Trafiła do mnie w ilości kilku sztuk na dużej promocji,zapłaciłam za jedną bodajże 5 zł a razem około 25 zł, dobry deal.
Serum z tej linii znam i lubię, ma fajny skład i działanie.
Maska jest praktycznie odpowiednikiem tego serum, nie chce wprowadzić w błąd,ale skład jest chyba analogiczny.
Jednorazowe użycie to bomba odżywienia i regeneracji, esencji kiedy wyciśniemy maskę po użycie jest tam naprawdę sporo.
Niestety formuła kremu sprawia,że trochę trudniej użyć ją na dwa razy.
Skóra po tym jak esencja się w nią wchłonie, a najlepiej użyć jej na noc, jest wygładzona,rozjaśniona, odżywiona, a jej regeneracja przyspieszona, nawilżenie jest optymalne.
Lepi się po tej masce skóra,to na pewno, trzeba dać jej czas, ja spryskuje po wszystkim jeszcze twarz hydrolatem,co by trochę to przyspieszyć i masuje skórę.
Kiedy wyciśniemy płachtę do końca jest jej na tyle co by jeszcze pokryć szyję,dekolt, ba nawet ramiona czy dłonie i znów twarz,ale oczywiście 5 minut po tym jak położymy się do łóżka to przykleimy do poduszki ;).
Daje fajne odświeżenie skóry,ma przyjemny zapach bergamotki,to dobra maska po jakiś zabiegach, w celu jej złagodzenia, myślę,że może być fajna dla skór suchych, wrażliwych,potrzebujących właśnie tej obiecanej rewitalizacji, mieszanych,a dla trądzikowych wtedy kiedy mamy na twarzy aktywnych wyprysków (kiedy jakieś miałam,to niestety lekko dopychała te wypryski, ale na szczęście je nie zaogniała).
Ma w składzie złuszczający enzym z figi, masło shea,algi, aminokowasy, probiotyki, ogólnie bardzo fajne połączenie.
Ja mam skórę mieszaną,dojrzalszą, taka maska raz w tygodniu po np kawitacji i oczyszczaniu dobrze jej robi.
Zarzut mam do płachty, nie dosięga do końca policzków, jest trochę na mój gust za sztywna,ale to rozpieszczanie koreańskimi maskami ;).
Być może jeszcze wrócę, ale myślę,że prościej sięgnąć mi po serum z tej serii, w większej ilości dane na twarz powinno dać podobny efekt.
Maska może być dobrą propozycją dla osób nieprzekonanych do serum, co by przekonać się czy jest dla nich. Ma u mnie mimo kilku wad 5-.