Serum do twarzy

The Ordinary Soothing & Barrier Support Serum Kojące serum do twarzy

notino.pl
The Ordinary - Soothing & Barrier Support Serum ? Serum Do Twarzy - Soothing & Barrier Support Serum - Dla Kobiet

• 13 listopada 2024 o 21:19
    Bardzo chciałam go polubić...
    Mam problem z marką The Ordinary, teoretycznie składowo wszystko wygląda fajnie, ale z doświadczenia te kosmetyki słabo działają i nie inaczej jest w tym przypadku. Serum bardzo chciałam polubić, jest uroczo różowe, ma fajną emulsyjną konsystencję, rozprowadza się przyjemnie na twarzy, na której tworzy powłokę nawilżenia. Niestety nie polubiliśmy się - serum podrażnia. Stosuję retinoidy od wielu lat, moja cera w trakcie stosowania tego serum nie była podrażniona, chciałam je stosować tak jak stosuję Eveline serum ceramidowe - jako ochronę bariery hydrolipidowej. I tak jak serum Eveline działa świetnie, nie podrażnia, a fajnie nawilża i koi skórę, tak po aplikacji The Ordinary na twarz niemal natychmiast zaczynała mnie ona piec i się zaróżawiać. I tak za każdym razem. Niestety, serum zużywam na szyję i dekolt, gdzie też nie widzę jakiegoś wybitnego działania. Na pewno nie kupię ponownie, a za to, że kosmetyk, który miał chronić BHL mi ją podrażnia, daję tróję z minusem.
  • 15 października 2024 o 19:09
    Działa, ale bez efektu WOW
    The Ordinary Soothing & Barrier Support Serum jest przyzwoitym produktem, który spełnia swoje podstawowe obietnice, ale nie wywarł na mnie takiego wrażenia, jak oczekiwałam. Serum faktycznie pomogło złagodzić podrażnienia i wspierało regenerację naskórka, choć efekty były dość subtelne i nie tak intensywne, jak się spodziewałam. Formuła jest lekka (chociaż różowa!), szybko się wchłania, co sprawia, że produkt jest przyjemny w użytkowaniu. Świetnie sprawdza się jako dodatkowy element rutyny pielęgnacyjnej, szczególnie jeśli zależy ci na łagodnym wsparciu bariery ochronnej skóry. Nie zatyka porów, co jest jego dużym plusem, zwłaszcza dla osób z cerą skłonną do wyprysków. Z drugiej strony, jeśli masz duże problemy z podrażnieniami lub potrzebujesz silniejszej regeneracji, ten produkt może nie być wystarczająco intensywny. W moim przypadku okazał się dobry, ale brakowało mu tego "wow" efektu, którego szukałam. Dla skóry w normalnym stanie, potrzebującej jedynie lekkiego wsparcia, będzie odpowiedni, ale dla bardziej wymagających cer – może się okazać za słaby.
    Zalety:
    • delikatnie działanie regenerujące
    • nie podrażnia
    Wady:
    • zbyt subtelny efekt działania
    KateeMi
    26 kwietnia 2024 o 12:27
    Różowe serum
    Od jakiegos czasu poszukuje idealnego serum do twarzy. I poki co ten produkt jest top 3. Jest to moj pierwszy kosmetyk tej marki. Moja skóra nigdy nie była problematyczna. Jako nastolatka nie miałam problemu z trądzikiem, skóra nigdy nie była przesuszona ani nie była w kierunku tłustej. Bardziej mieszana. Niestety zmieniło się to po chorobie i dużej ilości przyjmowanych leków. Skóra zrobiła się matowa, pozbawiona blasku i potrzebuje dużego nawilżenia. Serum jest w wygodnej butelce z pipetką co ułatwia stosowanie. Możemy dozować je bezpośrednio na twarz lub na ręce. Kontrolując przy tym jego ilość. Jego rożowy kolor zawdzięczamy witaminie B12 ktora zadba o naszą warstwę ochronna. Ogranicza suchość i zwalcza zaczerwienienia. Oczywiscie nie w pojedynkę ponieważ za całe działanie odpowiedzialne są wszystkie składniki które zawarte są w produkcie. I tutaj faktycznie ku mojemu zdziwieniu od momentu stosowania skóra jest bardziej nawilżona nie łuszczy się. Widać to najbardziej w momencie kiedy nałożę podkład. Miałam z tym problem w okolicach brwi i nosa. Serum ma konsystencję lekko wodnistą co pozwala na dobre i bezproblemowe rozprowadzanie na twarzy. Jest bezzapachowe. Przy pierwszym stosowaniu miałam lekko zaczerwienioną buzię, ale szybko minęło. Przy kolejnych aplikacjach nie pojawiało się to już. Szybko się wchłania aczkolwiek przez chwilę buzia lepi się. Po wchłonięciu buzia jest rozświetlona. Ładnie przyjmuje kremy. Czy to krem nawilżający czy z spfem. Nie powoduje rolowania się produktu. I co najważniejsze dla mnie nie zapycha. Stosuje go zarówno rano jak i wieczorem. Wydajność na 4. Myślę że butelka przy stosowaniu dwa razy dziennie to niecałe 2 mc używania.