Maski do włosów

Hairy Tale Cosmetics Wasabi Stimulating Scalp Mask Stymulująca maska do skóry głowy

• 8 listopada 2024 o 7:45
    moja skóra głowy ją pokochała
    Ilość zużytych opakowań mówi sama za siebie, moja skóra głowy pokochała ten produkt. Maskę można nakładać na skórę głowy i nawet na włosy na długości. Nie powoduje obciążenia włosów u nasady, a nawet je podbija, sprawiając że mają więcej objętości. Po użyciu na włosy na długości są one wygładzone i nie elektryzują się, a do tego łatwiej się rozczesują. Maska przyjemnie chłodzi skórę głowy, ale nie jest to taki bolący chłód. Pierwsze wrażenie może być złudne, ale nic złego nie dzieje się ze skórą. Mam wrażliwą skórę i u mnie maska sprawdza się genialnie. Latem przyjemnie odświeża, a zimą pomaga utrzymać głowę wolną od łupieżu. Działa kojąco i łagodząco na stany zapalne, sprawdzi się osobom z ŁZS. Największym benefitem stosowania tej maski regularnie jest szybszy przyrosły włosów, a nawet pojawianie się nowych. Maska super stymuluje cebulki włosów do wzrostu. Zapach produktu nie przypomina wcale wasabi, nie jest ostry, ani mdły. Jest słodko.
  • 10 czerwca 2024 o 19:51
    WOW! Moja pierwsza maska dedykowana do skóry głowy!
    Ta maska do skóry głowy to dla mnie miłe zaskoczenie. Podczas używania czuć delikatne uczucie mrowienia, co wydaje mi się być wskaźnikiem aktywnego działania stymulującego tej maski. Jednak nie było to drażniące ani nieprzyjemne. Co ważne, maska nie przetłuszcza włosów, co jest dla mnie kluczowe. Obawiałam się tego typu produktów, właśnie przez to, że wydawało mi się iż mogą przetłuszczać moje włosy. Natomiast włosy, u nasady po użyciu tej maski wydają się być ładnie ujarzmione, co niweluje puch i zupełnie nie są przetłuszczone. Co do efektów na skórze głowy, mogę stwierdzić, że jest ona zdecydowanie nawilżona i odżywiona. To pierwszy raz, kiedy stosuję tego typu produkt, i pozytywnie mnie zaskoczył. Planuję przetestować więcej masek dedykowanych do skóry głowy. Należy jednak zaznaczyć, że produkt jest dostępny jedynie online, co może być pewnym utrudnieniem dla niektórych osób. Ponadto, cena jest dość wysoka, ale biorąc pod uwagę jakość, można uznać go za produkt premium w kategorii pielęgnacji włosów. Co do zapachu, jest on dość charakterystyczny i dość ostry, choć nie drażniący.
    Zalety:
    • Delikatne uczucie mrowienia
    • Nie przetłuszcza włosów
    • Ujarzmia włosy u nasady, niwelując puch
    • Skóra głowy jest nawilżona i odżywiona
    Wady:
    • Dostępna jedynie online
    • Dość wysoka cena
  • 9 kwietnia 2024 o 10:45
    Natychmiastowe oczyszczenie
    Maskę można od razu spłukać, ale także pozostawić na 10 min. Ja stosując ją zostawiam na 10 ☺️. ???? intensywnie chłodzi skalp ???? maskę można nakładać zarówno na skórę głowy, jak i na całą długość włosów ???? zapach nie jest intensywny ???? odbija włosy od nasady ???? gęsta konsystencja ???? po spłukaniu włosy są odświeżone, mogłabym nawet myć je co trzy dni ( myję co dwa) ???? świetnie oczyszcza skórę głowy Jeszcze nigdy nie miałam tak dobrze oczyszczonej skóry głowy. To pierwszy produkt, który mam wrażenie, że chłodzi skórę głowy, co jest niezwykle przyjemne. Nie spotkałam się dotąd z maską, którą można nałożyć również na skalp. Bardzo ją polubiłam!
    Zalety:
    • zapach, wydajność, oczyszczenie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 25 grudnia 2023 o 16:43
    Daje przyjemnie uczucie mrowienia na skórze głowy
    Serum od HairyTale kupiłam ponieważ szukałam czegoś stymulującego skórę głowy do porostu włosów. Producent opisał produkt jako lekki, dodający włosom objętości. Zachęciło mnie to do zakupu, ponieważ na codzień zmagam się z „przyklapem” Maska posiada (jak większość zresztą kosmetyków HTC) bardzo ciekawy, treściwy skład. Lubię te kosmetyki choć cenowo niestety nie są zachęcające (biorąc pod uwagę ich słabą wydajność). Maska powoduje delikatne uczucie mrowienia, które po chwili przechodzi w dosyć mocne uczucie chłodzenia. Lubię takie kosmetyki, czuję wtedy że formuła naprawdę działa. Konsystencja jest naprawdę lekka, nie za gęsta. Niestety wystarcza na dosyć krótki okres czasu mimo tego, że byłam dosyć oszczędna w nakładaniu produktu na skórę. Używałam jej raz w tygodniu. Jako, że nie wystarczyła na długo, ciężko jest mi powiedzieć czy faktycznie przyczyniła się do wzrostu kosmyków. Na pewno nie podrażniła i faktycznie dodała lekko objętości włosom. Biorąc pod uwagę jej cenę oraz wydajność raczej już się nie skuszę, choć myślę, że warto jej spróbować.
    Zalety:
    • przyjemne uczucie mrowienia i chłodzenia
    • zapach surowców
    • piękna szata graficzna
    • wygodne opakowanie (choć lepszy byłby słoiczek aby wydobyć z opakowania całość produktu)
  • 14 czerwca 2023 o 18:02
    Stymulująca maska do skóry głowy
    Maska zamknięta jest w plastikowej butelce z pompką o pojemności 200ml Konsystencja treściwa, gęsta o białym kolorze. Zapach znośny. Maskę stosuję przy każdym myciu włosów. Nakładam na skórę głowy i pozostawiam na około 10min. (3 pompki wystarczają mi na pokrycie skóry głowy) Produkt przyjemnie chłodzi. Jednak ten efekt występuje przy kilku myciach z czasem zanika. Po regularnym stosowaniu zauważyłam, że włosy są bardziej wzmocnione, mniej wypadają pojawiło się trochę baby hair (jednak to nie żaden wysyp) liczyłam na więcej. Ogólnie maska dobrze odżywia skórę głowy, koi, wzmacnia i oczyszcza. Dobry naturalny produkt. Nie ma po nim spektakularnego efektu wysypu baby hair, ale oczyszcza i wzmacnia włosy.
    Zalety:
    • wzmacnia
    • oczyszcza
    • nie wysusza
    • wygładza
    • Delikatnie chłodzi przez kilka myć
    • można stosować przy każdym myciu
    • wydajna
    Wady:
    • mały wysyp baby hair