Kremy uniwersalne

Say hi Blue Balance Cream Lekki krem `Nawilżenie + wygładzenie`

• 27 listopada 2022 o 13:36
    Nie dla mnie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Moim materiałem do testu były otrzymane gratisowo próbki kremu z czego się bardzo cieszę, ponieważ kilka właściwości kremu sprawiło, że nie jest od odpowiedni dla mnie. Jestem posiadaczką cery mieszanej, więc byłam bardzo ciekawa jak działa pielęgnacja, która dedykowana jest dla mojego typu skóry. Konsystencja produktu jest bardzo lekka, jest połączeniem formuły kremowej z żelową, co tworzy delikatną i aksamitną maź. Zawartość opakowania łatwo i intuicyjnie rozprowadza się po twarzy początkowo pozostawiając lekko lepką przyczepną warstwę, ale szybko się wchłania pozostawiając matowe wykończenie. W tym aspekcie mam pierwsze zastrzeżenie do zapewnień producenta, ponieważ informuje on, że preparat pozostawia uczucie dogłębnie nawilżonej, zrównoważonej i natychmiastowo wygładzonej skóry. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że skóra jest dogłębnie nawilżona, ponieważ matowe wykończenie sprawia, że jest ona dla mnie zdecydowanie zbyt słabo nawilżona, czuje że jest taka sucha i tępa w dotyku. Nie zauważyłam również efektu wygładzenia drobnych niedoskonałości, ani skutecznego zapobiegania powstawaniu nowych zmian zapalnych, jak również redukcji sebum czy widoczności porów. Krem w ogólnym rozumieniu nadaje się jako baza pod makijaż, ale jak na moje preferencje nie, ponieważ brakuje mi zmiękczenia i nawodnienia twarzy, aby była przyjemna w dotyku, a w rezultacie dobrze przygotowana pod podkład. Bardzo odrzuca mnie zapach kremu, ponieważ kompletnie nie trafia w mój gust. Woń jest bardzo intensywnie ziołowa, a ja osobiście takiej nuty zapachowej nie potrafię znieść. Aplikacja kosmetyku nie sprawia problemu, krem dość gładko rozsmarowuje się po pożądanej powierzchni ciała. Pojemność standardowego egzemplarza wynosi 50ml, co jest typowym rozwiązaniem. Wydajność jest bardzo dobra, ponieważ wystarczy niewielka ilość na pokrycie całej twarzy. Znalazłam informację o tym, że kosmetyk dedykowany jest dla cery normalnej, mieszanej i tłustej, a moim zdaniem nie jest na tyle uniwersalny i nie sprawdzi się w 100% przy żadnym rodzaju skóry. Opakowanie w formie odkręcanego słoiczka wygląda na solidne, aczkolwiek wygodniejsze byłoby w formie wyciskanej tubki. Etykieta jest minimalistyczna, ale prezentuje się estetycznie. Produkt jest wegański, bezpieczny dla kobiet w ciąży oraz składa się w 99% ze składników pochodzenia naturalnego. Dostępność asortymentu marki jest dobra, cena natomiast w moim odczuciu jest nieco wygórowana jak za formułę i właściwości, które nie wyróżniają się z tłumu. Ja nie zdecyduje się na zakup nowej sztuki, ponieważ przeprowadzony test wskazał mi, że produkt nie spełnił w kilku kluczowych aspektach moich oczekiwań.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • łatwa aplikacja,
    • minimalistyczna, estetyczna etykieta,
    • dobra wydajność,
    • optymalna pojemność,
    • powszechna dostępność,
    • 99% składników pochodzenia naturalnego,
    • bezpieczny dla kobiet w ciąży,
    • wegańska formuła.
    Wady:
    • brak skutecznego nawilżenia,
    • suche wykończenia,
    • po zastosowaniu skóra jest tępa i matowa,
    • intensywny ziołowy zapach,
    • ciężko dostosować go do typu cery,
    • niezgodność z opisem w kilku kryteriach,
    • brak innowacyjnego opakowania,
    • stosunek ceny do jakości.
  • 18 listopada 2022 o 12:02
    Warto sprawdzić na sobie
    Ta propozycja Say Hi to krem dla każdego – nawilża, wygładza, reguluje wydzielanie sebum oraz działa jak baza pod makijaż. Składniki, które są zamknięte w tym słoiczku to np. Polisacharyd Fucocert®, olejek z wrotyczu marokańskiego, skwalan, ekstrakt z alg, fitoplankton, Prebiotyk Biolin P. *krem jest zamknięty w szklanym słoiczku. Ma ciekawy niebiesko-zielony kolor, który pochodzi z roślinnego olejku Blue Tansy * konsystencja jest bardzo lekka, delikatnie wodnista. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Skóra nie jest obciążona i praktycznie nie czuć nic na twarzy. Wykończenie jest półmatowe, satynowe. Można nakładać na serum lub solo. * skóra po nałożeniu kremu jest miękka, nawilżona i wygładzona. Dodatkowo na swojej cerze zauważyłam delikatne działanie regulujące wydzielanie sebum. Krem nie wysusza, nie uczula i co najważniejsze nie zapycha *kolejny plus to fakt, że nadaje się pod makijaż. Nałożone kosmetyki wyglądają ładnie, trzymają się skóry, aplikacja jest bezproblemowa *kosmetyk naturalny, wegański no i polski -- zapach jest moim zdaniem dość specyficzny, może określiłabym go jako taki naturalny, ziołowy. Dla mnie osobiście jest trochę zbyt intensywny.
  • 26 września 2022 o 18:09
    Nie ma sobie równych
    Długo szukałam kremu o takich właściwościach: - matowe wykończenie utrzymujące się cały dzień, - lekka konsystencja, co przy cerze mieszanej i stosowaniu SPF przez cały rok ma ogromne znaczenie, - brak tłustego filmu - natychmiastowe wchłanianie z uczuciem nawilżenia - piękne wygładzenie, skóra po nim jest jak aksamit Dla mnie mega, po 4 tygodniach zauważyłam, że wyregulował mi nawet wydzielanie sebum w strefie T. No i jest mega wydajny. Używam już 2 miesiące i wciąż mam 1/3 słoiczka. Nakładam naprawdę niewielka ilość produktu, żeby nawilżyć skórę.
    Zalety:
    • działanie no po prostu sztos
    Wady:
    • odrobine zmienia kolor w czasie, ale producent pisze, że e tak może być, bo produkt jest w 99% naturalny
    inkar87
    28 sierpnia 2022 o 12:40
    Kompletny niewypał
    Nie wiem, może lepiej sprawdzi się do tłustej cery. Przy normalnej, w stronę suchej nie będzie dobrym wyborem. Produkt jest za lekki, po nałożeniu i odczekaniu kilku minut czuję ściągnięcie, tak jakbym nic nie użyła. Jest bardzo lejący a co za tym idzie też wydajny. Niestety, przy nakładaniu bieli i rozmazuje się. Bardzo ciężko nim pracować. I śmierdzi ziołami. Nie zrozumcie mnie źle, ziołowe zapachy są przyjemne ale ten, śmierdzi starymi ziołami, które przeleżały w szafie 20 lat. Nie za taką cenę
    • skład
    Wady:
    • działanie a właściwie jego brak