Kremy uniwersalne

Catch A Tiger Krem nawilżająco-łagodzący

• 8 stycznia 2025 o 10:30
    Zdecydowanie nie dla wszystkich
    Nie mam cery podrażnionej, ale moja twarz lubi się przesuszać i przy nie odpowiednim stopniu nawilżenia wyskakują na niej pryszcze, dlatego staram się inwestować w kosmetyki łagodne i nawilzające. Zacznijmy od tego, że krem strasznie się rozprowadza. Małą kropelkę muszę rozsmarować po całej twarzy, żeby nie było białych smug. Do tego mam wrażenie, że odkąd używam kremu to częściej wyskakują mi pryszcze. Jedynym plusem jest to, że rzeczywiście wiszę, że twarz jest bardziej nawilżona i się aż tak nie przesusza
    Evilson
    21 października 2024 o 22:08
    Samo bogactwo w składzie!
    Krem umieszczony jest w tubce z dzióbkiem o pojemności 40ml. Ma kremową i lekkką konsystencję. Stosuję go rano i wieczorem by domknąć całą rutynę. Jego skład jest naprawdę bardzo dobry bo w 98% posiada składniki pochodzenia naturalnego i robi to co ma robić czyli nawilża i łagodzi cerę. Po kilku miesiącach zauważyłam znaczy poziom nawilżenia mojej cery, jest przyjemnie miękka i sprężysta. Jeśli chodzi o wydajność to też nie mam zastrzeżeń bo wystarczy mała ilość by posmarować całą buzię. Przyjemnie się rozprowadza i szybko wchłania. Rano stosuje tylko mgiełkę tonizującą i ten krem i w zupełności mi wystarczy by mojej mieszanej cerze w kierunku suchej. Myślę, że idealnie sprawdzi się przy zaburzonej barierze hydro lipidowej. Zapach ma lekko roślinny. Na pewno będę do niego wracała
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    • ma ładny zapach
    • wydajny
  • 2 września 2024 o 12:45
    Spoko
    Wystarczy mało kremu żeby skóra była nawilżona . Całe opakowanie nie wydaje się duże lecz wystarcza na naprawdę długo . Krem szybko się wchłania . Nie zapycha porów.
    Zalety:
    • Opakowanie wystarcza na długi czas
    • Pięknie nawilża
    • Nie zapycha porów
    Wady:
  • 26 lutego 2024 o 16:32
    Świetny krem przy zaburzonej barierze hydrolipidowej dla cery mieszanej/tłustej
    Mam cerę mieszaną, która przetłuszcza się w strefie T oraz naczynkową. Jeszcze do niedawna miałam mocno zaburzoną barierę hydrolipidową na twarzy. Wprowadziłam go do swojej pielęgnacji jak dodatkowy etap w połowie drogi do stabilizacji BHL, gdy skóra nie była już bardzo mocno podrażniona i reaktywna, ale nadal była przesuszona, odwodniona i co jakiś czas pojawiała mi się kaszka. Krem na lejącą konsystencję oraz cytrusowo-ziołowy zapach, który dla niektórych może być trochę uciążliwy. Bardzo szybko się wchłania i nie zostawia żadnej tłustej czy lepkiej warstywy. Po wchłonięciu skóra jest miękką i ukojona. Już po jednym tygodniu używania (wraz z serum z ceramidami i trehalozą, którego wcześniej używałam z innym kremem) skóra wizualnie wróciła do swojej pierwotnej, w miarę zdrowej formy. Stała się nawilżona i dobrze odżywiona. Po dłuższym czasie używania jestem w stanie stwierdzić, że rzeczywiście jest to krem stworzony dla cer mieszanych/tłustych, gdyż nie zadziałał u mnie komedogennie, ani aknegennie oraz nie powodował nadmiernej produkcji sebum. Jeśli znowu przytrafi mi się epizod z zaburzoną barierą hydrolipidową lub skóra będzie wymagała mocniejszego odżywienia, natłuszczenia i nawilżenia, to na pewno do niego wrócę.
    Zalety:
    • Polski produkt
    • Firma porwierdzona jako cruelty-free
    • Lekka formuła, która szybko się wchłania
    • Nawilża, odżywia i regeneruje przy zaburzonej barierze hydrolipidowej
    • Nie ma właściwości komedogennych, aknegennych ani nie powodowuje nadmiernej produkcji sebum
    Wady:
    • Zapach może być lekko uciążliwy
  • 23 października 2023 o 20:03
    Ciekawa propozycja
    Krem stworzony dla młodej skóry oraz dla tych, którzy cenią sobie budżetową pielęgnację. Lekka, półpłynna konsystencja jest bardzo łatwa w użyciu. Osoby młode często zapominają jak ważne jest nawilżanie skóry. Zwykle takie kremy są nieprzyjemne w użyciu przy tłustej skórze. Są ciężkie, zostawiają wyczuwalną warstwę, a przez to wydaje się, że mogą powodować większe problemy z trądzikiem. Tutaj tego nie ma. Krem powstał właśnie pod kątem pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej. Nie zawiera składników komedogennych, nie zapycha porów. Bardzo dobrze sprawdza się na noc, na dzień wolę coś matującego. Efekt jaki daje ten krem to przede wszystkim dobre nawilżenie, a nawilżona skóra mniej się przetłuszcza. Do tego koi podrażnienia i mam wrażenie, że przyspiesza gojenie niedoskonałości. Będzie dobry dla skóry z zburzoną barierą hydrolipidową, zawiera składniki, które pomagają ją odbudować. Jeżeli używacie kwasów, żeby zwalczyć trądzik, ten krem będzie dobrym uzupełnieniem pielęgnacji.