WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Isana Mięta i Zielona Herbata, Szampon przeciwłupieżowy do włosów suchych

• 8 czerwca 2025 o 21:26
    Dobry szampon na oczyszcenie skóry głowy
    Szampon do włosów przeciwłupieżowy z Isany, moje niedawne odkrycie. Szukałam czegoś, co delikatnie oczyści skórę moich włosów. Spodobał mi się jego skład i wzięłam. Prezentuje się w ładnym opakowaniu w barwach jasnej zieleni. Ciekawa grafika przedstawiająca miętę, krople wody i liście zielonej herbaty. Zamknięcie na klik. Wszystko wygląda ładnie i schludnie. Opakowanie mieści w sobie 300 ml produktu. Sam szampon ma nieco żelową konsystencję, bezbarwną i o ładnym zapachu. Podczas mycia ładnie się pieni, w zależności jaką ilość produktu nałożymy. Tu już wspomnę, iż moim zdaniem szybko się zużywa, jest mało wydajny. W sklad jego wchodzi wyciąg z mięty wodnej i zielonej herbaty. Wedle opisu nie posiada silikonów. Dodatkowo ma aktywny pantenol I witaminę B3. Wykorzystałam opakowanie I co stwierdzam: - bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, usuwa zanieczyszcenia, martwy naskórek, wszelkie pozostałości z pozostałych kosmetyków włosowych - nawilża skórę głowy, przez co zabogiega powstawaniu łupieżu - na włosy rownie dobrze działa, wzmacnia je, wygładza Odkąd go stosuje, mam wrażenie że włosy mniej wypadają. Stały się mocniejsze I mniej podatne na wypadanie podczas czesaniu. Na szczotce pozostaje ich znacznie mniej. Osobiście nienuzywam go codziennie, staram się stosować go 2 razy na tydzień, jako typowy rypacz. Idealnie oczyszcza skórę i włosy. Skóra mniej swędzi, nie jest podrażniona, a włosy są lśniące I gładkie. Włączyłam go do mojej gamy szamponów.
    Zalety:
    • Super oczyszcza skórę głowy
    • nawilża, niweluje swędzenie oraz podrażnienia
    • wzmacnia włosy, są mniej podatne na łamanie i wypadanie
    Wady:
    lindey
    28 maja 2025 o 17:28
    Dobry rypacz
    Nie używam tego szamponu notorycznie - na co dzień stosuję lżejsze produkty - ale w przypadku, gdy moje włosy są obciążone na przykład silikonami, wtedy "rypacz" jest niezastąpiony. Stosuję go również po olejowaniu, ponieważ łagodny szampon nie zawsze dokładnie domyje moje włosy. Gdy wybieram jakiś mocniejszy produkt, również zwracam uwagę na skład. Przede wszystkim ważne jest dla mnie, aby nie zawierał silikonów. Jeśli chodzi o ten konkretny szampon to jest on dostępny oczywiście w Rossmannie i obecnie kosztuje niecałe 7 zł za 300 ml. Z uwagi na to, że jest on dla mnie mega wydajny (używam go sporadycznie i dobrze się pieni, przez co nie leję dużej ilości produktu), to bardzo mi się on opłaca. Używam go również po basenie, aby skutecznie oczyścić włosy z chloru. Sprawia, że skóra głowy jest odświeżona, a włosy są sypkie i bardzo ładnie się układają.
    Zalety:
    • dobry skład