Maseczki w płachcie

Sunew Med+ Youth Shot Maska w płachcie, 6 sztuk

Kar_sz
    11 maja 2025 o 13:32
    Bankietowa maska
    Na maskę trafiłam przypadkiem, ponieważ była dołączona jako prezent do gazety. I szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem jej natychmiastowego działania. Fantastycznie wygładza, nawilża, koi i poprawia wygląd skóry. Dodaje blasku. Świetnie sprawdzi się przed jakimś wielkim wyjściem. Trzymamy ją na twarzy 20-30 minut. Wykonana jest z przyjemnej bawełny. Jest miła w dotyku, dobrze przylega do twarzy. Nie zsuwa się, nie odkleja. Nasączona jest przeogromną ilością esencji, wręcz kapie z niej i sporo zostaje jeszcze w opakowaniu (można wklepać to co zostanie w szyje, dekolt, dłonie). Otwory na oczy i usta są dosyć małe. Maska ku mojemu zaskoczeniu ma złoto-czarne zdobienie, wygląda to luksusowo, elegancko. Opakowanie zewnętrzne w formie tradycyjnej saszetki, białe, ładne, eleganckie, ze złotymi napisami, przejrzyste. Zapach nie zbyt przypadł mi do gustu, taki bawełniany.
    ALM007
    30 kwietnia 2025 o 7:31
    SunewMed+ Youth Shot – maseczka z efektem, lecz nie bez „ale”
    Maska w płachcie SunewMed+ Youth Shot to produkt, który od razu przyciąga wzrok – nie tylko minimalistycznym dosyć eleganckim, biało złotym opakowaniem, ale i samą tkaniną maski, która… no właśnie, nie jest zwyczajna. Barwiona, z wzorkiem – dla niektórych może być to ciekawy zabieg estetyczny, ale dla mnie to minus. Lubię, kiedy maska jest naturalna, stonowana, bez zbędnych ozdobników – jak druga skóra, a nie maseczkowy kostium. Po otwarciu – sporo esencji, na plus. Płachta jest miękka, dobrze nasączona, nie spływa z twarzy i nie klei się nadmiernie. Trzyma się naprawdę solidnie – spokojnie można w niej przechodzić 20 minut, a potem jeszcze wykorzystać resztkę esencji do szyi i dekoltu. Tkanina – niestety do brody, jak zawsze. Marzy mi się płachta, która obejmuje także szyję i choć kawałek dekoltu – jakby ktoś w końcu uznał, że twarz kończy się poniżej żuchwy. Zapach? Delikatny, nienachalny – i to dobrze. Maski mają dawać efekt, nie drażnić nosa. Co obiecuje producent? Odmłodzenie, wygładzenie, poprawę jędrności i rozświetlenie – niemal wszystko naraz. I teraz: czy maska działa? Tak, ale trzeba to rozłożyć na czynniki pierwsze. Skóra po zdjęciu jest miękka, nawilżona, napięta, ale bardziej w sensie „kondycjonującym” niż spektakularnym. Dobrze przygotowuje cerę pod krem, pod makijaż, pod wieczór „dla siebie” – ale nie zastąpi bogatszej pielęgnacji, tylko ją uzupełni. To raczej „shot” świeżości niż zabieg odmładzający. Składniki aktywne? Maska zawiera m.in. peptydy (Acetyl Hexapeptide-8), niacynamid, witaminę E, pantenol, ekstrakty roślinne, olejek ryżowy i aloes. To dobry zestaw na ukojenie, nawilżenie i lekką poprawę kondycji skóry – działa, ale nie jako produkt samodzielny, tylko jako jeden z etapów pielęgnacji. Opakowanie: estetyczne, poręczne, dobrze się otwiera, ale jak to bywa w przypadku masek w płachcie – jednorazowe i plastikowe. Jeśli stosujecie maski regularnie, warto mieć z tyłu głowy ich wpływ na środowisko. To produkt do okazjonalnego stosowania – i tak bym go traktowała. Cena: ok. 20 zł (ja kupiłam w Douglas online - mają spory wybór maseczek w płachcie). Podsumowując, maska Youth Shot od SunewMed+ sprawdziła się u mnie jako element uzupełniający pielęgnację – nie przynosi efektu wow, ale daje realne nawilżenie i przyjemne ukojenie. Tkanina mogłaby być bardziej dyskretna wizualnie, a działanie – wg mnie podobne do innych masek. Fajne jako dodatkowy etapu pielęgnacji. Ja bardzo lubię maseczki w płachcie :)
    Zalety:
    • dobre przyleganie,
    • dużo esencji,
    • składniki aktywne o działaniu nawilżającym i kojącym,
    • delikatny, nienachalny zapach,
    • przyjemne, estetyczne opakowanie.
