Lancome, Absolue Soft Cream (Zaawansowany krem regenerujący)

Lancome, Absolue Soft Cream (Zaawansowany krem regenerujący)

Średnia ocena użytkowników: 4 /5

Pojemność 60 ml
Cena 1 099,00 zł

Zaawansowany krem regenerujący do twarzy Absolue Soft Cream Lancôme zawiera wyjątkową formułę z ekstraktami z Róży Lancôme, która słynie ze swoich witalnych właściwości. To właśnie dzięki pozyskaniu tych ekstraktów w innowacyjnym procesie fermogenezy regenerujący krem do twarzy Absolue zapewnia silne działanie przywracające skórze nawilżenie, gęstość i sprężystość.

• Rewitalizująca formuła z ekstraktami z Róży Lancôme o regenerującym działaniu.
• Najwyższa moc regeneracji i odbudowy dla widocznie piękniejszej skóry.
• Pomaga przywrócić skórze nawilżenie, gęstość i sprężystość.
• Intensywnie pielęgnuje, pozostawiając wrażenie bardziej miękkiej, odżywionej i elastycznej skóry.
• Drobne linie i zmarszczki wydają się widocznie zmniejszone.
• Skóra sprawia wrażenie gładszej i odmłodzonej.

Konsystencja kremu do twarzy regenerującego Absolue intensywnie pielęgnuje cerę, pozostawiając wrażenie bardziej miękkiej, odżywionej i elastycznej skóry. W efekcie drobne linie i zmarszczki wydają się widocznie zmniejszone, a skóra sprawia wrażenie gładszej i odmłodzonej.

Regenerujący krem do twarzy z ekstraktem z Róży Lancôme pozyskanym w procesie fermogenezy, olejkiem różanym pozyskanym w procesie zimnej destylacji oraz koncentratem z Róży pozyskanym w procesie ekstrakcji CO2.

Krem regenerujący i cała gama Absolue nie znają wieku – polecane są zarówno dla skóry starzejącej się, jak i dla osób młodych.

Cechy produktu

krem
Pojemność
50 – 100ml, <50ml
Pokaż wszystkie Schowaj

Skład jest w trakcie moderacji.

• AQUA , GLYCERIN, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, BIS-BEHENYL,ISOSTEARYL,PHYTOSTERYL DIMER DILINOLEYL DIMER DILINOLEATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, LIMNANTHES ALBA SEED OIL , MEADOWFOAM SEED OIL, STEARYL ALCOHOL, C30-45 ALKYL DIMETHICONE, PEG-20 STEARATE, SILICA, PANTHENOL, HYDROXYPROPYL TETRAHYDROPYRANTRIOL, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, OCTYLDODECANOL, PROPANEDIOL, PROPYLENE GLYCOL PHENOXYETHANOL, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, CHLORPHENESIN, ROSE EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, POTASSIUM HYDROXIDE, TETRASODIUM EDTA, ADENOSINE, HYDROLYZED LINSEED EXTRACT, ZEA MAYS OIL , PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, PASSIFLORA EDULIS SEED OIL, ORYZA SATIVA BRAN OIL, CARAMEL, LIMONENE, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, LINALOOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, TRIDECETH-6, ALCOHOL, CITRONELLOL, GERANIOL, SODIUM BENZOATE , TOCOPHEROL, COUMARIN, ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, CI 14700, CI 19140 , CITRIC ACID, ASCORBYL PALMITATE, PARFUM
Pokaż wszystkie Schowaj

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Zapach: 5
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 5

Dobry krem, ale nie w tej cenie

Krem dostałam w postaci próbek zarówno w wersji soft, jak i rich i nie ukrywam, że byłam tym faktem bardzo podekscytowana. Spodziewałam się, że kosmetyk w tak wysokiej cenie musi robić naprawdę coś więcej niż zwykle kremy. O ile więc wersja rich okazała się katastrofą (o tym w jej recenzji), to ta była naprawdę przyjemna, ale ku mojemu rozczarowaniu okazało się, że robi dokładnie to, co kremy za ułamek tej ceny.

Krem ma bardzo przyjemną konsystencję. Jest jakby aksamitny, ma lekko różowy kolor. Pięknie się rozprowadza i jest bardzo wydajny. Wystarczy go odrobina by pokryć całą twarz. 10ml wystarczyło mi na ponad miesiąc. Jest bogaty, lekko tłusty i na pewno nie powiedziałabym, że to wersja soft, gdyby nie napis na opakowaniu. Fajnie się wchłania, ale zostawia na twarzy lekko lepką warstwę. Używałam kremu na noc, więc jak dla mnie było to w porządku. Zapach jest ładny, różany. Według mnie, mimo, że mam suchą skórę na policzkach i normalną w strefie T, to średnio nadaje się na dzień, jest za ciężki. Nie widzę go też pod makijażem, chyba że zimą.

Jeśli chodzi o efekty, to jest całkiem dobrze, ale nie robi nic poza to, co robią inne, duuużo tańsze kremy. Fajnie nawilża, odżywia, skóra jest jakby wygładzona, ale jest to efekt chwilowy, widoczny tylko po aplikacji. Nie wpływa długoterminowo na poprawę wyglądu skóry, nie spłyca zmarszczek, nie ujędrnia.

Podsumowując, jest to naprawdę dobry krem, ale zdecydowanie nie jest wart swojej ceny. Nie robi nic, czego nie robią inne, znacznie tańsze kremy. Domyślam się jednak, że nie jestem jego grupą docelową, jeśli więc dla kogoś cena nie jest istotna, to wtedy jak najbardziej polecam. W innej sytuacji radzę jednak kupić tańszy krem.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1