Maseczki w płachcie

Kolastyna Maska w płachcie po opalaniu

nibys
    1 czerwca 2024 o 1:45
    Bomba ukojenia i nawilżenia
    Nigdy nie używałam tej maski zgodnie z przeznaczeniem, czyli po opalani, sięgałam po nią w momentach ekstremalnych. Sięgnęłam po nią np. po nałożeniu na twarz retinolu zapomniałam się i nałożyłam kosmetyki, których z nim łączyć nie można, a zrozumiałam to dopiero gdy poczułam pieczenie na twarzy. Szukając czegoś, co mogło by mi pomóc w tej ekstremalnej sytuacji sięgnęłam po nią i prawie nie zauważyłam skutków swojego zagapienia się. Wcześniej zaczerwieniona skóra przyjęła normalny kolor, a uczucie pieczenia zniknęło. SIęgałam po nią po peelingach z użyciem kwasów. Niestety jest ciężko dostępna ale uważam że warto mieć ja w szafie na wypadek gdy coś pójdzie nie tak.
    Zalety:
    • bomba nawilżająca
    • koi
    • łagodzi
    • ma dobrą cenę
    Wady:
    • cieżko dostępna
  • 14 sierpnia 2023 o 16:57
    "Ukoi twoją skórę!" - producent obiecuje i dotrzymuje słowa.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczka w płachcie po opalaniu marki Kolastyna rzuciła się w oczy na półce z artykułami po opalaniu w Rossmanie. Saszetka utrzymana w kolorze błękitnym z kropelkami wody chłodzi na sam widok ;) Z tyłu opakowania znajdują się wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu napisane dużą czcionką w kolorze czarnym. Informacje zawierają opis produktu, skład, przeznaczenie, sposób użycia, datę ważności, pojemność, instrukcje graficzną. W składzie esencji znajduje się: *aloes - łagodzi skórę po opalaniu, chłodzi *kwas hialuronowy - skutecznie nawilża, przywraca utraconą wilgoć, wydobywa blask #w długim składzie znajdują się również substancje mniej przyjazne skórze min. PEGi, perfum, itp. Produkt testowany dermatologicznie, pojemność 20 ml. Saszetka jest sporych rozmiarów po bokach znajdują się nacięcia dzięki którym szybko i sprawnie otworzymy opakowanie. W środku znajdziemy płachtę, wykonana została z bardzo delikatnej i miękkiej tkaniny. Warto delikatnie ją rozwinąć aby nie uszkodzić i rozerwać materiału. Płachta przylega do twarzy niczym druga skóra, otwory na oczy, nos i usta są dobrze dopasowane, płachta jest szeroka i długa - pokrywa całą twarz. Sporo esencji mamy na płachcie lekko może ściekać przez pewien czas, dużo zostało również w opakowaniu. Podczas stosowania skóra sucha i wrażliwa oraz mocno zaczerwieniona od ekspozycji na słońce dostała moc nawilżenia i ukojenia. Resztki esencji wmasowałam w twarz, minimalnie na początku się lepiła. Końcowy efekt był satysfakcjonujący - producent spełnił swoje obietnice. Pomimo zadowolenia z szybkiego ukojenia i spełnienia obietnic producenta, martwi mnie skład produktu i informacja, że maseczka wyprodukowana została w Chinach. Sama nie wiem czy kupię ponownie. Producent zaleca stosować maskę przez 15 minut, ja trzymałam znacznie dłużej i skóra wyraźnie skorzystała wypijając niemal całą esencję.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • brak zapachu
    • brak podrażnień podczas stosowania
    • łatwa i szybka aplikacja wystarczy 15 minut
    • poręczna lekka saszetka z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu
    • z łatwością się otwiera bez konieczności użycia nożyczek
    • produkt testowany dermatologicznie
    • delikatna i miękka tkanina
    • dobrze skrojona płachta
    • płachta przylega niczym druga skóra
    • dużo esencji zarówno na płachcie oraz w opakowaniu
    • rodzima marka Kolastyna
    Wady:
    • nie idealny skład produktu
    • maseczka wyprodukowana w Chinach

Zobacz także inne Maseczki w płachcie