Płukanki do włosów

Radical Skrzypowa płukanka wzmacniająca do włosów osłabionych i wypadających

notino.pl
Farmona Radical Skrzypowa płukanka wzmacniająca do włosów 400ml 215695
Farmona Radical Skrzypowa Płukanka Wzmacniająca 400ml
Radical Skrzypowa Płukanka wzmacniająca do włosów 400 ml 400 ml

• 8 października 2024 o 7:30
    Cudo za niewielkie pieniądze
    Odżywkę kupiłam na promocji w Lidlu, nie spodziewałam się cudów jednak okazało się, że się myliłam. Włosy od razu przestały wypadać, o 50% mniej niż wcześniej, wzmocniły się. Zapach nawet ładny.
    Inne
  • 31 października 2023 o 11:25
    podzielona opinia
    Tania ale niestety u mnie sie nie sprawdziła. Kupiłam ja z nadzieją aby wzmocnic swoje włosy ale niestety zamiast tego to nabawiłam sie łupieżu. Pachnie bardzo ładnie ziołowo i jest wydajna ale niestety ja po nią nie sięgnę po raz kolejny. Mam dość wrażliwą skórę głowy i u mnie nie podeszła.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • wydajna
    Wady:
    • dostałam łupież po niej
  • 28 sierpnia 2022 o 22:56
    Płukanka do włosów w bardzo przystępnej cenie
    Z produktami marki Radical nie miałam niestety za dużo wspólnego. Dotychczas używałam jedynie peelingu trychologicznego (enzymatyczny) i byłam bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o płukankę to… myślę że to również świetny produkt, wart uwagi. Radical zakupiłam w Rossmanie w cenie 15,99/400 ml. Kupiłam ją jakoś na początku 2022 roku i przyznam szczerze, że bardzo ratowała moje włosy. Wiem, że służy ona do płukania po myciu (i te 400 ml to idealna pojemność) w postaci polewania włosów. Jednak ja znalazłam na nią nieco inny sposób. Moja wcześniejsza płukanka to ryżowa NaturalMe, które niestety okazała się mało wydajna jedynie przez sposób aplikacji. W zasadzie polewanie włosów produktem prosto z buteleczki potrafi wykończyć (dosłownie!) każdą pojemność. W związku z tym Radical przelałam do pustej butelki z atomizerem po jakimś Gliss Kurze. Używając jej - nie oszczędzałam, psikałam ile wlezie (po każdym myciu) i produkt starczył na kilkanaście miesięcy użytkowania. Pisałam też, że produkt uratował moje włosy… i tak jakiś czas dosłownie służył do ich mycia. Jestem po wypadku związanym ze złamaniem krzyża, więc przez kilka tygodni byłam przytwierdzona do łóżka. Ciężko w tym stanie umyć włosy - nawet jeśli ktoś ma robić to za nas. Radical stosowałam wtedy jako szampon. Po prostu intensywnie spryskiwałam nim włosy. Może nie były oczyszczone ale przynajmniej odświeżone. I tak chyba już zawsze będę miała sentyment do tego produktu, mimo że jego zapach nie kojarzy się miło. Ja polecam płukankę z całego serducha.
    Zalety:
    • ziołowy skład i zapach
    • niska cena
    • łatwo dostępy
    • duża pojemność opakowania (400 ml!)
    • działanie
  • 22 sierpnia 2022 o 15:32
    Nie mogę sobie poradzić ze stosowaniem tej płukanki. Wyrywam włosy garściami, bo nie mogę ich rozczesać.
    Moje włosy wypadaja! Ratunku! Kupiłam płukankę Radical i używam jej regularnie co drugi dzień, tzn. po każdym myciu włosów. W alternatywne dni wcieram wcierkę Sattva. Radical ma wiele zalet, ale ma też dla mnie zasadniczą wadę, której nie mogę przeskoczyć. Moje włosy - cienkie, dość gęste, za ucho, średnioporowe. Przed pandemią były krótkie, a potem brak wizyt u fryzjerki i jakoś spodobały mi się trochę dłuższe. Ale dłuższe jest trudniej rozczesać. Mam wrażenie, że znacznie bardziej wypadają. RADICAL OPAKOWANIE Butelka jak wiele szamponów. Ale otworek jest bardzo mały. Wygląda jak wygląda. Powiedzmy, że energetyzująco. STOSOWANIE Zgodnie z instrukcją. Myję włosy (próbowałam różnych szamponów). Spłukuję. Wstrząsam butelkę. Nalewam na dłoń. Nakładam na skórę głowy. I tak kilka razy. Wcieram, wcieram, wcieram. Pieni się. Zapachu nie czuję. DZIAŁANIE Wychodzę spod prysznica. Osuszam włosy zawijając w ręcznik. I tu zaczynają się schody. I to jakie. No może nie aż takie jak prowadzące na szczyt Niesen w Alpach Berneńskich w Szwajcarii (11674 stopni!!!). Ale zawsze schody. Nie ma mowy, by włosy rozczesać, bez szarpania, bez bólu, bez wyrywania. Tymczasem instrukcja używania nic nie mówi, by użyć odżywki. A jeśli tak to na jakim etapie? Poza tym różne plusy. Płukanka nie podrażnia, skóra nie swędzi. Ogólnie bardzo komfortowe poczucie. Tylko ten brak możliwości rozczesania. Radzę sobie z tym stosując Sessio Hair Vege Coctail, starając nakładać się głównie na końcówki. Włosy są rozczesywalne. Jestem zdeterminowana, by używać tej płukanki tak długo aż zauważę wzmocnienie włosów. Nie wiem czy słusznie. Narazie nie widzę żadnych pozytywnych efektów.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • praktycznie bez zapachu
    • dobry skład
    Wady:
    • włosy nie dają się rozczesać
  • 2 sierpnia 2022 o 12:56
    Niespodziewanie dobry produkt
    Kupiłam ten produkt przez przypadek, pomyliłam go z szamponem. Ponieważ mam gęste, kręcone i sztywne włosy, które wchłaniają bardzo dużo produktu to nie wiązałam z nim żadnych nadziei, a okazał się świetny. Co prawda nie zauważyłam ani wzmocnienia, ani mniejszego wypadania, ale moje włosy są po tej płukance miękkie i nadzwyczaj dobrze się kręcą. Produkt nie obciąża wlosow.
    Zalety:
    • Włosy miękkie, lśniące i pięknie się kręcą
    • Cena - zapłaciłam ok 8 zł w promocji w Rossmanie
    Wady:
    • Nie zauważam trwałych rezultatów stosowania, jedynie do kolejnego mycia
    • Konsystencja jest bardzo wodnista, przez co wylewa się bardzo dużo produktu na raz.
    • Opakowanie - biorąc pod uwagę konsystencję tego produktu, opakowanie mogłoby być lepiej dostosowane aby produkt był bardziej przyjazny dla użytkownika

Zobacz także inne Płukanki do włosów