    Wady:
    • barwiona płachta z wzorkiem – dla mnie minus,
    • plastikowe, jednorazowe opakowanie,
    • efekt raczej wspomagający niż „rewolucyjny”,
    • średnia półka cenowa jak na maseczki w płachcie.
  • 8 kwietnia 2025 o 13:57
    Gabinetowy efekt w domowych warunkach.
    SunewMed+ Youth Shot Renewing Glow Mask to bawełniana maska po brzegi nasączona składnikami aktywnymi. Określenie "po brzegi" nie jest przesadzone, bo w opakowaniu znajduje się wystarczająco dużo preparatu, aby nanieść go także na szyję, dekolt oraz dłonie. Bardzo mnie to ucieszyło, bo widoczne efekty stosowania maski pojawiają się ekspresowo. Maska jest wygodna w użyciu i dobrze dopasowuje się do kształtu twarzy. Nie zsuwa się z niej i nie kapie, dzięki czemu może być aplikowana podczas wykonywania innych aktywności. Ma mocne działanie wygładzające. Już po pierwszym użyciu pojawia się efekt "plumpy skin", czyli wygładzonej, jędrnej i nawilżonej cery. Drobne zmarszczki papierowe są mniej widoczne, skóra jest rozświetlona i napięta (bez uczucia dyskomfortu). Kosmetyk sprawdza się świetnie jako domowy zabieg bankietowy. Widocznie upiększa skórę i dobrze przygotowuje ją do makijażu. Stosowana regularnie przyczynia się do długotrwałej poprawy jakości cery. Polecam ją jednak także w formie "koła ratunkowego", kiedy skóra potrzebuje natychmiastowego wsparcia.
    Zalety:
    • wygładza, nawilża i rozświetla cerę,
    • zmniejsza widoczność zmarszczek,
    • jest przyjemna w użyciu,
    • ilość preparatu starcza także na szyję, dekolt oraz dłonie.
