Kremy z filtrem do twarzy

Orientana Natural Sunscreen Anti-ageing Golden Ginseng SPF 50 UVA/UVB Colour Free Krem do twarzy złoty żeń-szeń SPF 50+

• 7 października 2024 o 11:45
    Porządny SPF
    Porządny SPF na co dzień i na wakacje. Treściwy i wydajny, dość dobrze się wchłania w skórę. Lekko bieli skórę, fajne opakowanie akurat do torebki. Ogólnie bardzo duże zadowolenie z używania
  • 23 lipca 2024 o 21:12
    Jestem nim zachwycona- Orientana stworzyła naprawdę super SPF
    ▪️Zacznę od tego, że markę Orientana znam od lat i jak tylko pojawia się coś fajnego w ich asortymencie, to muszę to mieć;) i tak było tym razem. ▪️Fotoprotekcję u sobie przez cały rok stosuje, bo jestem świadoma tego, jakie szkody mojej skórze wyrządza szkodliwe promieniowanie. ▪️Długo szukałam dobrego SPF, który,, by chronił moją skórę, ale jednocześnie ja nawilżał i odżywiał, i nie zapychał jej i sądzę, że znalazłam ten idealny. ☑️Opakowanie: ➖️Krem posiada zewnętrzne opakowanie kartonowe. ➖️Kartonik o ciekawym disa gnie-skromnie, ale z klasą. ➖️Karotnik w kolorze karmelowym oraz białym. ➖️Napisy na kartoniku czytelne szczegółowe w języku polskim oraz angielskim. ➖️Napisy w kolorze czarnym, karmelowym oraz białym. ➖️Na kartoniku znajduje się również aplikacja, na której widnieje korzeń żeńszenia. ➖️Wewnątrz opakowania kartonowego znajduje się poręczna tubka z kremem, która swoim rozmiarem idealnie wpasowała się w moją dłoń. ➖️Tubka wykonana z dobrej jakości miękkiego plastiku, dzięki czemu łatwo wydobywa się z niej krem. ➖️Tubka w kolorze białym z czarną nakręcana nakrętką, pod którą znajduje się minimalistyczny wąski aplikator. ➖️Grafika na tubce utrzymana w takim samym disa gnie co zewnętrzne opakowanie kartonowe. ➖️Tubka o pojemności 50 ml. ➖️Krem należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. ☑️Konsystencja-Kolor – Zapach : ➖️Krem o lekkiej kremowej konsystencji. ➖️Krem w kolorze kawy z mlekiem ➖️Krem o przepięknym orientalnym zapachu – zapach skojarzył mi się od razu z kosmetykami Orientana z serii Hello Daktyl – lekko słodkawy pachnący daktylami;). ☑️Skład: Krem ma w swoim składzie same naturalne składniki znajdziemy w,, nim. ➖️FOTO STABILNE FILTRY UVA/UVB które mają za zadanie chronić naszą skórę przed szkodliwym promieniowaniem oraz przedwczesnym starzeniem się skóry. ➖️ ŻEŃ-SZEŃ KOREAŃSKI ma działanie przeciwstarzeniowe i pomaga w redukcji zmarszczek, bo wspomaga wzrost produkcji pro kolagenu typu I. ➖️CYTRYNIEC CHIŃSKI – – ma duży wpływ na procesy ochrony skóry działa detoksykująco, nadaje skórze blask i wyrównuje koloryt. ➖️DESTYLAT Z KWIATY LANG, YLANG – który ma działanie relaksujące tonizujące odświeżający oraz regenerujące I łagodzące. ➖️EKSTRAKT Z KUMKWATU – w swoim składzie ma tokoferole i karotenoidy. Ma silne właściwości antyoksydacyjne. ➖️OLEJ KONOPNY – jest bogactwem kwasów omega 6 i omega 3. ➖️WITAMINĘ E jest znana z właściwości silnie antyoksydacyjnych. ➖️MIKROSFERY KRZEMIONKOWE, które rozpraszają światło i dają optyczne wygładzenie. ☑️Użytkowanie : ➖️Krem dobrze się rozprowadza i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej klejącej warstwy. ➖️Wystarczy odrobina kremu, by pokryć, nim twarz. ➖️Nie roluje się po aplikacji ☑️Efekty: ➖️Krem idealnie dopasowuje się do koloru mojej skóry. ➖️Krem niemal natychmiast wyrównuje koloryt mojej skóry. Działa jak delikatny Krem bb, dzięki czemu po jego aplikacji nie muszę nakładać podkładu-jest to krem idealny na lato, bo moja skóra ma możliwość oddychania. ➖️Krem nawilża i odżywia moją skórę, a moja skóra jest promienna jak nigdy przedtem. ➖️Krem nie zapycha mojej skóry, dzięki czemu moja skóra może oddychać. ➖️Moja skóra po kremie jest nawilżona odżywiona, a koloryt jest wyrównany;). ➖️No i najważniejsze ma wysoki filtr UV. ➖️Krem jest bardzo wydajny użytkuję go od miesiąca i wciąż znajduje się w opakowaniu, jakby opakowanie nie miało denka;].
