Kremy na dzień

Catch A Tiger Krem ochronno-nawilżający SPF50

• 6 maja 2025 o 8:14
    Bardzo dobry SPF
    Jeden z lepszych spf, które testowałam w ostatnich latach. Konsystencja jest lekka, szybko się wchłania, nie zostawia osadu na skórze. Wygląda naturalnie, zielony pigment lekko równoważy zaczerwienia. Trzyma się bez problemu cały dzień, makijaż na nim wygląda dobrze. Nie wysypuje mnie po nim, a spf to jedyna grupa produktów którą prawie zawsze wpływa na stan mojej skóry. Kolor dla niektórych może być minusem, ale dla mnie to gigantyczny plus. Mam jasną karnację z oliwkowym podtonem, a skórę skłonną do zaczerwienień i dość wrażliwą. Po nałożeniu spf moja skóra twarzy ładnie zlewa się z szyją, nie muszę przy nim korzystać z podkładu. Uwaga może się rolować! Najlepiej nakładać po kolei, partiami i nie rozsmarowywać, a wklepywać. Po nałożeniu wystarczy parę minut by się wchłonął (jak przy każdym spf).
  • 29 stycznia 2025 o 10:27
    Jestem na nie
    Zachęcona zielonym pigmentem i opinią influencerki (która później dziwnym trafem zniknęła), ponieważ mam dużo przebarwień myślałam, ze to będzie coś. Coś jest na pewno. W mojej pielęgnacji porannej zawsze nakładam spf 50. Pod krem przeważnie ląduje esencja bądź serum. Wszystko fajnie do momentu nakładania kremu na twarz. Krem się strasznie roluje. Próbowałam nakładać go na przeróżne produkty i przeróżnymi sposobami i efekt ten sam czyli rolowanie na twarzy. Wiedziałam, że pod makijaż nie przejdzie na 100%, więc dawałam mu szanse w dni w które pracowałam z domu. Dawałam mu szansę nakładając go nawet na świeżo wymytą twarz na której nic nie było. Próbowałam nakładać go małymi ilościami na małe partie twarzy. Nawet ręce w trakcie myłam (jeden policzek, mycie rąk, drugi policzek itp) i nic to nie dało. Byłam cierpliwa, ale produkt ostatecznie wylądował w koszu.
    Zalety:
    Wady:
    • wszystko
  • 1 sierpnia 2024 o 9:58
    Sorry, ale nie
    Krem, który podobno ma zachęcić innych do stosowania ochrony przeciwsłonecznej. Gdyby to był mój pierwszy raz… Krem ma gęstą konsystencję, ale przy rozprowadzaniu zaczyna robić się coraz bardziej wodnisty. Ciężko mi to opisać. Schody zaczynają się przy nakładaniu wymaganej ilości. Skóra nie jest w stanie przyjąć odpowiedniej ilości kremu o takiej formule. Krem bardzo długo się wchłania, smuży przy masowaniu, a finalnie zostawia na skórze wyczuwalną warstwę o błyszczącym wykończeniu. Nie uważam, żeby młode osoby pożądały takiego efektu. Według producenta krem ma być lekki i odpowiedni dla każdej skóry, nawet tłustej. W moim przypadku nałożenie odpowiedniej ilości kremu, która zapewni mi ochronę taką jak na opakowaniu jest niemożliwe. A nie mam tłustej skóry. Rozumiem, że ilość kremu zależy od rozmiaru twarzy i dla każdego jest inna, ale w każdej reklamie w mediach społecznościowych widać gołym okiem, że wszyscy nakładają go w ilości odpowiadającej zwykłemu kremowi nawilżającemu. W konsystencji skóra wygląda dobrze na nagraniach, ale jest chroniona na poziomie SPF 10-15, a nie deklarowanym SPF 50. Krem na zielone zabarwienie, które maskuje zaczerwienienia, ale potrafi też osadzać się na brwiach i włosach. Bladej skórze nadaje niestety szary odcień. Nie bieli, bo nie ma co tu bielić, skoro zawiera pigment. Kolejna bzdura marketingowa. Pielęgnacyjnej sam produkt wypada dobrze. Nawilża, łagodzi podrażnioną skórę. zmniejsza zaczerwienienia przy trądziku. Tu akurat jest bardzo spoko. Podsumowując, nie jest go idealny krem dla osób, które nie są przekonane do filtrów przeciwsłonecznych. Sprawdzić może się skórze normalnej i suchej, ale dla tych o wzmożonej produkcji sebum może być zbyt ciężki. Na upały odpada. Lubię kosmetyki tej marki, ale ten krem to niewypał. Niestety małe firmy nie powinny brać się za tworzenie tak zaawansowanych technologicznie kosmetyków jakimi są kremy z filtrem.
    Zalety:
    • pielęgnuje skórę, nawilża, pomaga przy trądziku
    Wady:
    • okropnie się rozprowadza, nie jest lekki jak zapewnia producent, smuży, za ciężki na lato