Kremy na dzień

Theo Marvee Aquastic Optimal Day Cream Kojący Krem Nawilżający

4 na 51 opinię

• 4 marca 2023 o 11:20
    Nadaje się pod podkład, dobrze nawilża
    Krem kupiłam u kosmetyczki jako łagodzący na moje podrażnienia po zabiegu. Okazało się że jest to świetny krem do codziennego użytku. Konsystencja kremowo-żelowa, bardzo lekka, jednak czuć ze nie jest to sama woda. Jest dość wydajny, łatwo się rozprowadza. Nie zapycha porów, nie pozostawia tłustego filmu ale też niespecjalnie matuje. Jest to typowy krem nawilżający. Niemniej, twarz się po nim nie świeci i wygląda zdrowo. Wszelkie zaczerwienienia znikają jakby wymazane gumką, daje chwilowo lekkie uczucie chłodzenia. Bardzo przyjemny w korzystaniu. Niestety strefa T szybko się wyświęca i trzeba ściągać nadmiar sebum bibułką szybciej niż przy innych kremach. Nie ma natomiast uczucia ściągnięcia jakie często towarzyszyły mi stosując kremy typowo matujące. Coś za coś. Sebum można ściągnąć, a cera wygląda dużo lepiej i nie jest wysuszona. Mogę iść na taki kompromis:) Zapach delikatny, kosmetyczny, świeży. Nie przeszkadza ani nie podrażnia. Co do wydajności ciężko mi cokolwiek powiedzieć, używam od nieco ponad miesiąca i w sumie niewiele zniknęło. Myślę ze wystarczy na długo ale nie wiem jeszcze na ile;) Co do ceny jest absolutnie przystępna. Ja go kupiłam za 90 zł w salonie. W internecie ceny wahają się 70-100zl. Myślę ze nie jest to dużo za dobry produkt.
    Zalety:
    • Łagodzi podraznienia
    • delikatnie chłodzi
    • Wygładza
    • Nawilża
    • Nie zapycha porow
    • Nadaje się pod podkład
    Wady:
    • W strefie T podkład może szybciej tracić świeżość
    U konsultantki