Peelingi do twarzy

Lirene Dermoprogram Peeling gruboziarnisty do twarzy `Ekstrakt z malin & smoczy owoc`

malwi73
    7 września 2023 o 21:28
    oj słabiutko
    Miałam duże nadzieje związane z tym peelingiem. Uwielbiam zapach malin, lubię mocne zdzieranie, nie był drogi. No, ideał. A wyszło jak wyszło. Zapach jest malinowy, trochę sztuczny, ale malinowy. Zdzierania dobrego brak. Tzn, te grube drobinki to sam plastik- maleńkie plastikowe kulki, które nie zdzierają, tylko ślizgaja się po skórze. Małe drobinki zaś są zbyt drobne i małoziarniste, żeby zdzierać. Po użyciu skóra nie jest speelingowana, ani czysta. Mam wrażenie że nałożyłam jakiś żel, pomiziałam się nim i zmyłam. Zaczęłam używać na twarz, a skończyłam na dekoldzie. Ale tam tez szału nie robił. Wydajność średnia, Opakowanie ładne. Szata graficzna niby minimalistyczna, ale ładna. Cena taka średnia. Nie zabija.
  • 28 stycznia 2023 o 11:15
    Nie potrzebuję nic więcej
    Jestem fanką peelingów gruboziarnistych od Lirene od lat. Ten też mnie nie zawiódł. Nie jest mocnym ździerakiem, używanie go nie boli, ale zdejmuje naskórek i oczyszcza buzię. Jest wydajny i tani. Czego chcieć więcej?
  • 13 października 2022 o 0:49
    To chyba wcale nie peeling . . .
    Mam cerę suchą, skłonną do alergii. Potrzebowałam peelingu, który będzie radził sobie ze zrywaniem starego naskórka, a przy tym mył i ładnie pachniał. Zapach ma bardzo ładny. I to w sumie tyle. Pomimo dość delikatnej cery nawet przez chwilę nie odczułam, by substancja, którą aplikowałam była "peelingiem". To, że czuje się grudki w żelu, to ok, prawda. Ale one nic a nic nie peelingują. To co ma działać, jednym słowem, nie działa. A kosztuje nie mało! Tyle w nim tylko dobrego, że jakoś tam myje, ale kupowałam peeling a nie żel myjacy. Szkoda :(
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie peelinguje
  • 17 sierpnia 2022 o 20:56
    Świetne oczyszczenie twarzy
    Peeling zakupiłam.ptzez przyadek w Rossmanne, gdyż potrzebowałam.doglebnego oszczyszczenia twarzy z martwego maskorka.. Akurat był na promocji, wiec skusiłam sów cena ( nie pamiętam jaka ). Do rzeczy.: peeling na grube ziarna w dwóch kolorach, czarnym i białym. Świetnie się rozprowadza po twarzy, wystarczy niewielka jego ilość na doglebne oczyszczenie. Dodatkowo ma piękny zapach- lekko malinowy.. Nie podraznia naszej twarzy, nie wysusza ani nie powoduje żadnych niespodzianek w postaci wypryskow po nim. Opakowanie jest solidne ( spadł mi z 2 razy zatyczna wytrzymala).
    • Głębokie oczyszczenie twarzy
    • Wygładzenie
    Wady:
    • Brak.
  • 11 czerwca 2022 o 17:36
    Podobnie jak wersja kokosowa - zbyt delikatny.
    Informacje na opakowaniu sugerują, że to mocny zdzierak - nic bardziej mylnego. Owszem, peeling jest gruboziarnisty, ale bardzo delikatny, nie ma uczucia "mocnego oczyszczenia". Raczej do codziennego stosowania jako żel peelingujący, aniżeli porządnego oczyszczenia twarzy 1-2 razy w tygodniu. Nie dajcie się zmylić ilością drobinek, niestety nie radzą sobie one nawet z małymi, suchymi strupkami.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja,
    • nie zapycha.
    Wady:
    • brak efektu oczyszczenia,
    • mimo, że to peeling gruboziarnisty, jest zbyt delikatny.