Balsamy do ciała

BodyBoom Mama, Ujędrniający balsam na brzuch i ciało

Bodyland.pl
BodyBoom Mama - Balsam Ujędrniający Na Brzuch i Ciało 250ml

• 3 marca 2025 o 21:54
    Jeden z lepszych balsamów jakie stosowałam
    BodyBoom Mama, Ujędrniający balsam na brzuch i ciało bardzo mnie zaskoczył i to pozytywnie. Nie jestem w ciąży natomiast mam stare z przed kilku lat pozostałości po ciąży które nie zniknęły miko upływu czasu w postaci przesuszonej skóry z tendencja do rogowacenia około mieszkowego, zaskórników, rozstępów. Po stosowaniu balsamu przez około miesiąc przy regularnym stosowaniu moja skóra stała się bardziej nawilżona, miękka, niedoskonałości znacznie się zmniejszyły. Produkt jest przyjemnie pachnący przez co z przyjemnością się go stosuje. Minusem z pewnością jest długi czas wchłaniania ok. 5-10 minut więc nie nadaje się jako balsam do stosowania po szybkim prysznicu przed wyjściem ponieważ może pozostać na ubraniach. Do stosowania wieczorem jest idealny ponieważ mogę sobie pozwolić na to by balsam się dłużej wchłaniał kiedy ja zajmuje się innymi czynnościami pielęgnacyjnymi. Kosmetyk tak bardzo mi przypadł do gustu, że musiałam go zużyć do końca rozcinając opakowanie celem jego całkowitego wydobycia i użycia.
    Zalety:
    • produkt wpłynąl pozytywnie na wygładzenie powierzchni skóry eliminując szorstkość i suchość,
    • używając produkt czułam się komfortowo otulona przyjemnym zapachem,
    • zauważyłam poprawę napięcia skóry
    • skóra stała się miększa i przyjemniejsza dla oka oraz dotyku,
    Wady:
    • dlugo się wchłania przez co nadaje się do stosowania kiedy można sobie pozwolić na oczekiwanie wchłonięcia produktu.
  • 4 kwietnia 2023 o 8:31
    Doskonały dla każdej kobiety, która chce odżywić, ujędrnić i wzmocnić skórę
    Zacznę od tego, że nie jestem w ciąży :) sięgnęłam po tem produkt kierując się składem. Zimą moja skóra była przesuszona jak jeszcze nigdy. Balsamy nie pomagały, wiec zaczęłam szukać czegoś bardziej treściwego - masła do ciała. A tu wielkie rozczarowanie jeśli chodzi o skład kosmetyków! Warto tu nadmienić, że mam tendencje do powstawania pryszczy na plecach, dekolcie czy nawet rękach jeśli trafi mi się zatykający pory kosmetyk. W końcu przeglądając produkty w promocji w Rossmannie przyjrzałem się temu produktowi i jeszcze tego danego dnia stał na mojej Polce w łazience. W dwa dni skóra wróciła do normy! Tak szybko naturalne masła i oleje odbudowały warstwę ochronną skóry. Produkt sprawdził się fantastycznie do stosowania na całe ciało. Nie zapchał porów. Ze względu na bogaty skąd trochę wolniej się wchłania, ale nie brudzi ubrań. Skóra jest po nim miękka, odżywiona na wiele godzi. Produkt ma działać ujędrniająco i taka daje wrażenie - odżywiona skóra to skóra, która wolniej się starzeje i lepiej wyglada na codzień.
    Zalety:
    • dobry, bogaty, naturalny skład
    • dla ciężarnych więc zakładam, że jeszcze bezpieczniejszy i bez tylu szkodliwych substancji, co niektóre drogeryjna cuda
    • błyskawicznie odbudowuje barierę ochronna skóry i daje ukojenie nawet bardzo przesuszonej skórze
    • odżywia i regeneruje skórę co widocznie ją upiększa
    • nie zatyka porów skóry