Szampony do włosów

Sessio Hair Vege Cocktail, Strengthening Shampoo Szampon wzmacniający

• 14 lutego 2025 o 11:25
    bardzo fajny
    tą linię szamponów i odżywek cenię za skład i zapach bo dla mnie jest mega! Szampon ma 300 ml i jest w przeźroczystej butelce. Bardzo dobrze się aplikuje i ładnie nakłada i ładnie myje włosy i oczyszcza skórę glowy i ładnie myje włosy nadając im blasku i świeżości. Dla mnie bardzo dobry produkt, który warto mieć.
    Zalety:
    • piękny zapach, duża butelka, ładnie myje włosy nadając im blasku
  • 28 listopada 2023 o 22:43
    Szampon raczej wygładzający niż wzmacniający
    Opakowanie: Szampon Sessio, Hair Vege Cocktail prezentuje się w przezroczystej butelce o pojemności 300 ml z praktycznym dozownikiem "click and go," co ułatwia kontrolę nad ilością produktu. Konsystencja: Przezroczysty, gęsty żel łatwo się pieni, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna i efektywna. Zapach: Rześki i owocowy zapach sprawia, że mycie włosów staje się przyjemnością, a jednocześnie nie jest zbyt intensywny czy drażniący. Skład: Skład szamponu jest dość prosty, jednak zauważalne są ciekawe składniki, takie jak wyciąg z ziela pietruszki i gliceryna, które wpływają pozytywnie na kondycję włosów. Moc Szamponu: Szampon sklasyfikowałabym między średnią a łagodną mocą Mój sposób użycia: Co drugie mycie (dzięki czemu pozbywałam się nadmiaru sebum po myciu rypaczem) Efekty: Najbardziej zauważalnym efektem jest zaskakujące wygładzenie włosów już po pierwszym użyciu. Jednak, niestety, na minus wychodzi obciążenie włosów, co skraca świeżość fryzury. Włosy stają się szybciej oklapnięte, a efekt świeżości traci na intensywności. Podsumowanie: Sessio, Hair Vege Cocktail to szampon, który oferuje wyjątkową mieszankę wygładzenia i owocowej świeżości. Idealny dla tych, którzy szukają czegoś odmiennego, jednak warto zwrócić uwagę na potencjalne obciążenie włosów i krótszą świeżość fryzury po zastosowaniu tego produktu, choć trzeba przyznać że miałam już gorsze łagodne szampony pod ręką to w porównaniu z nimi radzi sobie całkiem dobrze (bo chociaż po umyciu wyglądają dobrze)
    Zalety:
    • Znakomite efekty wygładzenia
    • Przyjemny zapach
    • Praktyczne opakowanie z dozownikiem "click and go"
    • Konsystencja
    • Pianotwórczość
    • Moc: średnio-łagodna
    Wady:
    • skraca świeżość
  • 3 lipca 2023 o 21:12
    Swego czasu naprawdę bardzo lubiłam się z kosmetykami od marki Sessio i stosowałam je naprawdę często, natomiast ostatnimi czasy trochę o nich zapomniałam i zrobiłam miejsce na propozycje od innych producentów. Podczas mojej ostatniej wizyty w drogerii Hebe postanowiłam sobie o nich przypomnieć i zakupić jeden z ich nowszych kosmetyków. Ostatecznie padło na szampon o średniej mocy oczyszczania z dodatkiem, uwaga, smoczego owocu oraz zielonego groszku. Połączenie wręcz niewyobrażalne, a jednak bardzo mnie do siebie przyciągnęło i sprawiło, że miałam jeszcze większą ochotę na przetestowanie tego kosmetyku. Kosmetyk posiada konsystencję dość mocno żelową oraz gęstą, jednocześnie ma całkowicie przeźroczystą barwę. Pachnie naprawdę przecudownie, znacznie bardziej czuć tutaj owocowe nuty z lekką, kwiatową domieszką, niż groszek, którego lekko się tutaj obawiałam. Szampon posiada średnią moc oczyszczania, czyli taką, która najlepiej sprawdza się w przypadku mojej normalnej skóry głowy, który przy złej pielęgnacji robi się wręcz przetłuszczająca. W składzie tego kosmetyku znajdziemy między innymi proteiny roślinne czy przeciwutleniacze. Produkt został zamknięty w opakowaniu w formie spłaszczonej butelki wykonanej z przeźroczystego plastiku. Jego pojemność wynosi trzysta mililitrów, a cena regularna waha się w cenie około osiemnastu złotych. Na opakowaniu umieszczono grafikę dwóch głównych składników, ale także wszelkie, najważniejsze informacje na jego temat, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. Kosmetyk od marki Sessio był moim pierwszy wyborem podczas regularnego oczyszczania skóry głowy, które wykonuje co drugi dzień. Szampon bardzo dobrze się pieni i śmiało sprawdzi się także do stosowania w przypadku metody kubeczkowej. Idealnie oczyszcza naszą skórę głowy, pozostawia ją świeżą i pachnącą. Unosi kosmyki od nasady i nie plącze ich. Nadaje włosom ładnego, świeżego wyglądu, co wraz z odżywką dobrej jakości daje niepodrabialny efekt. Dodatkowo jest naprawdę bardzo wydajny, był ze mną przez prawie trzy miesiące. Szampon od marki Sessio to wspaniały kosmetyk o średniej mocy oczyszczania. Przepięknie pachnie, intensywnie się pieni i dodatkowo świetnie odświeża naszą skórę głowy. Zdecydowanie polecam, bardzo udana propozycja, do której jeszcze z pewnością powrócę.
    • Konsystencja
    • Nie plącze
    • Unosi włosy od nasady
  • 5 maja 2023 o 13:57
    Nie kupię więcej
    Nie spotkałam się wcześniej z szamponem który by aż tak mocno obciążał włosy. Tak mocny efekt wygładzenia i dociążenia to coś czego oczekiwałabym raczej od odżywki, natomiast na pewno nie od szamponu. Korzystając z niego włosy musiałam myć codziennie (z reguły myję co drugi dzień), bo bardzo szybko wyglądały na mocno przetłuszczone. Być może przy włosach bardzo suchych i puszących się będzie to zaletą, natomiast na pewno nie polecam go osobom z przetłuszczającą się skórą głowy i problemem małej objętości u nasady.
    Zalety:
    • zapach, cena
    Wady:
    • działanie
    Edytaj7
    15 kwietnia 2023 o 22:20
    Pozytywne zaskoczenie
    Szampon to podstawowy kosmetyk jeśli chodzi o pielęgnację włosów. Tego szamponu nie miałam wcześniej, w ogóle nie kojarzę marki. Ale z ciekawości skusiłam się na zakup. Szampon zamknięty jest w plastikowej przezroczystej butelce. Fajnie, bo widać zużycie produktu. Szampon ma żelową przezroczystą gęstą konsystencję i bardzo przyjemny zapach. Bardzo dobrze się pieni, przez co jest naprawdę wydajny. Szampon jak najbardziej spełnia moje oczekiwania - myje i odświeża włosy i skórę głowy. I nie podrażnia jej. A że ładnie pachnie to przyjemnie się z niego korzysta.
    Zalety:
    • myje i odświeża
    • nie uczula
    • dobrze się pieni
    • wydajny