Podkłady

Paese Minerals, Matte Mineral Foundation Matujący podkład mineralny (nowa wersja)

PAESE Minerals Matujący Podkład Mineralny 104W Honey
Paese
Paese Minerals Mineralny podkład matujący 102W Natural Natural W 7 g

• 6 stycznia 2025 o 15:10
    Rewelacyjny
    Używam tego produktu od około 2 miesięcy i muszę przyznać, że jest rewelacyjny. Mam najjaśniejszy odcień i jest dla mnie idealny. Używam go praktycznie codziennie. Bardzo szybko się go aplikuje. Trwałość jest również zadawalająca. Jedynie co to trochę nie odpowiada mi jego opakowanie.
    • trwałość
    • aplikacja
    • odcienie
  • 3 października 2024 o 11:19
    Powiem krótko REWELACYJNY
    Oceniam podklad w odcieniu 103N SAND. Podkład zamknięty jest w szklanym słoiczku z sitem. Nie jest suchy wydaje się być delikatnie wilgotny. Zapach dziwny ale do zniesienia, nie jest intensywny, po nałożeniu niewyczuwalny. Odcień, który posiadam to średnio ciemny beż, bez żółtych i pomarańczowych podtonów. Odcień raczej neutralny w kierunku chłodnego. Przed nałożeniem podkladu na twarz nakładam krem z SPFem i na to pędzlem do podkładu aplikuję go na twarz. Efekt: średnie dobre krycie, matowe wykończenie ale mat nie jest płaski, nie wygląda sucho. Twarz wygląda jakby była wyblurowana. Nie wchodzi mi w zmarszczki ani ich nie podkreśla, nie podkreśla także porów. Na mojej mieszanej cerze z wyświecajaca się strefa T i cera skłonną do sporych przesuszen ten podkład wygląda naprawdę dobrze do końca dnia. Nie nakładam już na niego żadnego pudru. Nie ściera się ani nie ciastkuje. Uwielbiam go bo wystarczy kilka ruchów pędzlem i makijaż twarzy gotowy. Bez dodatkowych pudrów. Bardzo duża oszczędność czasu. Podkład nie wysuszyl mi skóry i nie uczulił. Jest to moja pierwsza styczność z tego typu podkładem zakończona miłością od pierwszego użycia.
    Inne
  • 18 lipca 2024 o 0:07
    Ciastkuje się, waży na SPFie
    Nie jest to mój pierwszy podkład mineralny, mam swój ulubiony, który radzi sobie w każdej sytuacji i na każdym kremie. Tutaj jest nieco inaczej. Mam cerę mieszaną, przetłuszczającąsię w strefie T. Przede wszystkim zacznę od tego, że na co dzień używam SPF i na to nakładam flat topem podkład. W przypadku tego podkładu trzeba uważać, ponieważ nie jest tak bardzo sypki, wysypuje się przez dziurki czasami takimi grudkami. Ja nakładam zwykle 2 warstwy i dla mnie to to takie w miarę pełne krycie. Po aplikacji jest ładnie, skóra jest wygładzona, zaczerwienienia zakryte, nie wchodzi w pory, generalnie wygląda to bardzo naturalnie. Natomiast po kilku godzinach, gdy skóra zaczyna mi się bardziej wyświecać jest dużo gorzej. Podkład waży się, wchodzi w zmarszczki, ciastkuje. Dzieje się tak na każdym SPF jakiego używałam, a nawet czasem na bardziej treściwym kremie. Pod tym względem miewałam lepsze podkłady. Bardzo fajnie natomiast wpasowują się kolory: 100N Light Beige na co dzień, natomiast 101W Beigie, gdy skóra jest delikatnie opalona. Nie tworzy brzydkiego kontrastu i odcięcia. To co jeszcze zasługuje na docenienie to samo opakowanie. Szklane, z sitkiem zabezpieczonym dodatkowym wyciąganym wieczkiem. Bardzo porządnie wykonane. Szkoda, że tak się zachowuje na mojej, skórze bo napewno bym go jeszcze nie raz kupiła, tym bardziej, że jest dostępny w Hebe stacjonarnie. Niestety więcej do niego nie wrócę.
