Serum do włosów

Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Serum Serum nawilżające, wygładzające i ochronne do włosów

E-Glamour.pl
Olaplex OLAPLEX N°. 9 Bond Protector Ochronne Serum do Włosów - 90 ml
Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Serum Ochronne do włosów 90 ml
Bodyland.pl
Olaplex OLAPLEX N°. 9 Bond Protector Ochronne Serum do Włosów - 90 ml
Olaplex N.9 Bond Protector

• 18 stycznia 2025 o 9:41
    Cudo!
    To serum poleciła mi koleżanka. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, ponieważ mam bardzo problematyczne, delikatne, kruszące się włosy. Od zawsze miałam problem z zapuszczeniem ich - rosły do pewnej długości, a później miałam wrażenie, że końce po prostu wykruszały się (mimo dbania, zabezpieczania serum silikonowym, używania masek itd). Koleżanka przekonała mnie jednak, że ten produkt to prawdziwy game changer. Faktycznie, jej włosy były w bardzo dobrej kondycji, więc skusiłam się. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Ten produkt to magia. Włosy po nim wyglądają na zdecydowanie zdrowsze, praktycznie się nie rozdwajają, praktycznie w ogóle się nie wykruszają. Są lśniące i gładkie, dobrze się układają. Gdy moja fryzjerka zobaczyła mnie na kolejnym regularnym podcinaniu końcówek była autentycznie zaskoczona. Jeszcze bardziej zdziwiła się, gdy oznajmiłam, że to efekt regularnego stosowania nr 9 od Olaplex. To serum jest moją nadzieją na zapuszczenie w końcu włosów.
    Zalety:
    • zapobiega rozdwajaniu, wygładza, nadaje zdrowy wygląd
  • 23 czerwca 2024 o 20:22
    ulubione serum
    Nakłada się go na cała długość wilgotnych włosów i suszymy???? jedna pompka spokojnie wystarczy! Niestety można z nim przesadzić jak damy za dużo włosy są lekko przeciążone i posklejane Warto dawać go mniej i lekko przeczesać włosy ???? Zawiera przeciwutleniacze które chronią włosy przed wolnymi rodnikami i zanieczyszczeniami ???? W opisie produktu jest że ma sprawić iż włosy będą bardziej podatne na układanie ???? niestety ja mam ich za dużo i do tego długie i grube przez co moje włosy żyją swoim życiem ???? Zauważyłam wygładzenie włosów, mniej są spuszone i najważniejsze zawsze są niesamowicie miękkie i ‚lejące’ ???????? Co fajne zawiera również ochronę przed wysoką temperaturą do 230 stopni! ???? Bardzo lubię go używać na codzień oraz kiedy robię cała pielęgnacje olaplexem ????????
    Zalety:
    • ilość produktu, efekty po użyciu
  • 30 grudnia 2022 o 5:04
    Ciekawostka
    Do serum podchodziłam raczej z lekką niechęcią - wydaje się być raczej zbędnym kosmetykiem, bo przecież do układania jest już Olaplex 6, typowa odżywka bs to też nie jest, na propozycję producenta, żeby używać naraz kombinacji 9+6+7 chciało mi się śmiać. Ale ciekawość, fakt, że kończy mi się Olaplex 6 oraz promocja jednak skłoniły mnie do zakupu tego produktu. Używałam go na kilka sposobów: 1. Samodzielnie zamiast Olaplexu 6 2. Jako podkład pod Olaplex 6 3. Jako podkład pod mieszankę Olaplex 6 i 7. Moje spostrzeżenia piszę z perspektywy posiadaczki mega puszących się włosów z pasemkami mytych codziennie lub co drugi dzień, używającej dobrej suszarki. Zapach jest typowy dla wszystkich kosmetyków z Olaplexu, dla mnie przyjemny i delikatny, niedrażniący. Konsystencja przypomina coś pomiędzy żelem do włosów, serum z kwasem hialuronowym i śluzem ślimaka. Produkt jest kompletnie przezroczysty, jednak po roztarciu w rękach jest biały. Jest też lekki w konsystencji, ale jednak w jakiś sposób kremowy, trochę bardziej treściwy niż wskazywałoby pierwsze wrażenie. Przy samodzielnym użyciu główne różnicę między nim a Olaplexem 6, to przede wszystkim ta lekkość, uczucie jakby miało się na włosach lekki żel i nieco wydłużony czas suszenia. Olaplex 9 nie zawiera silikonów i ma działanie termoochronne. Na moje włosy do połowy łopatek spokojnie wystarczało mi pół pompki produktu. Przy całej miałam wrażenie jakby faktycznie na włosach był jakiś lekki żel - było obecne takie lekkie usztywnienie właśnie. Włosy były bardzo błyszczące i wygładzone, zupełnie bez obciążenia, ale jednak były mniej nawilżone niż po Olaplexie 6. Jeśli chodzi o deklarowaną łatwość rozczesywania, to choć włosy faktycznie lepiej się rozczesywały, to znam produkty lepsze w tym zakresie. Przy użyciu pod Olaplex 6, zmniejszyłam już o połowę ilość Olaplexu 6 tak, żeby nie obciążyć włosów. To połączenie okazało się być super, bo włosy były pięknie błyszczące, wygładzone, lekkie i kompletnie pozbawione puchu. Jednocześnie uniknęłam tego lekkiego efektu sucharka, który trochę odczuwałam przy użyciu samego serum w większej ilości. Wyglądały po prostu cudownie, jak od najlepszego fryzjera. Do tego dosłownie kilka kropli olejku na suche wlosy w celu wykończenia i naprawdę miałam efekt wow. Do tego włosy cały czas wyglądały świeżo i lekko. W takiej kombinacji ważne jest, żeby nie użyć żadnego z kosmetyków za dużo, co z jednej strony jest kłopotliwe, z drugiej zaś sprawia, że myślę, że spokojnie wystarczą na ponad pół roku codziennego używania - naprawdę wystarczy niewielka ilość. Kiedy jednak z kolei spróbowałam użyć produktów w systemie zaproponowanym przez producenta, efekt był gorszy, przede wszystkim dlatego, że włosy traciły świeżość, były bardziej przyklapnięte. Po prostu było na nich za dużo kosmetyków. Podsumowując - posiadaczkom włosów cienkich, łatwych do obciążenia, do tego zniszczonych polecam 9 zamiast 6. Myślę też, że większe ilości 9 docenią też dziewczyny z kręconymi włosami, fajnie sprawdził się jako lekki żel, który jednocześnie odżywia włos. W moim przypadku gdybym miała wybierać między 9 a 6, to wybrałabym jednak 6. Oba produkty są podobne w działaniu, ale jednak 6 robi to, co 9 i robi to lepiej. Natomiast na mokrych włosach najlepiej jednak (niestety) sprawdziło mi się ich polącznie. Waham się pomiędzy 4 a 5*, ale ponieważ najważniejsze jest jak produkt działa samodzielnie, to dla mnie jednak są to 4*, tym bardziej, że mysle, że do samodzielnego stosowania to jednak 6 jest bardziej uniwersalny. Edit: Im dłużej używam Olaplex 9, tym bardziej jestem z niego zadowolona. Włosy są miękkie, nawilżone i lśniące, ale przy tym zachowują swoją objętość. Zaczęłam też dość często robić loki prostownicą i Olaplex 9 bardzo dobrze chroni przed wysoką temperaturą, czego nie mogę powiedzieć o Olaplex 6, więc zdecydowałam się podnieść ocenę.