Wcierki do włosów i skóry głowy

Petal Fresh Pure Quinoa & Black Seed Strengthening Scalp Lotion Wzmacniająca wcierka do skóry głowy `Quinoa i czarnuszka`

lunni
    1 września 2024 o 6:17
    Taki sobie
    Nie wiem czy ta wcierka cokolwiek robiła, przynajmniej nie zauważyłam. Nie wiem też czy akurat trafiła na wzmożone wypadanie moich włosów czy ona je nasiliła, w każdym razie w czasie jej stosowania dużo więcej włosów zaczęło mi wypadać. Także jej główna funkcja czyli wzmacnianie nie zadziałała w ogóle. Zapach ok, ziołowy, nie każdemu będzie pasował. Stosowanie standardowe. Ja nie kupię ponownie.
    sobsta
    17 stycznia 2024 o 17:20
    Przyjemny produkt o skutecznym działaniu
    Na zakup wcierki skusiła mnie promocja w rossmannie. Produkt o pojemności 150 ml i bardzo wydajny - przy systematycznym codziennym zużyciu starczył mi na kilka miesięcy. Wcierki zazwyczaj używałam po myciu- nie obciążała skóry głowy i nie przetłuszczała moich włosów ani ich nie przesuszała przy skalpie. Dużym plusem również jest aplikator, który dozuje odpowiednią ilość produktu. Po używaniu wcierki zauważyłam że mniejsza ilość włosów mi wypada więc to na plus. Jeśli chodzi o porost włosów nie zauważyłam większych efektów niż po innych tego rodzaju wcierkach. Myślę że jeszcze wrócę kiedyś do tej wcierki.
    Zalety:
    • Aplikator
    Wady:
    • Opakowanie- brak widocznego zużycia produktu
  • 26 sierpnia 2023 o 15:21
    Ciekawa pozycja do przetestowania
    Wcierkę od Petal Fresh kupiłam w drogerii Rossmann w cenie ok 27 zł (w promocji można upolować za 20). Jej pojemność to 150 ml. Dosyć sporo jak na wcierkę, choć wiem że produkty od Petal Fresh nie należą do najtańszych. Producent deklaruje, że wcierka stymuluje wzrost włosów oraz wzmacnia skórę głowy. Dodatkowo formuła produktu zawiera niacynamid, kwas hialuronowy co ma poprawiać kondycję skalpu oraz włosów. Produkt dodatkowo jest wegański i zawiera 96% składników pochodzenia naturalnego. Wcierkę stosuje już od około 3 tygodni. Muszę przyznać, że produkt jest bardzo wydajny. Choć tak naprawdę ciężko stwierdzić ile zostało go w opakowaniu ponieważ buteleczka nie jest przezroczysta. Działanie jest jak najbardziej zauważalne. Widzę wysyp nowych baby hair zdecydowany wzrost włosów na długości (a miałam w pewnym momencie wrażenie, że stoją w miejscu). Wcierka ma bardzo przyjemny, mocno ziołowy zapach. Nie obciąża mojej skóry, wręcz włosy są bardziej odbite od nasady. Przyznam szczerze, że bardzo polubiłam się z tym produktem. Jedynym minusem jak dla mnie jest jedynie butelka. Działanie: fantastyczne, z pewnością kupię kolejną buteleczkę.
    Zalety:
    • produkt wegański i w 96% złożony ze składników naturalnego pochodzenia
    • przyjemny skład
    • działanie
    • spełnia obietnice producenta
    • wydajna
    Wady:
    • dosyć wysoka cena jak na wcierkę
    • nie widać ile jest produktu w butelce, moim zdaniem mogłaby być przezroczysta
  • 12 czerwca 2023 o 20:07
    Wcierek do skóry głowy używam regularnie już od kilku lat i muszę przyznać, że nie wyobrażam sobie już nie stosować stale tego typu kosmetyków. Są one niesamowitą bazą dla całej, świadomej pielęgnacji, potrafią doskonale nawilżyć czy znormalizować skórę głowy, a jednocześnie pozytywnie wpływają na proces zapuszczania oraz zagęszczania czupryny. Tym razem, spośród wielu dostępnych produktów z tej kategorii, wybrałam dla siebie wcierkę od marki Petal Fresh Pure. Mimo szczerych chęci nie gości ona zbyt często w mojej codziennej pielęgnacji, gdyż nie ma co ukrywać, że kosmetyki od tego producenta do najtańszych nie należy, a trudno jest ją złapać w promocyjnej ofercie. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie wykonanej z ciemnego, zielonkawego plastiku butelki o pojemności 150 ml. Cena regularna wynosi tutaj około 27 zł. Na opakowaniu umieszczono etykietkę w odcieniu bieli oraz błękitu, na której znajdziemy wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. W rolę aplikatora wciela się tutaj podłużny psikacz, który doskonale możemy wpasować między włosy aż do samego skalpu. Wedle obietnic producenta wcierka ta jest całkowicie wegańska i posiada w sobie aż 96% składników naturalnego pochodzenia, między innymi ekstrakt z czarnuszki czy niacynamid. Kosmetyk ma wodnistą konsystencję i pachnie naprawdę bardzo ładnie, ewidentnie czuć tutaj kwiatowo - ziołowe nuty zapachowe. Produkt był przeze mnie stosowany codziennie. Muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczył mnie fakt, że kosmetyk ten ani trochę nie przetłuszcza skóry głowy. Doskonale nawilża skalp i nadaje mu miękkości. Nie plącze włosów. Dodatkowo zdecydowanie pozytywnie wpływa na zwiększenie objętości fryzury. Powoduje wzrost baby hair oraz ogólnie zagęszcza i przyśpiesza porost. Wcierka od marki Petal Fresh jest naprawdę bardzo udanym kosmetykiem, który bardzo przyjemnie pachnie i jednocześnie pozytywnie wpływa na porost włosów. Zdecydowanie polecam, bardzo udany i warty swojej ceny kosmetyk.
    • Aplikator
    • Konsystencja