WIZAŻ logo

4,8 (121)
4 hity!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 121 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 kwietnia 2026 o 15:02
    Dobry puder
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Produkt świetnie wygładza skórę i daje efekt delikatnego „blur”, dzięki czemu cera wygląda bardziej jednolicie i świeżo. Puder ma lekką formułę – nie obciąża skóry, nie tworzy efektu maski i dobrze współpracuje z podkładem. Bardzo podoba mi się to, że nie podkreśla suchych skórek ani porów, tylko subtelnie je optycznie wygładza. Jeśli chodzi o trwałość, to przez kilka godzin wygląda bardzo dobrze, natomiast w moim przypadku po czasie wymaga drobnych poprawek w strefie T. Nie jest to jednak duży minus, bo poprawki są szybkie i puder nadal wygląda naturalnie. Ten puder to świetna opcja na co dzień dla osób, które szukają lekkiego, wygładzającego pudru z efektem „soft focus”. Używam go rownież pod oczy. Zużyłam kilka opakowań i lubię do niego wracać.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Nie robi plam
    • Nadaje się pod oczy
    Wady:
    • Po kilku godzinach wyświeca się w strefie T
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    25 kwietnia 2026 o 22:05
    fajny puder
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    to jest taki puder, który jest po prostu „spoko i tyle”. U mnie dobrze wyglądał na twarzy na początku, taki lekki blur, skóra wydaje się gładsza i bardziej ogarnięta. Fajnie się nakłada i nie robi plam, więc na szybkie poprawki w ciągu dnia serio wygodny. Ale nie jest to jakiś game changer — mat trzyma się średnio i po paru godzinach trzeba poprawiać. Na plus, że nie robi ciężkiej maski i wygląda dość naturalnie, ale z drugiej strony efekt nie jest jakiś spektakularny.
    Zalety:
    • lekki, naturalny efekt na skórze
    • daje delikatne wygładzenie (taki blur)
    • łatwy w użyciu, dobry do poprawek
    • nie wygląda ciężko na twarzy
    Wady:
    • średnia trwałość
    • matowanie nie jest bardzo mocne
    • efekt raczej basic, bez wow
  • 20 lutego 2026 o 21:01
    Ten puder to moje odkrycie tego roku
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Puder ma ładne różowo białe opakowanie. Puder posiada lusterko. Odcień jest jasny dla mojej jasnej karnacji idealny. Puder daje cudowny blur. Skóra jest pięknie matowa i ujednolicona. Podkład się nie waży ani nie ciastkuje. Puder świetnie utrzymuje się na mojej tłustej skórze. Posiada przepiękny zapach. Absolutnie jest to jeden z lepszych pudrów jakie miałam.
    Zalety:
    • mat i blur na skórze
    • idealny kolor dla bladych
    • świetny dla skory trądzikowej
    Wady:
    • opakowanie trochę tandetne szybko się zepsuje
  • 31 lipca 2025 o 6:43
    Tragedia
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Boże, jak to bieli! Nie mówmy o flashback… to zwyczajnie bieli. Nakładałam ten puder tradycyjnie - puszkiem. Przy pierwszej aplikacji miałam lekkie zdziwienie, że zostały białe placki (istnieje również sypka wersja tego produktu. Niebo, a ziemia. Tak jak sypki jest cudowny… tak prasowany jest tragiczny) Mat? Matowi na max 2 h Można pomyśleć „o to będzie świetny produkt na poprawki”. Nie jest, opakowanie rozwaliło się po 2 tygodniach noszenia w torebce. No mały koszmarek, nie umiem znaleźć pozytywów tego produktu…. No może lusterko w kasetce. Czy zużyłam do końca? Nope, trafił do kosza.
    Zalety:
    Wady:
    • Słaby mat
    • Bieli (niemniej nie mam alabastrowej skory, jeśli jesteś bladziochem z chłodnym podtonem możesz być zadowolona m)
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 31 maja 2025 o 8:16
    Miłe zaskoczenie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam 50 lat, cerę mieszaną, wrażliwą, z bardzo suchymi partiami twarzy. Nie mam jakichś widocznych zmarszczek, ale cera straciła na jędrności. Mam pudry Laury Mercier i Estee Lauder, które zupełnie się u mnie nie sprawdziły. Puder Claresy kupiłam ze względu na cenę i nie miałam żadnych oczekiwań. Po prostu stwierdziłam, że skoro drogie pudry nic nie robią to po co przepłacać. I to był strzał w dziesiątkę, chociaż zachwytu nie było przy pierwszym użyciu. Puder jest bardzo mocno sprasowany, stąd to dziwne uczucie, że nic nie robi. Ale to nieprawda. Wykończenie ma niby matowe, ale z lekką satyną. Nie wyświeca twarzy, ale też nie robi matu. Trudno to dokładnie opisać. W każdym razie twarz wygląda ładnie, delikatnie, bardzo naturalnie.

szukaj