Szampony do włosów

Kativa Post Alisado, Keratina Shampoo Szampon po keratynowym prostowaniu

• 29 stycznia 2024 o 12:53
    Nie jest moim ulubieńcem
    Szampon kupiłam w zestawie z odżywką i maską, by stosować go po keratynowym prostowaniu. Według mojej opinii szampon jest zbyt mały w stosunku do odżywki i maski. Odżywkę i maskę mam jeszcze w dużej ilości podczas gdy szampon musiałam już dokupić ale nie zdecydowałam się na ten sam po raz drugi. Mi akurat zapach nie przeszkadzał. Ja myję włosy dwa razy - za pierwszym faktycznie mało się pieni ale za drugim już niby piany jest więcej. Spłukuje się dobrze, włosy po wysuszeniu są proste, ładne ale niestety za każdym razem mam wrażenie że nie są domyte. Przy nasadzie kosmyki są niemal od razu po wyschnięciu tłuste, zdecydowanie szybciej ten efekt się nasila, przez co konieczne jest częstsze mycie włosów niż przy innych szamponach. Niestety ale to przekreśla u mnie opcję zakupu go po raz kolejny.
  • 8 listopada 2021 o 14:35
    Nie warto
    Szampon zakupiłam wraz z odżywką i maską po zabiegu keratynowego prostowania włosów ze względu na korzystną cenę. Z pozytywów to by było na tyle. Szampon posiada chemiczny zapach, który niezbyt przypadł mi do gustu. Wydajność bardzo słaba, nie chciał się pienić, na jedno mycie zużywałam bardzo duże ilości. Pomimo zabiegu keratynowego prostowania gdzie włosy miałam idealnie wygładzone miałam ogromny problem z rozczesaniem ich. Produkt strasznie wysuszał moje włosy i zniszczył efekty zabiegu w ciągu 1,5 miesiąca. Jeżeli komuś zależy na długotrwałym efekcie prostowania nie polecam produktów z tej serii.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów
    • wysusza włosy
    • mało wydajny