Toniki i hydrolaty

Nacomi Next Lvl Mleczny Nawilżający Tonik do Twarzy 100ml
Nacomi Next Level

zuzhau
    10 kwietnia 2025 o 13:43
    Super uniwersalny produkt na codzień
    Jestem w trakcie drugiego opakowania i myślę, że kolejne też kupię. Pierwsze, co mnie urzekło- piękny zapach! Skóra faktycznie jest po nim miękka i wygładzona (pierwszy test zrobiłam sobie na ręce- nie mogłam uwierzyć jaka jest gładka w dotyku). Stosuję go razem z mamą i obie szybko zauważyłyśmy poprawę stanu cery- u mnie złagodzenie stanów zapalnych i małych podrażnień oraz nawet zmniejszenie porów, a u mamy ogólne wygładzenie buzi i świeży wygląd. Także produkt bardzo uniwersalny! Opakowanie faktycznie mogłoby być lepsze, ale nie ma też dramatu- ja psikam sobie na dłonie i nakładam na twarz. Nie polecam psikania bezpośrednio na buzię lub na wacik. Nie jest to produkt zmieniający życie, ale nie zauważyłam żadnych wad, a biorąc jeszcze pod uwagę niską cenę i dostępność myślę, że nawet nie ma się nad czym zastanawiać :) Polecam!
    Zalety:
    • wygładza
    • pielęgnuje
    • łatwo się nakłada
  • 9 kwietnia 2025 o 16:29
    Takie tam mleczko
    Skuszona zachwytami kupiłam ten tonik i ja. Pierwsza rzecz: opakowanie. Buteleczka ze sprayem. Rozpylanie na twarz? Hmm. Nie jest to mój ulubiony sposób dozowania toników, chociaż domyślam się, że pozwala zachować większą higienę produktu. Sam tonik przypomina wodniste mleko - biały, rozwodniony, lekki. Łatwo się rozprowadza. Faktycznie przynosi ukojenie skórze podrażnionej np. po kwasach, po retinolu. Trzeba dać mu chwilę na wchłonięcie i można nałożyć krem. Produkt naprawdę przyjemny, nawilżająco-kojący. Czy szałowy? No chyba nie. A może narobiłam sobie nadziei po przeczytaniu niektórych recenzji. W przypadku silniejszych podrażnień i tak sięgam po regenerujący krem, więc ten tonik to dla mnie taki dodatek, ale wcale nie niezbędny. Ogółem: dobry produkt. Jeśli ktoś lubi mleczne toniki, to raczej przypadnie do gustu.
  • 8 kwietnia 2025 o 10:46
    Tłuścioch, do tego podrażnia
    Po pierwsze - nie jest to tonik, raczej lekkie mleczne serum. Konsystencja jest gęsta, mleczna. Atomizer to słaby pomysł - psikać na twarz jest nieprzyjemnie (tłuszcz oblepia włosy i oczy), na rękę wolałabym pompkę. Po drugie - zostawia tłustą warstwę. Mimo że niby tonik to raczej nadaje się do aplikacji na wodniste serum lub nawet na krem Po trzecie - PODRAŻNIA niestety mam cerę ze skłonnością do podrażnień, rumienia napadowego, to jest taki kosmetyk który w takiej sytuacji powoduje że twarz z piekącej poparzonej jest… Jeszcze bardziej piekąca i poparzona. Liczyłam na to że otuli i złagodzi tymczasem tłustośc daje nieprzyjemne uczucia sensoryczne a sam produkt piecze. Jestem zawiedziona bo miał otulać i wyciszać. W momencie gdy moja cera jest „normalna” tonik jest za ciężki. W moemncie kiedy jest sucha i podrażniona - tonik jest zbyt agresywny. Coś jest w jego formule, być może jakiś konserwant lub substancja zapachowa, phenoxyetanol lub alkohol benzylowy. Szkoda bo markę Nacomi lubię ale ten produkt zdecydowanie nie jest dla mnie
    k44sk
    1 kwietnia 2025 o 21:52
    Najlepszy tonik do skory mieszanej i tradzikowej!
    Tego produktu używam już od niecałego roku i póki co nie zamierzam go zmieniać. Mam skórę mieszaną przez co ciężko było mi znaleźć produkt, który nie będzie ani przesuszający ani zbyt tłusty. W dodatku zmagam się z trądzikiem przez co wiele toników ze składnikami aktywnymi pogarszało stan mojej cery. Ten tonik to moje najlepsze odkrycie ostatniego roku w pielęgnacji twarzy. Ma sliczny migdałowo-mleczny zapach. Formuła jest jak mleczko, a po nałożeniu na skórę daje uczucie ukojenia. Po wchłonięciu nie pozostawia uczucia ściągnięcia, a wchłania się bardzo szybko. Tonik ten świetnie nawilża skórę i dzieki temu, że nie jest napchany milionem składników aktywnych jest bardzo uniwersalny i będzie raczej odpowiedni dla każdego typu cery. Mogę powiedzieć, że tonik ten przyczynił się do regeneracji mojej skóry i pomógł mi w podrażnieniach związanych z trądzikiem. Jest on zapakowany w buteleczce ze spryskiwaczem. Jak na cenę nieco ponad 13zł w promocji, a w standardowej cenie poniżej 20zł jest to świetny wybór, szczególnie na całkiem duże opakowanie (100ml).
    • regeneracja
    • uniwersalność
    mlynmon
    27 marca 2025 o 18:23
    Ulubiony tonik!
    Ten produkt to prawdziwy hit! Jego delikatna, mleczna formuła wspaniale koi i nawilża skórę, pozostawiając ją miękką oraz wyciszoną. W składzie możemy znaleźć… ???? mleko migdałowe ???? ekstrakt z owsa ???? kwas hialuronowy ???? trehalozę … czyli samo dobro. ???? Zużyłam już wiele buteleczek, a kilka kolejnych mam już w zapasie. Odkąd go odkryłam nie mam już nawet ochoty testować żadnego innego toniku. ???? Gorąco polecam ❤️‍????
    Zalety:
    • wydajny
    • przyjemny zapach
    • koi
    • nawilża
    • wycisza niedoskonałości i zaczerwienienia
    Wady: