Kremy i maski do rąk

Purederm Twinkle Design Moisturizing Hand Mask Nawilżająca maska do rąk w postaci rękawiczek

Purederm

Atejka
    1 marca 2025 o 18:37
    Spodziewałam się czegoś więcej
    Czasami zdarza mi się korzystać z maseczek do dłoni w tej formie, głównie w okresie zimowym, gdy moje dłonie potrzebują zdecydowanie więcej uwagi niż samo posmarowanie kremem. Tak też było w tym przypadku. Rękawiczki zamknięte są w pudrowo różowe opakowanie, a po otworzeniu saszetki znajdujemy 2 rękawice ze wzorem identycznym jak na opakowaniu, czyli w czerwone i niebieskie gwiazdki. Rękawiczki są mocno nasączone maską, która aż przecieka na zewnętrzną stronę rękawiczek, co osobiście mi nie pasowało, bo przez nieuwagę mogłam wszystko naokoło pobrudzić kosmetykiem. Rozmiar rękawiczek jest również dosyć duży jak na moją dłoń, a producent nie dodał żadnych naklejek, którymi moglibyśmy dopasować je do dłoni i je uszczelnić. Rękawiczki trzymamy około 20-30 minut na dłoniach, a po ściągnięciu czekamy aż pozostałość produktu się wchłonie. Trwa to dosyć długo, a po samym wchłonięciu moje ręce strasznie się lepiły, a uczucie nie zniknęło do czasu umycia rąk. Jeśli chodzi o działanie, to zauważyłam delikatne nawilżenie, ale niestety chwilowe. Myślę, że w tej cenie znajdziemy produkt o lepszym działaniu, choć niekoniecznie będzie on tak ładnie wyglądał :)
    Zalety:
    • wygląd rękawiczek
    Wady:
    • brak paska ściągającego rękawiczki na rozmiar naszej dłoni
    • przemakalność rękawiczek
    • uczucie klejących się dłoni po zastosowaniu
  • 9 grudnia 2024 o 10:32
    Fajna maseczka dla suchych dłoni
    Rękawiczki zamknięte są w różowej folii, a na nich znajdziemy odwzorowanie rękawiczek z kolorowymi gwiazdkami, wygląda to naprawdę uroczo. Rękawiczki w środku nasączone są maseczką, dodatkowo są tak jakby zaplombowane i należy je rozerwać przed włożeniem ręki. Moje dłonie raczej są suche, ale nie mam z nimi jakiś większych problemów, zwłaszcza w okresie zimowym. Rękawiczki należy trzymać na dłoniach przez 20 minut. Po ściągnięciu na dłoniach mamy jeszcze sporo kremu, który można sobie wmasować w dłonie. Dłonie zaraz po, są naprawdę miękkie i nawilżone. Niestety działanie nie jest na dłuższą metę, aby utrzymywać efekt należy powtarzać czynność co kilka dni. Ale ogólny efekt jest zadowalający. Mi trochę przeszkadzało delikatne klejenie się dłoni po wmasowaniu maseczki.
  • 24 lipca 2024 o 8:33
    Idealne odżywienie dla rąk
    Po otwarciu opakowania natychmiast rzucił mi się w oczy uroczy nadruk w gwiazdki na rękawiczkach. To miły akcent, który w połączeniu z delikatnie waniliowym zapachem sprawił, że proces pielęgnacji stał się dla mnie jeszcze bardziej przyjemny Po włożeniu rąk do rękawiczek, poczułam przyjemnie kremową konsystencję. W ciągu 20-30 minut, które zaleca się pozostawić maskę na dłoniach, miałam okazję zanurzyć się w chwilach odprężenia. Po zdjęciu rękawiczek skóra dłoni była lekko wilgotna, ale pozostałości maski wmasowałam w dłonie. Teraz przejdźmy do sedna – efektów. Moje dłonie były bardziej miękkie, gładkie i odżywione. Nawet skóra wydawała się bardziej elastyczna. Maska zdecydowanie działa nawilżająco i efekt jest natychmiastowy. Podobnie jest z odżywieniem, za które odpowiada skład. Maska wzbogacona jest miodem, ekstraktem z propolisu, masłem Shea, mocznikiem i allantoiną - to prawdziwe bogactwo składników odżywczych. Te naturalne składniki działają synergicznie, aby dostarczyć intensywnego nawilżenia, odżywienia i regeneracji. I muszę przyznać, że efekty są zauważalne od razu. Podsumowując, PUREDERM nawilżająca maska do rąk w postaci rękawiczek to prawdziwa gwiazda pielęgnacji dłoni. Intensywnie nawilża, regeneruje i odżywia skórę, sprawiając, że staje się ona bardziej miękka, gładka i elastyczna. Dodatkowo, uroczy nadruk w gwiazdki dodaje przyjemnego akcentu podczas domowej pielęgnacji.
    Zalety:
    • intensywne nawilżenie,
    • skuteczne odżywienie,
    • uroczy nadruk w gwiazdki,
    • przyjemny, waniliowy zapach,
    • łatwa aplikacja i użytkowanie,
    • zmniejszenie suchości i szorstkości dłoni.
    millane
    10 lipca 2024 o 17:05
    Krótkotrwałe działanie
    Nawilżające rękawiczki do dłoni. Rękawiczki obficie nasączone, plus z przyjemne i estetyczne nadruki w gwiazdki. Działanie dosyć powierzchowne i krótkotrwałe. Dłonie po użyciu się kleją i trzeba długo czekać, aby móc czegoś dotknąć. Najlepiej założyć je przed spaniem i już nie myć rąk.
  • 22 kwietnia 2024 o 10:50
    Fajna, choć działa krotko
    Rękawiczki znalazłam w boxie kosmetycznym Pure Beauty. Lubię tego typu wynalazki, więc ochoczo przystąpiłam do testu. Grafika w gwiazdki jest mega urocza. Ja w każdym razie oceniam ją na plus. Rękawiczki są dosyć duże, niemniej w czasie aplikacji czuć nawilżenie. Czuć ten miód. Trzymałam je na dłoniach pół godziny, a pozostałości wtarlam w skórę. Efekty są od razu widoczne. Skóra dłoni jest miękka, gładką, zregenerowana. Znika szorstkość i uczucie suchości. Łapki są jak nowe i gdyby to był efekt bardziej trwały, dałabym najwyższą notę. Niestety, to uczucie gładkich i miękkich łapek utrzymuje się góra jeden dzień. Trochę szkoda, bo uczucie to fajne i czuć ten miód. Może jeszcze kupię, bo fajnie się mi używało. Od siebie daję cztery gwiazdki.
    Zalety:
    • grafika
    • nawilża, wygładza i zmiękcza skore
    Wady:
    • krótkotrwały efekt