Lakiery klasyczne

Inglot
INGLOT Lakier do paznokci INGLOT PLAYINN 120

• 20 października 2024 o 15:35
    lakierowy bestseller
    prawdę mówiąc, nie sięgnęłabym nawet po ten lakier, gdyby nie fakt, że był na przecenie w Hebe, a ja już byłam zdrażniona tańszymi odpowiednikami. i mimo (porażającej) ceny, jestem zadowolona, a tą jedyną wadę mogę przełknąć — w końcu lakieru co tydzień czy nawet co miesiąc się nie kupuje. mam jedynie mleczne odcienie + jeden brokatowy i to o nich się wypowiem. ich transparentność można stopniować — jedna warstwa jedynie delikatnie pokrywa paznokieć. przy drugiej można mówić już o fajnym wyrównaniu koloru, natomiast trzecia daje naprawdę ładny, hybrydowy efekt. lakiery szybciutko schną, jakieś większe wady i ubytki w paznokciach widzę dopiero na 3-4 dzień, więc to jest całkiem dobry wynik. ogólnie jakość jak na standardowy, klasyczny lakier — wspaniała! i odcienie są super, i pędzelek jest okej. szkoda jedynie, że cena za buteleczkę sięga obecnie ok. 40-42zł bez promocji, ale cóż — tanio to już było :-)
    Zalety:
    • jakość produktu — lakiery odpryskują na 3-4 dzień, choć przy poszanowaniu rąk można dłużej cieszyć się manicure
    • lakiery szybciutko schną
    • polska firma
    • ładne, mleczne odcienie, których transparentność można stopniować
  • 17 maja 2024 o 17:30
    Trwały lakier do paznokci
    Kupiłam lakier inglota w drogerii hebe. Na początku chciałam wybrać wersję wybielającą paznokcie, która w pewnym momencie stała się viralem w mediach społecznościowych. Niestety produkt był wszędzie wykupiony. Zdecydowałam się na lakier w kolorze pudrowego różu o numerze 103. Okazał się bardzo dobrym lakierem. W drogerii często można go znaleźć na promocji. Produkt jest bardzo trwały, zwykle maluje dwie warstwy, przez co uzyskuje pół transparenty efekt, z pudrowo-różową poświatą. Daje rezultat zadbanych, delikatnych paznokci.
    Zalety:
    • trwały
    • wiele ładnych odcieni
    • wydajny
    • lekka, szybkoschnąca formuła
    • szeroki pędzelek
    • często na promocji
  • 9 kwietnia 2024 o 7:21
    Dobry
    Posiadam lakier śliwkowy. Bardzo dobrze się nakłada a co do trwałości - na pewno jest ona większa niż tanich lakierów, które czasami nie wytrzymują doby bez odprysków Inglot na moich paznokciach w stanie idealnym wytrzymuje około trzy do czterech dni. Piątego pojawiają się odpryski. Wytrzymuje wizyty na basenie tylko wtedy jego trwałość naturalnie się skraca i lekko odpada
    Zalety:
    • Bardzo ładne kolory.
    Wady:
    • Długo schnie i wysoka cena. Czasami zdarza mu się odprysnąć (po kilku dniach)
  • 9 lipca 2023 o 11:35
    Niby ta sama jakość, ale...
    Mam trzy kolory z nowej serii playinn: 106, 129 i 144. Kupione od producenta, na stronie Inglot. Kolory mają bardzo ładne, nasycone,niemal identyczne jak na stronie. Od lat ta sama buteleczka, z cienkim pędzelkiem. Niestety, musiała zmienić się formuła, gdyż pomimo, że lakiery są świeże, kupione kilka miesięcy temu i odpowiednio przechowywane, dwa z nich zachowują się jakby zaczęły już gęstnieć. Mam lakier Inglot z poprzedniej kolekcji, który jest ze mną dobre trzy lata i wciąż jest taki, jak go kupiłam. To zawsze wyróżniało emalie tej firmy. Buteleczki, choć pojemne, bo aż 15 ml, do najtanszych nie należą, więc oczekiwałabym jakości jak dawniej. Nie skreślam ich jeszcze całkowicie, może po prostu tak trafiłam, ale już gdzieś z tyłu głowy czuję drobny zawód.
    Zalety:
    • Pędzelek
    • Wybór kolorów
    Wady:
    • Nowa, gęstniejąca formuła?

Zobacz także inne Lakiery klasyczne