Odżywki do włosów

Cocopalm Polynesian SPA Scalp Serum Wcierka łagodząca podrażnienia skóry głowy

malazu
    21 stycznia 2025 o 22:49
    Cudowna wcierka nawilżająca
    Wcierkę kupiłam, ponieważ posiadam peeling z tej serii, z którego jestem bardzo zadowolona. Wcierka również spełniła moje wszystkie oczekiwania. Często stosuję ją po tym właśnie peelingu w celu nawilżenia skóry głowy, do czego świetnie się sprawdza. Poza tym stosuję ją też czasami solo po zwykłym myciu włosów. Wcierka bardzo ładnie pachnie i cudownie łagodzi. Zauważyłam też wysyp baby hairów po stosowaniu jej razem z peelingiem z tej serii. Na pewno kupię ją ponownie.
  • 4 lipca 2024 o 13:49
    Dodatek do pielęgnacji skóry głowy
    Wcierkę kupiłam w poszukiwaniu czegoś łagodnego, ale przy tym wspierającego skórę głowy. Wcierka ma po prostu konsystencję wody i jest bardzo leciutka, więc nie ma mowy o obciążeniu czy oblepieniu. Natomiast pod koniec produktu pojawiły się problemy z atomizerem. Bardzo ładny, świeży zapach uprzyjemniał użytkowanie. Samo działanie nie okazało się jakieś rewelacyjne. Owszem było nawilżenie, złagodzenie natomiast jak dla mnie mogłoby być większe. Liczyłam też mocno na zapowiadane regulowanie przetłuszczania, ale żadnego takiego efektu nie zauważyłam. Podsumowując jest to ciekawy dodatek do pielęgnacji, ale nie jest w stanie odmienić jej w pojedynkę.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nawilżenie
    Wady:
    • nie reguluje przetłuszczania
    Pulpix
    17 marca 2024 o 20:56
    Polsko - japońska Polinezja
    Wcierka rewelacja! Normalnie hicior jakich mało. Szukałam czegoś na swędzenie i wypryski na skórze głowy - wszystko poszło weg! Idealnie się nadaje też po zabiegach chemicznych (rozjaśniam włosy i skalp dostaje 'po głowie' xD) Ma ładny skład. świetnie łagodzi. Zapach taki słodki, sztuczny, ale nie utrzymuje się za długo. Wodnista konsystencja, nie obciąża włosów. Dwa minusy: mała pojemność i byle jaki atomizer (zamiast tego z "dzióbkiem") Polecam wszystkim, którzy szukają łagodzenia skóry głowy! PS. Beka z "Japanese Quality" - produkowana przez polską firmę xD
    Zalety:
    • łagodzi
    • nie obciąża
    Wady:
    • atomizer
    • mała pojemność
  • 27 lipca 2023 o 0:39
    Coś tam łagodzi, coś tam nawilża, choć przyznaję, że liczyłam na wiecej
    Opisywaną tutaj wcierke pozdrawiam wzrokiem, kiedy stała sobie na półce w Hebe. No po prostu szata graficzna była tak urocza, tak krzyczała " kup, kup", że uległam i kupilam. Lubię jak jest dużo niebieskiego. I tutaj niebieski kolor cieszy oczy. Dozownik działa bez zarzutu, nie pluje na cztery strony świata. Konsystencja wcierki jest wodnista, bardzo ale to bardzo leciutka. Nie tlusci skóry głowy ani nie obciąża włosów. Nie wpływa też na ich przetłuszczanie. Po prostu wcierka jest tak lekka, że od razu się wchłania, nie brudząc i nie plamiac. Zapach faktycznie przywodzi na myśl beztroskę polinezyjskich wysp- jest kwiatowy i nienachalny zarazem. I tylko działanie mogłoby być nieco lepsze. Mam skłonną do podrażnień skórę głowy. I owszem, wcierka nawilża, łagodzi podrażnienia, likwiduje uczucie pieczenia. Jest to jednak działanie krótkotrwałe i jak dla mnie niesatysfakcjonujące. Wahałam się z wystawieniem oceny końcowej. Działanie oceniam na 3, opakowanie i zapach na 5. Finalnie więc produkt dostaje ode mnie cztery gwiazdki.