Kremy uniwersalne

Lirene Dermoprogram Aqua Bubbles, Nawadniający hydrożel

anna996
    4 marca 2025 o 8:46
    Lekki, dobry na lato
    Ocena kremu: - ma lekką konsystencję, ale według mnie nie jest to hydrożel jak mówi opis, a po prostu biały, delikatny nietłusty krem; - w kremie są zatopione niebieskie kapsułki z witaminą E, nie przeszkadzają one w stosowaniu bo ładnie się rozpuszczają w trakcie nakładania kremu; - krem ma świeży zapach, trochę owocowy, trochę morski; - krem szybko się wchłania i z tego powodu będzie dobry na upały; - nie podrażnia skóry itp; - ma ładny plastikowy słoiczek w turkusowym kolorze; - nie jest drogi; - dostępność: popularne drogerie, markety. Działanie: u mnie ten krem tylko nawilża, działania kwasu hialuronowego czy witaminy E nie widzę. Zużyję do końca, ale nie kupię ponownie.
  • 13 grudnia 2024 o 22:27
    Podrażnienie
    Krem kupiłam zachęcona promocją w Rossmannie, był w niskiej cenie a akurat potrzebowałam czegoś nawilżającego. Niestety krem nie nadaje się dla mnie, bardzo podrażnił moją twarz, od razu po nałożeniu piekła i była czerwona. Próbowałam dać mu szansę 3 razy, niestety teraz już idzie do zużycia na ciało. Dla mnie ten krem to trochę przerost formy nad treścią, krem ma konsystencję żelu i dodatkowo jakieś niebieskie drobinki w środku - po co one tam są? Chyba tylko, żeby fajniej wyglądało. Wolałabym krem, który działa niż takie bajery. Zapach mocny, z tych świeżych, ale bardziej pasowałby do żelu pod prysznic niż kremu.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • podrażnia
    • mocny zapach
    olga_os
    2 września 2024 o 22:40
    Aqua bubel
    Produkt o lekkiej konsystencji i przyjemnym zapachu. Nawilżenie twarzy - minimalne. Po nałożeniu twarz się lepi i to uczucie pozostaje kilkadziesiąt minut. Nie sprawdził się u mnie.
    Zalety:
    • konsystencja (lekka, fajnie się rozprowadza)
    • Zapach (neutralny)
    Wady:
    • słabo nawilża
    • u mnie słabo się wchłania
    • uczucie lepkości na twarzy
  • 23 czerwca 2023 o 19:44
    Bardzo dobry krem dla cery tłustej , wrażliwej, mieszanej
    Do firmy Lirene zawsze byłam sceptycznie nastawiona,bo ich jakości kosmetyków zawsze bywała średnia ,ale widząc nowość skusiła mnie seria Aqua Bubbles. Moja skóra po niedopasowanej piance i toniku była bardzo przesuszona z wypryskami i gojącym się jeszcze ranami po trądziku który powstał z tego powodu. Do tego kremu też byłam sceptycznie nastawiona,ale już po pierwszym nałożeniu po czułam natychmiastową ulgę na twarzy.A po 5h strupki od trądziku które mi się jeszcze goiły, tego samego dnia mogłam je z lekkością zdjąć . W zaskakującym tempie bardzo szybko regeneruję skórę , nawadnia a przy tym błyskawicznie się wchłania,ale niestety wyświeca i daje uczucie lepkości twarzy. Myślałam,że będzie zostawiał powłokę jak po żelowym balsamie z Neutrogeny ale nic z tych rzeczy. Jest idealny na lato dla cery odwodnionej , mieszanej, wrażliwej i nawet z uszkodzeniami skóry po trądziku. Polecam!
    Zalety:
    • Lekka żelowa formuła
    • Błyskawicznie się wchłania
    • Nie pozostawia święcącej powłoki
    • Regeneruje i nawadnia skórę przesuszoną , mieszaną
    • Nie uczula cery wrażliwej
    Wady:
    • Alcohol Denat w składzie
  • 16 maja 2023 o 19:39
    Przyjemny produkt
    Świetny hydrożel do twarzy, mający bardzo lekką i nietłustą formułę . Miło mi się go używało, nie wpłynął na pogorszenie się mojej cery mimo że mam skórę skłonną do niedoskonałości i podrażnień. Żadna niespodzianka mi po nim nie wyskoczyła. Jest tak leciutki, nietłusty i jednocześnie zapewnia skórze uczucie nawilżenia i ukojenia bez tępego matu. Idealnie sprawdzi się dla cery tłustej i mieszanej. Hydrożel nadaje się na dzień i na wieczór. W kremie można dopatrzeć małych granatowych kuleczek, są to witaminowe mikrokapsułki z witamina E które odżywiają, odbudowują i spowalniają procesy starzenia się skóry. Zapach hydrożelu Aqua Bubbles jest orzeźwiający po krótkiej chwili w ogóle nie czuć go na twarzy. Opakowanie w klasycznym plastikowym słoiczku , estetyczne dla oka . Myślę, że w tej cenie niewiele jest produktów nawilżających do twarzy które u mnie się sprawdziły.
    Drogeria Super-Pharm