Kremy uniwersalne

Pharmaceris A, Corneo - Sensilium, Dermo-naprawczy krem regenerujący (stara wersja)

Pharmaceris A Corneo-Sensilium
Pharmaceris A Corneo-Sensilium Naprawczy krem łagodzący 75 ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris A Korneo-naprawczy krem łagodzący podrażnienia, 75 ml

missi13
    18 marca 2024 o 8:49
    Idealny okluzyjny krem
    Jest to bardzo wydajny krem, który zakupiłam w aptece za około 50 zł. Dwa razy w tygodniu stosuje retinol, dlatego bardzo ważne dla mnie jest zastosowanie okluzji. Ten krem u mnie sprawdził się genialnie. Jest Bezzapachowy, co jest dla mnie wazne Dostępny od ręki w każdej aptece oraz drogerii np.Hebe Po nałożeniu na skórę bardzo Szybko się wchłania i nie lepi twarzy. Niweluje suchość i szorstkość naskórka, przywracając naturalną równowagę warstwy ochronnej stratum-corneum. Bardzo fajnie koi skórę. Ja mam cerę wrażliwa więc dla mnie idealnie się sprawdza. Bardzo dobrze łagodzi objawy podrażnienia i mikrouszkodzeń.Srebreo koloidalne zawarte w kremie przeciwdziała rozwojowi bakterii. Ogromnie polecam
  • 10 marca 2024 o 13:44
    Apteczny, bezzapachowy,naprawczy, regenerujący krem, który warto mieć pod ręką ;)
    Pharmaceris A Dermo - naprawczy krem regenerujący to moja perełka, która zawsze mam w zanadrzu ;) Poręczna aluminiowa tubka o pojemności 75 ml, PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia dodatkowo zabezpieczona kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Cena adekwatna do jakości i wydajności, wysokość kwoty zależy od miejsca zakupu. Krem przeznaczony do wszystkich typów skóry, przebadany dermatologicznie, pH neutralne dla skóry, zalecany w stosowaniu w wypadku alergii, skóry wrażliwej, z AZS, nadreaktywnej, przy nagłych i okresowych podrażnieniach, podczas silnego przesuszenia, świądzie, po zabiegach laserowych, medycyny estetycznej, peelingach, dermabrazji i mezoterapii. Stosowany po depilacji i goleniu maszynką,bna otarcia, zaczerwienienia i zadrapania naskórka. No nic remedium na wszystko! - i zgadzam się z producentem. Krem jest bezzapachowy, umieszczony w dużym i higienicznym aluminiowym opakowaniu. Z łatwością można wydobyć odpowiednią ilość białej maści/kremu i zaaplikować na twarz, ciało. Szybko się rozprowadza i wchłania, czasem pozostawia niewielkie białe smugi - ale tylko przy aplikacji dużej ilości, którą stosuje na noc lub w ekstremalnych przypadkach gdy cera szuka ratunku po retinolu, kwasach czy zabiegach w gabinecie kosmetycznym oraz podczas mocnego przesuszenia skóry słońcem czy mrozem. Moja cera z natury jest sucha i wrażliwa więc potrafi popalić i wtedy szukam skutecznego sposobu ratunku i natychmiastowego działania, pharmaceris właśnie to mi daje! Pod koniec tubki ciężko wydobyć resztki ale wybaczam, skóra działa to mogę się pomęczyć. Wydajność zależy od intensywności stosowania i ilości nakładanego kosmetyku, producent zaleca stosować jeden, dwa razy dziennie. U mnie w użyciu nie tylko na twarz ale ciało, otarcia, dłonie, łokcie, nogi świeżo po depilacji. Skład jest zacny, zawiera min. olej konopny, masło shea, wosk z oliwek, wosk candelilla, srebro koloidalne, sukralfat zamknięty w mikrosferach. Serdecznie polecam wypróbować ????
    Zalety:
    • Wszystko!
    • szybkość w działaniu
    • brak zapachu
    • świetny skład
    • skuteczność
    • higieniczne opakowanie
    • duża pojemność
    • rodzima marka Pharmaceris
    • cena adekwatna do jakości i wydajności
    Wady:
    • ciężko wydobyć resztki z opakowania
  • 2 lutego 2024 o 11:31
    Szybka regeneracja w AZS
    Odkryłam ten krem przypadkowo a okazał się moim ulubieńcem w atopowym zapaleniu skóry. Krem zamknięty jest w bardzo wygodnej aluminiowej tubce o pojemności 75ml. Cena waha się od 45 do 65 zł w zależności od miejsca gdzie go kupujemy. Dla mnie jednak cena nie gra roli ponieważ ten krem działa jak opatrunek na moją skórę. U mnie AZS jest nieprzewidywalne lubi zaatakować po zmianie kosmetyków lub po zjedzeniu czegoś nie odpowiedniego, pojawiają się czerwone, piekące placki aktualnie głównie na dłoniach i zgięciach łokci. Ten krem działa jak opatrunek, łagodzi zaczerwienienie skóry i zmniejsza świąd. Praktycznie po jednym dniu widać wyraźną poprawę. Konsystencja kremu jest bardzo lekka, szybko się wchłania więc nie ma problemu z uczuciem lepkości. Zdecydowanie potwierdzam że produkt spełnia obietnice producenta i jest stałym elementem w mojej kosmetyczce ❤️
    Zalety:
    • działanie
  • 11 czerwca 2023 o 10:59
    Przyjemny lecz nienadzwyczajny
    Mam już któreś opakowanie z rzędu, wracam do niego bo pomimo braku super działania, nie robi mi krzywdy (nie zapycha, a mam z tym okropnym problem). Krem fajny pod podklad, lubie go ale nie poleciłabym jesli skora jest mocno odwodniona i potrzebuje solidnego nawilżenia.
    Zalety:
    • Nie zapycha, wydajny, dobra cena
    Wady:
    • Bez większych efektow po zastosowaniu
  • 24 maja 2023 o 10:32
    Typowy apteczny krem
    Stosowałam krem w trakcie kuracji retinolem do regeneracji podrażnionej i złuszczającej się skóry. Nie zrobił na mnie dużego wrażenia, lepiej regeneruje moją cerę krem z ceramidami od bielendy. Nie pomógł mi się uporać z problemem, dlatego to dla mnie typowy krem regenerujący typu cica z apteki. Lepiej sprawdzał się u mnie krem z avene czy la roche posay. Dodatkowo miałam wrażenie, że dla skóry twarzy jest zbyt obciążający przez dużą zawartość olejów i maseł w kładziemy. Stosowany razy z rzędu pogarszał stan skóry. Zużyłam go jako balsam do ciała i tutaj sprawdził się dobrze, choć wolę do ciała używać szybciej wchłaniających się balsamów, które nie zostawiają lepkiej warstwy na skórze. Myślę, że na cerach atopowych, wrażliwych ale bez skłonności do trądziku może się fajnie sprawdzić.