Kremy z filtrem do twarzy

Axis-Y Complete No-Stress Physical Sunscreen SPF50+/PA++++ Krem z filtrami fizycznymi

3 na 51 opinię

AXIS-Y Complete No-Stress Physical Sunscreen SPF50+ krem do twarzy z filtrem 50ml
Axis-y 6+1+1 Advanced Formula

• 24 stycznia 2024 o 16:07
    Specyficzny krem - nie każdy się z nim polubi - ma specyficzny zapach, trochę bieli i ma tłuste/olejowe wykończenie
    Uwielbiam testować kremy SPF do twarzy, które stosuję przez cały rok, codziennie, obowiązkowo. Mam cerę suchą, wrażliwą i skłonną do zaczerwień. Krem SPF od Axis-Y z filtrami fizycznymi kupiłam na stronie z kosmetykami koreańskimi. Z tego co pamiętam, to zapłaciłam ok. 60 zł za pojemność 50 ml. Bardzo lubię ten produkt za opakowanie, czyli tubkę z praktycznym dozownikiem. Początki z tym produktem były ciężkie. Krem się trochę rolował, bardzo bielił i dosyć specyficznie pachniał (przypominał mi jakiś lek ziołowy). Obecnie jest trochę lepiej ale produkt nadal trochę bieli. Wykończenie tego kremu jest tłuste/olejowe (i to dosyć mocno), myślę, że cery tłuste nie polubią się z tym kremem. W przypadku mojej suchej skóry nie było jeszcze tak źle, po ok 1-2 godzinach wykończenie było bardziej satynowe. Ale.. ten produkt właśnie trochę kiepsko współgra z makijażem , jeśli chcemy go nałożyć zaraz po kremie. Zdecydowanie testowałam już lepsze kremy SPF, które nie bielą i nawilżają ale nie zostawiają twarzy lepiącej i tłustej. Na skali od 1-10, dałabym takie 6. Zdecydowanym plusem jest brak podrażnienia i możliwość stosowania na powiekach i pod oczami.
    Zalety:
    • nie podrażnia (stosuję też na powiekach, pod oczami)
    • nie wysusza
    • w porządku skład - oprócz filtrów fizycznych zawiera niacynamid, alantoinę, skwalan
    • NEUTRALNE:
    • ma mocno olejowe wykończenie
    • ma specyficzny zapach
    Wady:
    • trzeba się nieźle napracować, żeby zminimalizować efekt bielenia
    • cena regularna (ok. 100 zł) jest bardzo wygórowana w porównaniu do jakości