ml
  • 24 lutego 2022 o 2:57
    Strasznie ostra pasta
    Dla osób o wrażliwych i delikatnych dziąsłach ta pasta jest absolutnie niewskazana. Łatwo tutaj o podrażnienie, a nawet nabawienie się drobnych ran na dziąsłach i podniebieniu. U mnie pojawiło się po kilku sekundach mycia bolesne szczypanie i pieczenie. Pasta jest zdecydowanie za mocna i robi mi krzywdę. Na pewno bardzo dobrze oczyszcza zęby i pozostawia je super gładkie z uczuciem świeżości i pełnego domycia jamy. Jednak pytanie, jakim kosztem? Pasta ma czarne zabarwienie o całkiem gęstej konsystencji - nie nadaje się do szczoteczek sonicznych! Wydaje mi się, że wszystkie pasty blend-a-med posiadają bardzo wysoki współczynnik ścieralności i nie powinny być używane w parze z tego typu szczoteczki. Nie wiem jak jest w przypadku szczoteczek elektrycznych... Myślę, że pasta sprawdzi się u osób bez nadwrażliwości dziąsłowych, które lubią dość mocny, charakterny smak mięty.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 12 stycznia 2022 o 22:11
    Bardzo dobra pasta do zębów z delikatnym efektem wybielania
    Pasta jest koloru czarnego bardzo dobrze się pieni nie wypływa z ust dobrze oczyszcza jest miętową pozostawia świeży oddech nie podrażnia dziąseł ani jamy ustnej jest w tubce o pojemności 75 ml szata graficzna czerń z fioletem i bielą po miesiącu używania bo na tyle mi starczyla tak wybiela zęby w małym stopniu jednak to robi chodź takie rzeczy potrzebują dużo czasu ja chętnie kupię pasta jest dostępna w biedronce za cenę 12 zł bardzo przystępna cena
    Zalety:
    • Wybiela zęby w małym stopniu dobrze oczyszcza nie podrażnia pozostawia świeży oddech