    eilen96
    28 maja 2024 o 18:35
    Całkiem niezły
    Ten podkład to moja pierwsza styczność z podkładami mineralnymi. Naprawdę daje mocny efekt matowej skóry, nie trzeba używać pudru. Można nakładać go zarówno na mokro jak i na sucho. Bardziej spodobał mi się w tej drugiej wersji, dawał silniejszy efekt matowienia. Obawiałam się łączyć go z kosmetykami do konturowania w kremie, ale również sobie poradził. Czasami nakładał się nierównomiernie. Miałam kolor light beige i pasował do mojej dosyć jasnej karnacji. Trudno mi ocenić wydajność, ponieważ nie używałam wcześniej tego typu produktów, ale w porównaniu z podkładem takim normalnym to było podobnie. Raczej nie jest to produkt, który daje turbo mocne krycie, ja oceniłabym to jako taki codzienny, lekki makijaż.
    Zalety:
    • naturalny efekt
    • dobrze się z nim pracuje
    • mocny efekt matowienia, ale z czasem się wyświeca
    Wady:
    • pod koniec użytkowania miałam wrażenie, że tak jakby trochę zawilgociał i nie chciał przelatywać przez te dziurki
  • 26 marca 2023 o 23:37
    Najlepszy jaki miałam!
    Mam cerę mieszaną przetłuszczającą się w strefie T. Obejrzałam video na youtubie jednej wizażystki z poleceniem tego podkładu mineralnego i stwierdziłam że muszę go wypróbować. Posiadam bardzo jasną karnację, w dodatku różową, co utrudnia mi ogólnie dobranie koloru do mojego odcienia skóry plus jeszcze znajdź coś najlepiej matującego. Moja cera jest także kapryśna - czasem jest idealnie gładka, a czasem mam kaszkę na całej twarzy i czerwone kropki. Ten podkład poradził sobie prawie z każdym moim oczekiwaniem. Po pierwsze - wtapia się kolorystycznie w skórę - zakupiłam odcień 101 light beige, nie odcina się, pięknie wyrównuje koloryt. Po drugie - miękko rozprowadza się zbitym płaskim pędzlem i można bez problemu budować krycie, chociaż ja ogólnie jestem fanką krycia średniego. Podkład czuć na twarzy, ale nie przeszkadza w całodziennym noszeniu. Po trzecie - bardzo wydajny, wystarczy odrobina żeby pokryć całą twarz. A na twarzy? Wygląda pięknie, równomiernie, w ogóle z daleka nie widać jakby coś miało się na twarzy, mój chłopak musiał się przyjrzeć żeby zobaczyć że mam podkład. Jedyny minus tego podkładu - niestety nie zastyga. Trzeba pamiętać żeby nie dotykać twarzy bo można sobie taki podkład po prostu zabrać. Ten podkład matuje, ale niestety można go poruszyć. Natomiast po całym dniu sam z siebie się nie ciastkuje, nie transferuje, siedzi na miejscu. Nie zaognia moich stanów zapalnych, nie zatyka porów. Dla cery mieszanej i tłustej myślę że bardzo dobry wybór. Używając z olejkiem z tej samej serii łączy się dobrze - ale ja zazwyczaj nakładam go na mój ulubiony spf i też pięknie się rozprowadza.. Jeśli chodzi o wygląd to jest on zamknięty w małym szklanym słoiczku co jest jak najbardziej na +, ma się wrażenie lepszej jakości produktu. Sam podkład jest drobno zmielony, ale może lepić się w grudki, które bez problemu można rozbić. Myślę że za tą cenę naprawdę polecam ten podkład.
    Zalety:
    • Można dostosować krycie
    • Nie zapycha
    • Lekki
    • Pięknie wygładza cerę
    • Wydajny
    • Wtapia się kolorem w skórę
    Wady:
    • Nie zastyga i można zdjąć z twarzy
    • Ma się uczucie że coś jednak jest na tej twarzy.