Balsamy do ciała

Dove Intensive Nourishment, Body Lotion Balsam do bardzo suchej skóry

Dove Intensive Odżywcze Mleczko Do Ciała Do Bardzo Suchej Skóry 400 ml

annaskc
    20 września 2023 o 13:01
    Pięknie pachnie, super nawilża, dzięki czemu pielęgnacja jest mega przyjemna.
    Balsam Dove kupiłam drogerii Rossmann za połowę ceny regularnej, czyli za około 20 zł. Uważam, że jest to odpowiednia cena za kosmetyk o tak dużej pojemności (400 ml) i wydajności. Balsam do ciała Dove zamknięty jest w dużej plastikowej butelce zamykanej na klik. Jego opakowanie utrzymane jest w kolorach białym, złotym i ciemnoczerwonym. Zapach kosmetyku jest bardzo przyjemny, świeży i łagodny. Ma kremową konsystencję, szybko się rozprowadza i wchłania. Nie lepi się, nie pozostawia tlustej warstwy, idealnie sprawdza się do pielęgnacji skóry. Zapach uutrzymuje się na ciele jeszcze długo po zastosowaniu balsamu. Skóra po użyciu kosmetyku jest nawilżona i odżywiona. Stosuję balsam raz dziennie, po wieczornej kąpieli i już po kilku dniach zauważyłam poprawę nawilżenia mojej skóry. Lubię produkty o neutralnych zapachach, które nie są słodkie ani duszące i balsam idealnie odpowiada moim potrzebom. Dzięki swojej konsystencji jest bardzo wydajny i starcza na naprawdę długi okres czasu. Na pewno sięgnę po inne balsamy Dove by również przetestować ich działanie.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • dobrze nawilża
    • wydajny
    • szybko się rozprowadza
    • kremowa konsystencja
  • 2 kwietnia 2023 o 10:58
    Balsam dove dla atopików
    Krem jest bardzo delikatny i wchłanialny, nie podrażnia skóry wrażliwej ani nie piecze. Używałam go raz, lecz nie kupiłam ponownie, lubię dove, ale nie wszystkie kosmetyki są dla mnie przyswajalne. Konsystencja jest świetna bo po apelacji szybko się wchłaniała, nie zostawiała na ciele tej białej maski.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Średnia półka
  • 2 kwietnia 2023 o 10:53
    Do niego powracam
    To jest jeden z balsamów do którego zawsze powracam. Stosuje jego zazwyczaj w okresie zimowym a także latem po zażywaniu morskich kąpieli. Naprawdę działa bardzo nawilżająca na skórę, wystarczy odrobina balsamu żeby wetrzeć w ciało także jest bardzo wydajny. Szybko się wchłania to jest plusem, ale na końcu pozostawia delikatnie tłustą warstwę ponieważ zawiera w sobie dużo olejków i to jest wielką zaletą bo te olejki nam odżywiają niesamowicie skóry. Nie jest to balsam który działa tylko do momentu kontaktu z wodą, również po wykąpaniu skóra jest jeszcze miękka i miła w dotyku bo ten balsam jeszcze się na niej otrzymuje. Jeżeli chodzi o zapach dla mnie bardzo przyjemny pozostaje bardzo długo na skórze.
  • 3 stycznia 2023 o 17:21
    Średniak
    Balsam o fajnej konsystencji i szybkowchłaniającej formule. Jednak z "bardzo suchymi obszarami" nie radził sobie tak jakbym tego chciała. Zapach tego balsamu jest dla mnie jakiś sztuczny - gdzie rzadko jakiegolwiek zapachy kosmetyków mi przeszkadzają Plus za to, że nie podrażnia ani nie uczula.
  • 20 lipca 2021 o 16:17
    Rewelacja dla skóry suchej, atopowej, podrażnionej!!
    Lubię produkty tej marki, dlatego gdy otrzymałam ten balsam w zestawie z żelem pod prysznic, z niecierpliwością przystąpiłam do testowania. Kosmetyk zamknięty jest w białej, smukłej butelce z klapką - plus, że pod koniec użytkowania można postawić butelkę do góry dnem. Konsystencja jest dość rzadka, ale nie spływa, balsam łatwo rozprowadzić na skórze bez smug i nieprzyjemnej, lepkiej warstwy. Szybko się wchłania, pozostawiając skórę odświeżoną, gładką, nawilżoną i delikatnie pachnącą (ogórkowo-herbacianie ). Koi i łagodzi podrażnienia, również posłoneczne. Balsam lekko chłodzi, to uczucie jest naprawdę przyjemne - zwłaszcza teraz, gdy panują niemal tropikalne upały. Produkt nie uczula ani nie podrażnia, choć ja jestem alergikiem. Od razu zaznaczę, że cudów w kwestii odżywczej nie wymagajmy - to produkt dedykowany skórze normalnej i bezproblemowej. Niemniej jednak, nawilżenie jest na naprawdę przyzwoitym poziomie, przy regularnej pielęgnacji nawet bardzo sucha skóra nie będzie czuła się niedopieszczona. Polecam serdecznie. Cena przystępna (ok.22 zł/400 ml), łatwo dostępny kosmetyk i wydajny, dodajmy - spokojnie taką dużą butlę będziemy miały przez jakieś 2-3 miesiące.
    Zalety:
    • odżywia, głęboko nawilża skórę,
    • sprawia, że skóra jest gładka i miękka w dotyku,
    • koi i łagodzi podrażnienia,
    • nie pozostawia tłustej, ani lepkiej warstwy na skórze,
    • nie bieli skóry, nie brudzi/nie tłuści ubrań,
    • daje przyjemne uczucie chłodu na skórze,
    • nie podrażnia, nie uczula,
    • idealna konsystencja,
    • przyjemny, lekki zapach,
    • poręczne i wygodne opakowanie,
    • mega wydajność,