    Wady:
    • brak.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 kwietnia 2025 o 9:08
    Warta wypróbowania
    Maski do twarzy rzadko trafiają na listę moich ulubieńców, nie przepadam za ich aplikacją, potem zmywaniem czy "uziemieniem" ale spore zapasy w postaci prezentów trzeba w końcu zużyć :). Jednak maska marki Sunew pozytywnie mnie zaskoczyła. Jako osoba z dojrzałą (48 lat), suchą i często odwodnioną cerą, poszukuję produktów, które nie tylko intensywnie nawilżają, ale również działają przeciwzmarszczkowo i regenerująco. Sunew spełniła te oczekiwania z nawiązką. Maska zapakowana jest w wygodną saszetkę, w moim przypadku saszetka miała złoty kolor :),maska wykonana jest z przyjemnego materiału ,nie rwie się, nie podrażnia skóry i jest dobrze nasączona esencją i ma bardzo intrygującą fakturę, złota jakby wąż :). Już po pierwszym użyciu skóra staje się aksamitnie gładka, nawilżona i bardziej jędrna. Dzięki połączeniu medycyny chińskiej i nowoczesnej technologii, maska działa kompleksowo, nie tylko pielęgnuje, ale też realnie poprawia kondycję skóry. Efekt jest widoczny natychmiast i utrzymuje się przez dłuższy czas, co czyni ten produkt idealnym wyborem zarówno do regularnej pielęgnacji, jak i jako ekspresowy ratunek dla skóry przed ważnym wydarzeniem. Formuła maski opiera się na starannie dobranych składnikach aktywnych, które działają wielowymiarowo. Skóra jest bardziej napięta, co daje efekt wygładzenia zmarszczek mimicznych. Ekstrakt z miłorzębu japońskiego i żeń-szenia działają antyoksydacyjnie i ochronnie, spowalniając procesy starzenia oraz wzmacniając naturalne mechanizmy obronne skóry. Dzięki hydrolizowanemu ekstraktowi z nasion hibiskusa oraz wyciągowi z zielonej herbaty maska ma silne działanie łagodzące, koi podrażnienia, wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia mikrocyrkulację, co wpływa na jednolity koloryt skóry i zdrowy, promienny wygląd. Nie można pominąć także wyjątkowego działania nawilżającego i ochronnego maski. Skwalan który moja cera uwielbia w każdej postaci :)tworzy na powierzchni skóry barierę okluzyjną, która zapobiega utracie wody, a jednocześnie zmiękcza i wygładza skórę, nadając jej jedwabistą gładkość. To szczególnie ważne dla osób z cerą suchą i odwodnioną czyli takiej jak moja, które często borykają się z uczuciem ściągnięcia i szorstkości. Po użyciu maski Sunew skóra jest odżywiona, elastyczna i pełna blasku. Maska Sunew to prawdziwe odkrycie w mojej pielęgnacji. Skóra po jej zastosowaniu jest miękka, promienna i dobrze odżywiona, a efekt utrzymuje się przez dłuższy czas. Także jeśli, tak jak ja, nie jesteś fanką masek w płachcie, ale chcesz dać szansę produktowi, który naprawdę działa ta maska jest warta wypróbowania. Jej działanie wielokierunkowe sprawia, że jest to produkt, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających Wizażanek a regularne stosowanie może znacząco poprawić wygląd i kondycję skóry.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta, nawilża, nawadnia, cera prezentuje się zdecydowanie korzystniej, jest bardziej rozświetlona, napięta, zmarszczki są wypełnione, koi, łagodzi, uspokaja, uprzyjemnia pielęgnację, wygładza, odżywia
    • wygodna forma saszetki
    • maska nie podrażnia, nie uczula, nie zapycha, nie uwrażliwia, nie pogarsza kondycji skóry
    • ciekawy złoty kolor maski i przyjemny materiał
    • dostępność internetowa
  • 17 stycznia 2025 o 9:59
    Sunew med+ Youth Shot Renewing Głów Maska .
    Bawełniana maska w płacie nasączona aktywnymi składnikami , wygładza zmarszczki , regeneruje , odpręża i koi bardzo suchą i odwodnioną cerę . Maseczkę nakładamy na oczyszczoną skórę i zostawiamy na 30 minut ja zawsze zostawiam dłużej do całkowitego wchłonięcia składników odżywczych . Już po pierwszym zastosowaniu widać efekty skóra jest nawilżona , gładka i miła w dotyku a zmarszczki wygładzone . Maseczkę najlepiej stosować raz w tygodniu dla lepszych efektów , niestety maska nie jest tania . Zapach jest delikatny ledwie wyczuwalny . Maska jest bardzo dobrze nasączona i po wyjęciu jej z opakowania zostaje jeszcze płyn , więc po zabiegu można z powrotem ją włożyć do opakowania i użyć ponownie . Najlepiej trzymać w lodówce żeby była dobrze schłodzona .
    Zalety:
    • Super efekty
    W perfumerii

Zobacz także inne Maseczki w płachcie