    Zalety:
    • W 100% naturlany skład
    • Konsystencja
    • Wtapia się w skórę
    • Wyrównuje koloryt
    • Działa jak krem bb
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Nie zapycha skóry i się nie roluje
    Wady:
    • Brak wad Krem na medal ❤️
  • 20 maja 2024 o 9:58
    mega
    Najlepszy SPF jaki używałam. Naturalny skład, silna ochrona, dobrze się rozprowadza na twarzy. ja używam trochę pudru i mam cerę super chronioną dobrze wyglądającą i świeżą. Do tego cena konkurencyjna
    Drogeria Cocolita.pl
  • 28 kwietnia 2024 o 21:17
    Najgorszy jaki miałam
    Kupiłam ten produkt zachęcona opinią Czarszki z YT. Był dość drogi, marke jednak calkiem lubie, skladnik jakim jest śluz ślimaka też wiec zdecydowałam sie na zakup. Produkt jest bardzo lejący, wylewa się z opakowania. Bieli okropnie, tak intensywnie jak produkty sprzed 15 lat. Nie jestem w stanie używać go ani na twarzy ani na ciele bo wszedzie zostawia obrzydliwe biale smugi. Nie wazne ile się go wciera i czeka na wchloniecie. Na dodanym zdjeciu nie mam suchych skórek, probowalam go wsmarować najlepiej jak się da. W ciągu dnia makijaż brzydko wygląda, smugi wychodzą spod spodu. Okropieństwo. Dałabym minus 10 gdyby się dało. Ogromny minus za takiego bubla dla marki. Nawet w 100 % mineralne filtry w obecnych czasach tak nie wyglądają.
  • 9 kwietnia 2024 o 11:41
    Polecam – ale tylko w cenie promocyjnej!
    Będąc w Hebe z Tatą, wypatrzył fajną promocję wśród oferty od Orientany. Słyszałam o firmie wiele dobrego, ale nigdy dotąd nie miałam okazji, by ją przetestować. Kupiliśmy więc kilka kremów w rewelacyjnie obniżonej cenie (od 12 do 20 zł). Cóż mogę powiedzieć o tym kremie? Jest to bez wątpienia bardzo wydajny produkt (kilka kleksów starczy i na twarz i na szyję, być może również na dekolt). Tubka wraz z aplikatorem w formie dzióbka jest naprawdę wygodna i poręczna. Fajnie, że zawiera żeń-szeń znany ze swych właściwości przeciwstarzeniowych, oraz silną ochronę przeciwsłoneczną, w tym filtry uva/uvb mające na celu m.in. wyrównanie kolorytu skóry i zmniejszenie ryzyka powstania nowych przebarwień. Konsystencja kremu jest płynna, lejąca się jak mleczko do ciała. Należy go rozsmarować tzw. "pewną ręką", zalecam również pośpiech, bo szybko się wchłania. Potrafi zostawić białe smugi (szczególnie w okolicach brwi i, w przypadku mężczyzn, przy zaroście). Krem mnie nie podrażnił, nie uczulił, nie spowodował wysypu pryszczyków, ani krostek, ale lekko zaczerwieniły mi się okolice nosa. Jest dość przyjazny dla wrażliwej cery. Polecam zakup w cenie promocyjnej. Jest to poprawny, nieszkodliwy, wegański, nietestowany na zwierzętach ♥️ polski krem spf50 z dodatkiem żeń-szenia, który ma swoje wady i zalety. Cena regularna, a więc 70 zł jest zbyt wygórowana w stosunku do jakości, którą przedstawia. [ DOPISEK ] Posmarowałam buzię mojemu chłopakowi. Powiedział, że po tym pogorszyła mu się cera. :(