Kremy na dzień

Floslek Sun Care Derma City, BB krem tonujący SPF 50+ `Oil-Free`

• 7 marca 2025 o 20:15
    Nie matuje, lekko kryje
    Mam cerę mieszaną i nie lubię zbytniego glow. Kupiłam go licząc na mat - niestety zawiodłam się. Krem wytłuszcza dość konkretnie, ciężko go czymś przypudrować do tego strasznie się lepi :( Po przypudrowaniu robi się ciasto. Niestety odczekanie 20 minut po aplikacji niewiele daje, u mnie się on nie wchłania (zresztą na mojej cerze mało który kosmetyk się w ogóle wchłania, z filtrami to już w ogóle jest dramat bo tylko wyświęcają się bardziej) I tak jest lepiej niż „matujący” SVR Sebiaclear SPF50+ w którym pokładałam duże nadzieje a który okazał się totalnym tłuszczem. Żeby go jakoś uratować mieszam go z Vichy Capital Soleil SPF 50 Anti-Brillance Mattifying który daje mat na amen :D. Dzięki temu mam coś pośrodku
  • 5 września 2023 o 11:53
    Makijaż i SPF który DZIAŁA
    Do zakupu skłoniła mnie recenzja na youtube, bo od dawna szukałam kremu bb/tonującego, który spełniałby swoje zadanie ochrony przeciwsłonecznej i dobrze zachowywał się jako zamiennik podkładu. Wszyscy wiemy, że klasyczny podkład z SPF to nie jest wystarczająca ochrona, a ten ma być przede wszystkim skutecznym filtrem. Produkt zapakowany w tubkę, wygodnie wyciska się z opakowania. Kolor neutralny beżowy, raczej jasny (kolor mniej więcej Healthy Mix 50/52 tylko bardziej neutralny). Zapach przyjemny, delikatny. Próbowałam różnych metod aplikacji i najlepiej u mnie sprawdza się nałożenie dłonią i to szybko, bo produkt jest zastygający i nie lubi za długiego wklepywania, bo zaczyna się rolować. Jak szybko go nałożymy, przypudrujemy to możemy bez obawy aplikować kolejne produkty makijażowe. Krycie ma na poziomie lekkim do średniego. Nie jest to jednak produkt bez wad. Są dni, kiedy smuży i nie dogaduje się z pielęgnacją. Są jednak dni, że pięknie wtapia się w skórę i wygląda ona jak pod filtrem wygładzającym. Potrafi mi się zrolować na bokach twarzy, ale częściej tego problemu nie ma. Jednym słowem, trzeba nauczyć się pracować z tym produktem i namierzyć co nakładać pod spód, żeby wszystko dobrze się trzymało. Z plusów na pewno mogę wymienić trwałość, brak wyświecania i tłustej konsystencji no i ochronę SPF niewymagającą wspomagania innym produktem. Reaplikację SPF trzeba wykonywać innym produktem, tego już nie dołożymy jako że zastyga na skórze. W tej cenie polecam przetestować, szczególnie cerom tłustym i mieszanym.
    Zalety:
    • ochrona SPF
    • uniwersalny kolor do większości cer i poziomu opalenia
    • nietłusta formuła
    • wydajny (opakowanie wystarczyło mi prawie na cały sezon)
    Wady:
    • czasem jest nieprzewidywalny
  • 25 sierpnia 2023 o 14:04
    Świetny krem tonujący z SSPF 50+!
    Naprawdę świenty krem tonujący z wysokim filtrem. Przetestowałam mnóstwo kosmetyków tego typu, szczególnie koreańskich i ten przypadł mi do gustu bardziej niż bardzo popularny krem BB skin79 z pandą - jest duuuużo lżejszy, nie zostawia tak tłustej powłoki, nie świeci się tak bardzo i ma bardzo ładny, jasny kolor. Mam cerę mieszaną, skłonną do trądziku i u mnie sprawdza się świetnie. Nakładam go na jakikolwiek zwykły krem SPF 50+ i pięknie się łączy ze wszystkimi filtrami, z którymi go testowałam. Nie roluje się, nie świeci bardzo (nie jest też matowy - ma po prostu bardzo ładne, naturalne wykończenie), ma piękny odcień, ładnie się wtapia w skórę, moim zdaniem zachowuje się jak lekki krem BB. Nigdy też się nie opaliłam, gdy miałam go na twarzy, także ochrona potwierdzona. Kolejny SPF od Flosleku, który jest naprawdę świetny. Polecam!
    Xavvi
    19 czerwca 2023 o 14:46
    Mogę polecić
    Polecam, choć przy tłustej cerze nie do końca jest taki matujący. Lekka konsystencja, pod makijaż całkiem ok. Według mnie nie koloryzuje skóry. Jest niedrogi i to na plus