Kremy BB, CC i DD

Stars from the stars Safe Space, SPF 50 Covering BB Cream Kryjący krem BB SPF 50

Stars from the Stars Safe Space Kryjący Krem BB SPF50+ 04 Sand

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 kwietnia 2025 o 15:17
    Ciastkowanie
    Covering BB Cream Stars from the Stars, kolor porcelain miał być moim nowym ulubieńcem do makijażu, ale niestety, nie spełnił moich oczekiwań. Jego formuła jest gęsta i zbita, przez co ciężko go równomiernie rozprowadzić. Jedna warstwa jeszcze wygląda w miarę ok, ale druga już powoduje bałagan. Źle się buduje krycie i okropnie się ciastkuje, nawet bezpośrednio po nałożeniu (przede wszystkim w strefie T). Szybko się ściera i uwydatnia suche skórki, więc nie jest to produkt dla mnie. Nie wygląda dobrze i niestety ciężko mi będzie go wykorzystać do końca. Jak na krem BB posiada całkiem niezłe krycie, ale niestety nie wygładza skóry. Kolor porcelain jest ładny, odpowiednio jasny dla mnie, choć da się zauważyć, że z czasem ciemnieje. Omawiany krem BB występuje w ładnym, żółtym opakowaniu i dozuje się za pomocą pompki (mi wystarcza jedna dawka, by użyć na całej twarzy). Buteleczka jest szklana, ciężka i solidna. Ładnie się prezentuje i na pewno przyciąga wzrok. Produkt ładnie pachnie i na plus działa fakt, że posiada SPF 50.
    Zalety:
    • zapach +kolor +cena +opakowanie
    Wady:
    • nietrwały -ciastkuje się -uwydatnia suche skórki -ciemnieje
  • 30 marca 2025 o 20:54
    Krem BB
    Krem BB **Safe Space od Stars from the Stars** niestety nie spełnił moich oczekiwań. Ma **gęstą konsystencję**, która nie rozprowadza się zbyt łatwo na skórze, a przy tym **szybko się ściera**, zwłaszcza w strefie T. Nie jest to najlepszy wybór dla osób z suchą cerą – zamiast nawilżenia, może podkreślać suche skórki i sprawiać, że skóra wygląda na zmęczoną. Może sprawdzić się na cerze tłustej lub mieszanej, ale wymaga dobrego przypudrowania i częstych poprawek w ciągu dnia. Niestety, nie jest to produkt, do którego chciałabym wrócić. ????
    Zalety:
    • Oto **zalety kremu BB Safe Space od Stars from the Stars**:
    • Dobre krycie** – jak na krem BB, ma całkiem przyzwoitą pigmentację, więc może zastąpić lekki podkład.
    • Efekt wygładzenia** – skóra wygląda bardziej jednolicie, pory są mniej widoczne.
    • Dostępność** – można go łatwo znaleźć w popularnych drogeriach.
    • Wegańska formuła** – dla osób zwracających uwagę na skład, to duży plus.
    • Ładny efekt zaraz po nałożeniu** – początkowo wygląda dobrze, zanim zacznie się ścierać.
    • Choć ma kilka wad, może sprawdzić się u osób z **cerą normalną lub mieszaną**, które szukają lekkiej alternatywy dla podkładu. ????
    Wady:
    • Oto **wady kremu BB Safe Space od Stars from the Stars**:
    • Łatwo się ściera** – nie jest trwały, szybko znika ze skóry, zwłaszcza w cieplejsze dni.
    • Gęsta konsystencja** – trudniej się rozprowadza, może tworzyć smugi.
    • Nie nadaje się dla cery suchej** – podkreśla suche skórki i może powodować uczucie ściągnięcia.
    • Może się warzyć** – szczególnie na cerze tłustej lub w połączeniu z niektórymi pudrami.
    • Ograniczona gama kolorystyczna** – wybór odcieni może nie pasować do wszystkich karnacji.
    • Nie jest to produkt dla każdego, ale **może sprawdzić się u osób z cerą normalną lub lekko mieszaną**. ????
  • 26 marca 2025 o 15:03
    Lekka tragedia
    Zacznę od plusów, których jest zdecydowanie mniej :( + kolor 01 jest faktycznie jasny, jako naczelny bladzioch zawsze miałam problem ze znalezieniem kremu BB, który nie byłby za ciemny + na promocji w Rossmannie kosztował około 16 złotych, także niedużo + krycie całkiem przyzwoite, ale... i tutaj zaczynają się minusy - krycie ucieka z twarzy ekspresowo, krem ściera się szczególnie z niedoskonałości, dodatkowo nie da się krycia budować bo robi się ciastko - podkreśla suche skórki, pory, każdą nierówność; nie wygląda to korzystnie - wystarczy delikatnie drasnąć twarz (na przykład paznokciem) i w makijażu robi się dziura... - po kilku godzinach wygląda po prostu tragicznie, jedno wielkie przetłuszczone ciastko - pompka zepsuła się już przy 1 użyciu, konsystencja jest bardzo gęsta i tępa i opakowanie nie jest do niej dostosowane - ciężko go równomiernie rozprowadzić na twarzy, zdecydowanie nie jest to kosmetyk do makijażu na szybko Reasumując, oczekiwałam czegoś więcej po opiniach w internecie.
    • kolor 01 jest faktycznie jasny
    • całkiem mocne krycie (ale tylko na początku)
    • wykończenie
    • podkreśla wszelkie niedoskonałości
  • 2 stycznia 2025 o 23:20
    Ciężkość bytu
    Podkład -czy jak chce producent -krem bb, ma kremową, gęstą i treściwą konsystencję. Pompka działa sprawnie. Raczej wydajny i faktycznie kryje. Kolory ładne, naturalne. Oceniam 02 Natural - jest to ładny, neutralny raczej jasny beż. Rozprowadza się tępo, ja wklepywałam gąbeczką. Trwałość w dobrych warunkach przeciętna. Jest ciężki i po kilku godzinach robi taki ciastowaty efekt na skórze. Przypuszczam, że to rezultat filtrów mineralnych, które zawsze są ciężkie.
    • filtr
    • Odcienie
    Wady:
    • Ciężka konsystencja
    • Efekt ciasta na twarzy
    • Cera wygląda starzej
  • 22 listopada 2024 o 0:14
    Ktoś mnie zinfluensował
    Nie kojarzę pod wpływem jakiej reklamy kupiłam ten BB, wydaje mi się, że to był jakiś filmik na YT. Dorwałam chyba za 20zł w Rosku - minus za to, że w moim go nie było nigdy. Zachwyciło mnie krycie, bogata konsystencja, wierzę w ten SPF 50, bałam się trochę opisu producenta, że ciemnieje, ale nie na mnie. Natomiast po zużyciu 1/3 opakowania pompka przestała działać - domyślam się, że to ze względu na gęstą konstystencję - wygląda na to, że pompka go nie zaciąga, bo tworzy się dziura na środku, a kremu dalej jest mnóstwo, ale bliżej ścianek. Wyciągam go szpatułką. U mnie powoduje intensywne błyszczenie, którego za bardzo nie lubię, ale na szczęście mija po jakiejś godzinie-dwóch. Zapach dla mnie jest bardzo przyjemny, delikatny, przywodzący na myśl wakacje. Jednak wolę inne BB, ale jak jeszcze dorwę na promocji, to może kupię i będę używać przy potrzebie większego krycia.
    Zalety:
    • bogaty
    • kryjący
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • zbyt gęsta konsystencja albo beznadziejna pompka