Kremy uniwersalne

Estgen Krem aktywny

• 19 sierpnia 2024 o 8:13
    Najlepszy krem do cery z problemami!
    Ten krem poleciła mi moja kosmetolog. Zawsze miałam problemy z wypryskami (nie mylić z trądzikiem), przetłuszczaniem się skóry (w strefie T) i zatkanymi porami. Odkąd zrezygnowałam z makijażu, sytuacja trochę się poprawiła, jednak wciąż nie był to zadowalający stan. Dostępne na rynku produkty dla cery mieszanej nie działały zgodnie z oczekiwaniami. Póki na moją półkę nie trafiła ta perełka! Ten krem naprawdę zmienił stan mojej skóry. Wypryski pojawiają się sporadycznie (głównie przed okresem) i to raczej pojedyncze. Cera mniej się przetłuszcza, a pory są w dużo lepszym stanie. Warunkiem działania jest regularność stosowania- kiedy „zdradzam” go z innymi kremami, stan cery niestety znów się pogarsza :( Ponieważ ma dość mocne działanie, stosuję go głównie na noc i zawsze pamiętam aby dodatkowo nawilżyć cerę (ten krem stosowany 2x dziennie, bez dodatkowego nawilżenia może niestety trochę wysuszać). Jego konsystencja jest lekka, a sam krem szybko się wchłania, nie pozostawiając po sobie żadnej warstwy. Ma świetne opakowanie z pompką typu air-less, przez co aplikacja jest bardzo higieniczna. Jest też baaardzo wydajny, jedno opakowanie starcza na kilka miesięcy (nakłada się go w małej ilości na twarz). Minusem na pewno jest dostępność (do kupienia w wybranych gabinetach, niestety niedostępny w drogeriach). Nie wszystkim też może pasować jego charakterystyczny zapach (który mi przypomina lekko siarkowy). Na szczęście zapach znika ze skóry dość szybko. Cena może wydawać się wysoka, ale przy takim działaniu i wydajności, uważam, że lepiej zainwestować w 1 opakowanie tego kremu niż 10 innych serów, maseczek czy kremów, które nie działają.
    Zalety:
    • działanie: redukuje ilość niedoskonałości, poprawia wygląd strefy T, pomaga w redukcji świecenia się cery
    • higieniczna aplikacja
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • może wysuszyć stosowany solo, konieczne dodatkowe nawilżenie
  • 3 października 2022 o 14:13
    Rewelacja
    Krem jest cudowny, ale ja stosuje go z innymi kosmetykami z estgenu: płynem oczyszczającym i płynem tonizującym, do tego co dwa tygodnie poddaję się zabiegom z estgenu. I ten komplet dopiero daje niesamowite efekty. Przebarwienia mam zdecydowanie jaśniejsze, skóra jest ogólne jaśniejsza, wydaje się czystsza, bardziej zadbana. Mam wrażliwa skórę, naczynkową, z przebarwieniami, czasami też wyjdzie krosta. Krem ani nie śmierdzi, ani nie pachnie, dla mnie jest dość neutralny zapachowo, ale chodzi tu o efekty, więc zapach czy opakowanie do dla mnie kwestie nieistotne. Nie jest extra gesty, ani rzadki. Konsystencja gdzieś pomiędzy, wydajny i świetnie się wchłania. Polecam, ale przede wszystkim plecam stosować razem z zabiegami i innymi produktami z estgen.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze się rozprowadza
    • Jasna cera
    • Jedwabista cera
    Wady:
    • Jakie wady?
