Szampony do włosów

Dermaheal Conditioning Shampoo Szampon kondycyjny do włosów wypadających

2 na 51 opinię

• 18 lutego 2022 o 11:33
    Słaby
    Szczerze - moje włosy są i zawsze były mega cienkie i delikatnie, mięciutkie, takie same baby hair. Ostatnio zaczęły mi wypadać i po dłuższym ten tegowaniu doszłam do wniosku że trzeba coś z tym problem zrobić bo mnie jak wypadnie 10 włosów to jestem już prawie łysa. Zabralam się za mezoterapię mikroigłową ale tu nie o tym a o szamponie. Wpadłam na pomysł, ze wspomogę mezo tym własnie szamponem, opinii za dużo nie znalazłam ale do odważnych swiat należy. Akurat gdzieś w promocji go kupiłam - promocja nie jakaś tam duża, raczej błąd statystyczny. I primo - wyobraźcie sobie ze moja pompka jest zepsuta, nie działa. Produkt za 90 zeta a pompka nie działa.... Szampon ma konsystencję dosyć gęstą, kolor taki perłowy. I tu pierwszy minus - żeby umyć moje cieniutkie włoski to ja potrzebuję trochę tego szamponu jednak na rękę wylać, także wydajny tak 4/10. Stosuję od miesiąca i wiem, że w przypadku włosów to efekty mogą być po 3-6 miesiącach jak urosną nowe, ale.... 1. główny składnik zaraz po wodzie to SLS, po którym swędzi mnie skóra głowy 2. muszę myć włosy co 2 dni max i to jak nie wychodzę z domu bo na drugi dzień włosy mam jakby przełtuszczone, coś jak używanie taniego szamponu naszpikowanego silikonami 3. w składzie są peptydy - czy to peptydy tak mi skórę głowy oklejają? 4. po miesiącu używania powinny wyrosnąc np. nowe włoski, albo stare się pogrubić, no coś powinno się zadziać, a tu nic a nic, wypadają jak wcześniej. Ratuje mnie stosowanie peelingu trychologicznego raz w tygodniu bo powiem szczerze ze po użyciu peelingu, jak na drugi dzień umyję włosy tym szamponem to jeszcze jako tako, po kolejnych 2 dniach włosy są klapnięte a potem to mogę je myć codziennie. No nie!!!! Od szamponu za 95-110 pln za 250 ml wymagam cudów i włosy mają być och i ach a niestety nie są. Przyznam szczerze - skończę tę butelkę i wracam do moich poprzednich szamponów po których włosy mam odbite od skóry głowy i spokojnie na drugi dzień po myciu zachowują świeżość. Zawiodłam się, szampon zupełnie mi się nie sprawdził.