Kremy i maski do rąk

Polana Skoncentrowany krem do rąk `Odmładzanie 3 x bio retinol`

• 4 września 2024 o 13:31
    Za tę cenę zdecydowanie warto ;)
    Skusiłam się ze względu na zapach - pachnie bardzo intensywnie, słodko i kwiatowo, ale nie przytłaczająco. Długo utrzymuje się na dłoniach, potem w postaci delikatnego śladu zapachowego. Moim zdaniem to największa zaleta tego kosmetyku ;) Wchłania się szybko, nie pozostawia tłustego filmu nawet przy aplikacji dużej ilości kremu. Nawilżenie raczej z gatunku tych bardziej powierzchownych, po umyciu rąk wrażenie elastycznej, jędrnej skóry już się ulatnia. Niemniej, stosowanie go jest przyjemne, kosmetyk pozwala szybko zlikwidować nieprzyjemne uczucie suchości i napięcia, więc jako środek doraźny sprawdzi się doskonale. Opakowanie standardowe, dość wytrzymałe, można łatwo je zginać, żeby wykorzystać kosmetyk do końca. Otwieranie bezproblemowe, działało bez zarzutu do samego końca. Nie jestem tylko przekonana co do trwałości - wzięłam dwa opakowania i po drugie sięgnęłam po kilku miesiącach. Krem miał już nieprzyjemny zapach i w moim odczuciu utracił część właściwości, a nie zbliżyłam się nawet do daty minimalnej trwałości.
    Zalety:
    • szybkie (choć krótkotrwałe) nawilżenie
    • ekspresowe wchłanianie, brak tłustego filmu
    Wady:
    • niska trwałość
  • 28 marca 2023 o 9:38
    Idealny w pdróż!
    Krem dostałam w prezencie od koleżanki. Na samym początku już zauroczyło mnie opakowanie, małe poręczne zmieści się do każdej torebki. Po zastosowaniu miłe zaskoczenie ponieważ krem nie pozostawiał po sobie tłustej warstwy. Szybko się wchłoną, a ręce po kilku razach stosowania wyglądają na bardziej wygładzone oraz nawilżone. Nie mogę się napatrzeć na moje dłonie! Dodatkowo zapach tego kremu jest obłędny wiec cały czas go dodaje
  • 21 grudnia 2022 o 22:05
    Bardzo go lubię
    Krem zamknięty jest w małej zgrabnej tubce, idealna wielkość do torebki. Ładnie kwiatowo słodko pachnie. Konsystencja średnia, ale dobrze rozprowadza się na dłoniach i szybko wchłania. Przy mocno wysuszonych dłoniach wchłania się do zera. Nawilża i lekko wygładza, zostawiając przyjemną zapachową nutę.