  • 29 września 2022 o 10:11
    SOS przy dramatach skórnych
    Dla mnie ten krem okazał się wybawieniem i cudotwórcą. Moja cera jest dosyć wypielęgnowana i zadbana, od ponad roku regularnie chodzę na zabiegi mezoterapii i inne poprawiające stan skóry. Niestety pod koniec lata dopadły mnie problemy hormonalne plus covid. Moja cera nie cierpi leków przeciwgorączkowych i przy zaburzeniach hormonalnych zareagowała na nie kosmicznym uczuleniem. Skóra piekła, szczypała, łuszczyła się. Cała twarz pokryta była drobnymi krostkami. Byłam przerażona. Moja kosmetolog (byłam akurat na hennie i paznokciach w salonie) dała mi trochę tego kremu. Przyznam, że zwlekałam jeszcze dwa dni, bo panicznie bałam się, że on dodatkowo mnie douczuli. Nic bardziej mylnego. Od pierwszego użycia czułam, że przynosi ogromną ulgę. Skóra stopniowo przestawała szczypać, piec, łuszczyć się. Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie i smarowałam się 3xna dobę. W kilka dni nie dość że uporał się ze wszystkimi problemami, to nigdy nie miałam tak ładnej cery jak teraz, po miesiącu stosowania go. Krem jest zamknięty w plastikowej buteleczce z pompką. Opakowanie nie jest zbyt atrakcyjne, ale nie o opakowanie chodzi ;) sam krem ma konsystencję w stronę żelowej. Taki jakby krem wymieszany z żelem. Jest bardzo wydajny, dobrze się rozprowadza. Pachnie specyficznie, dość nieatrakcyjnie- ale znów- nie tego oczekuję od kremów. Po posmarowaniu twarzy skóra wygląda na przepięknie nawilżoną, taki delikatny filtr tłusto-nawilżający zostaje z nami przez cały czas zresztą. Ja bez problemów używam go pod makijaż, ale myślę, że wielu osobom będzie pasował tylko na noc, a pod makijaż będą wolały coś lżejszego. Jednak efekt jaki on daje to u mnie jest efekt woow. Skóra jest gładziutka, jędrniejsza, promienna (pierwsze kilka dni złuszczał co miał złuszczyć). Przed miesiączką pierwszy raz od dawna nie wysypało mnie jak zwykle. Z dwoma drobnymi wypryskami uporał się w jedną noc. Nie jest tani, ale dla mnie wart każdych pieniędzy. Polecam bardzo.
    Zalety:
    • działanie. On działa: kojenie, wspomaganie regeneracji, odżywienie skóry i wyciszenie- robi to wszystko
    Wady:
    • Opakowanie niezbyt ładne
  • 14 lipca 2022 o 16:44
    Nie dla wrażliwych cer
    Krem zaleciła mi moja dobra koleżanka a jednocześnie kosmetolożka kierując się moją delikatną cerą skłonną do podrażnień i alergii skórnych. Niestety krem nietrafiony. Krem miał łągodzić stany zapalne, nawilżyć, wyprowadzić skórę do ładneg stanu, ukoić, otulić, ochronić rzed czynnikami zewętrznymi. W opisie producenta znajdą się same zbawienne dziaania dla delikatnej skóry tuż po zabiegach kosmetycznych. Tutaj w mom przypadku okazał się drażniący... Po nałożeniu czułam dyskomfort - krem wogole się nie wchłonął tylko stworzył warstwę okluzyjną. Na drugi dzień widać było, że skóra jest lekko zaczerwieniona i niezbyt toleruje ten krem. Na trzeci dzień już było tylko gorzej - odstawiłam i wrociłam do Avene Cicalfate. Zrobiłam jeszcze dwa podejścia do tego kremu - w końcu zainwestowałam w neigo niemałe pieniądze - więc dam mu szansę. Jaki wynik? Opłakany. Tyle razy się przejechałam na kremach z wysokiej półki dedykowanych do cer wrażliwych w kierunku atopii. Nie dość, że są potwornie drogie, to zamiast pomóc albo nic nie robić, to szkodzą skórze. I jeszcze do tego nie ma próbek żeby przetestwać zanim pieniądze wyrzuci się w błoto. Próbowałam jeszcze jednego produktu z Estgen - płynu aktwnego i też okazał się drażniący. Dlatego teraz tylko trzymam się swoich sprawdzonych produktów - dermokosmetyków, albo wybieram tylko te kremy, które mogę wcześniej przetestować i wiem, że mi nie zrobią krzywdy. I oczywiśćie teraz sprawdzam recenzje na wizazu... w nadziei, że są rzetelne :)