Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Your KAYA Your Relief Gentle Daily Cleanser with Centella & Probiotics Żel do twarzy

Your Kaya - Nawilżający żel do mycia twarzy i okolic oczu 150ml 150 ml
Your Kaya Łagodny Żel do Mycia Twarzy i Okolic Oczu 150g
Your Kaya

• 28 marca 2024 o 10:07
    Świetny żel w beznadziejnym opakowaniu
    Działa bardzo dobrze. Świetnie zmywa makijaż, z czym nie radzi sobie większość żeli, a z drugiej strony nie pozostawia tłustej warstwy, tak jak olejowe zmywaki do twarzy. Skóra po nim jest idealnie czysta i taka w sam raz: ani nie ściągnięta, ani nie natłuszczona, nie czuć żadnego filmu, ani pozostawionej warstwy, a jednocześnie jest nawilżenie. Zapach bardzo delikatny - tak jak lubię. Skóra po umyciu pachnie świeżością i czystością, a nie sztucznymi nutami kwiatów czy owoców. Jest bardzo wydajny - tubka starczyła mi na ok. 4,5 miesiąca. Największy minus tego produktu to beznadziejne opakowanie. Ktoś tu chciał na siłę być oryginalny i zamiast zwykłego opakowania z pompką lub tubki z wieczkiem, mamy tubkę, w której zakrętce jest dziura i przez tą dziurę po wykeceniu wylewa się produkt. Czemu to rozwiązanie jest beznadziejne? 1) Nie da się tego zrobić jedną ręką bo jedna musi trzymać tubkę a druga zakręcić/odkręcić wieczko. No a jest też potrzebna trzecia ręka, żeby na coś ten produkt wylać przecież. Kończy się na tym, że jedną trzymam, drugą odkręcam, wylewam na tą co trzymam starając się nie rozlać produktu z ręki, zakręcam i dopiero wtedy trafia wylany produkt na twarz. 2) Tubka jest od tego, zeby stała na wieczku - no ale jak tutaj stoi na wieczku na półce lub umywalce to cały czas miejsce, z którego wypływa żel ma kontakt z podłożem, na którym stoi czyli z bakteriami. 3) Nie da się tego wycisnąć tak żeby nie umorusać tego wieczka czyli za każdym razem, trzeba myć opakowanie. 4) Żel bardzo łatwo potrafi się otworzyć w podróży - w przypadku opakowania z pompką i blokadą lub zamykanego nie ma takiego problemu. Nie wiem, kto w firmie takie opakowanie zamówił i za nie zapłacił, ale pomysł miał nie najlepszy. Stąd tylko 3 gwiazki na 5, chociaż sam żel jest na 5, jednak produktu do mycia do twarzy za taką cenę oczekuję, że wszystko będzie dopracowane.
  • 27 kwietnia 2023 o 9:29
    Fajny, lubimy się
    Bardzo fajny żel, nie podrażnia , nie ma uczucia ściągnięcia, nie szczypie w oczy. Super domywa olejki i inne masełka do demakijażu oraz resztki makijażu. Jestem bardzo zadowolona. Odjęłam jedną gwiazdkę za opakowanie, bo nie jestem do niego przekonana, chyba wolała bym szklane opakowanie w pompką i możliwość dokupienia refila jakiegoś :)
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • bez zapachu
    • dobrze się pieni
    • nie szczypie w oczy
    Wady:
    • dozowanie z opakowania
  • 26 października 2022 o 22:37
    Dokładne oczyszczenie i dobry skład
    Żel ma gęstą konsystencję, wystarczy dosłownie kropelka aby umyć całą twarz :) Ma delikatny zapach i co zauważylam dokładnie oczyszcza. Nie ściąga skóry oraz nie wysusza a wlaśnie większość moich żeli do mycia twarzy niestety dawalo uczucie ściągnięcia. Ja akurat mam skórę mieszaną w kierunku wrażliwej ale świetnie sobie z nią radzi Nic nie szczypie i nie piecze, do tego ma rewelacyjny skład dlatego polecam przetestować na wlasnej skórze. Żel daje także uczucie ukojenia i wyciszenia na twarzy. Stal się on moim ulubieńcem :) Nie czuję żadnego zapachu - dla mnie to duży plus. Cena być może trochę odstrasza ale można go kupić taniej z kodem rabatowym viola15 wtedy ma się 15% zniżki na cały asortyment na ich stronie więc warto skorzystać, szczególnie że produkt jest godny uwagi
    Zalety:
    • Ogromna wydajność
    • Brak zapachu
    • Sklad
    • Konsystencja