Kremy z filtrem do twarzy

About Me Be Clean, Relief Sun SPF50+ PA++++ Lekki krem z filtrami fizycznymi

• 7 maja 2024 o 12:50
    może i skutecznie chroni, ale ma za dużo wad
    Ja również dysponowałam miniaturką 10 ml filtra i całe szczęście bo okazał się niezbyt udanym preparatem . Nie będę skupiać się na opakowaniu z wiadomych względów. Kosmetyk posiada kremową formułę, która gładko rozprowadza się po skórze i początkowo mocniej bieli. Z czasem się wchłania, jak to filtr i pozostawia na skórze satynowe wykończenia, które nazwałabym idealnym, bo jest takie naturalne, ale jednocześnie ten film był szarawy, co dawało niezdrowy efekt. Szkoda, bo marzę o tym by wszystkie filtry tak fajnie się wchłaniały i pozostawiały takie wykończenie, ale bez tej dziwnej barwy. Ten kosmetyk nie jest tłusty, nie obciąża, w ogóle nie czuć go na twarzy, a jednak wygląda źle. Nie wiem czy podkład dałby radę ten kolor zniwelować bo nie używam, jedynie pudruję twarz. Drugi problem, jaki stanowi, to rolowanie. W zależności od pielęgnacji, jaką nałożyłam pod spód, rolował się bardziej lub mniej, ale za każdym razem zdejmowałam ze skóry takie małe, białe kućki. Trudno się przy tym nie irytować bo nawet chcąc się podrapać musiałam lecieć do lustra by pozbyć się tych farfocli. Zużyłam te 10 ml w domowym zaciszu. Nie chciałam ryzykować wyjścia do ludzi wyglądając jak trup z białymi kulkami na skórze. Aplikowałam też kosmetyk na działce, gdzie byłam wystawiona na pełne słońce i muszę przyznać, że jest skuteczny, tego mu nie odmówię. Ale ta skuteczność nie przewyższa innych cech kosmetyku, które są problematyczne.
    Zalety:
    • dobrze chroni
    • nie obciąża
    • nie jest tłusty
    • nie wysusza
    • nie podrażnia oczu (nakładałam na okolice oczu bez problemu)
    • pozostawia wykończenie satynowe, ale.....
    Wady:
    • jednocześnie szarawe (bieli)
    • roluje się
  • 3 maja 2024 o 20:10
    Udowodnił że nie każdy koreański kosmetyk jest super
    Bardzo się cieszę, że nie kupiłam dużego opakowania tego kremu. Na cosibelli są często miniaturki 10ml które bardzo polecam. Strasznie się namęczyłam z tym kremem. Dawno żaden SPF mnie tak nie irytował. Po pierwsze bardzo nie podobało mi się jak on wygląda na twarzy. Tworzył dziwną świńsko-różową warstwę, przez co nie mogłam używać go w dni bez makijażu. Moja skóra jest naturalnie żółta i bardzo źle wyglądałam z różową, odcinającą się twarzą. Jednak najbardziej irytowało mnie w nim rolowanie. No nigdy w życiu nie miałam kremu z filtrem, który aż tak bardzo rolowałby się na twarzy. Osadzał się na każdym włosku i meszku tworząc kuleczki wyglądające jak łupież. Wyobrażacie sobie mieć łupież na brwiach? Dodatkowo bardzo ciężko usuwało się to z twarzy. A o próbach nałożenia na niego makijażu już nie wspomnę. Tak więc nie nadawał się na dni makijażowe jak i na dni bez makijażu. Jedynym plusem jest fakt, że nie szczypie w oczy i nie wysusza skóry.
    Zalety:
    • nie szczypie w oczy
    • możliwość zakupienia miniaturki
    • delikatny dla skóry
    Wady:
    • roluje się
    • osadza się na każdym włosku tworząc "łupież"
    • tworzy różową brzydką warstwę na skórze
    • nie współgra z makijażem