Kremy na dzień

Alverde Q10 Tagescreme Gojibeere Krem na dzień z owocem gojii

ehawee
    22 maja 2018 o 16:44
    Najsłabszy z rodziny Alverde
    Jestem wielką fanką kosmetyków tej marki, ale niestety ten kem to dla mnie kompletny niewypał. Ma być lekki, a bardzo ciężko się go rozprowadza. Pozostawia tłustą warstwę na skórze, przez co położenie podkładu mineralnego staje się niemożliwe (tworzy plamy). Działania nawilżającego też nie zauważyłam, w przeciwieństwie do jego brata - kremu z awocado. Do tego zauważyłam pogorszenie stanu skóry (zapychanie porów). Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • pozostawienie tłustej warstwy na skórze
    • zapychanie porów
  • 10 listopada 2013 o 19:07
    Szału nie ma
    Nic specjalnego. Po dwóch miesiąca stosowania nie zauważyłam żadnych spektakularnych efektów oprócz lekko zapchanych porów. Ot taki sobie krem pod podkład mineralny. Lekki nawilżacz, który sprawia, że skóra nie jest napięta. Nie robi jakiejś dramatycznej krzywdy, nie działa też jednak w sposób zadowalający. Zużyję go jako krem do stóp. Używam tego produktu od: używałam przez 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 0,5
    Tocia
    10 marca 2013 o 13:56
    średniaczek
    Wersja na noc jest zdecydowanie ciekawszą propozycją. Krem jest: - lekki, - nie zapycha, - nie roluje się, - można stosować pod makijaż,- - nie zapycha. Nawilża bardzo słabo, odżywiania nie zaobserwowałam. Krem w moim odczuciu jest za słaby dla osób 25+ Jest tak delikatny, że nie widzę sensu używania go. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
    Musetta
    2 marca 2013 o 21:03
    Za słaby
    Według mnie to przeciętny krem do codziennej pielęgnacji niewymagającej skóry: ma przyzwoity skład, dość dobrze nawilża, u mnie wchłania się do całkowitego matu i całkiem nieźle spisuje sie pod makijażem. Na plus zaliczę również opakowanie- higieniczną tubkę. Dla mojej cery ten krem jest jednak zbyt "chudy", poza tym podobnie jak moja poprzedniczka nie zauważyłam żadnego działania przeciwzmarszczkowego, a tym samym nie spełnia obietnic producenta. Jako krem na dzień mógłby również posiadać jakiś filtr. Kosmetyk ma jednak jeden niezaprzeczalny plus: świetnie nadaje się do wzbogacania olejkami lub gęstymi serami, niwelując przy tym ich tłustość. Wymieszany z nawet najbardziej treściwymi z mojej kolekcji olejami pomaga im sie wchłonąć i pozostawia cerę zmatowioną. I chyba jedynie w tym celu kupiłabym go ponownie.
  • 24 października 2012 o 11:18
    dobrze nawilża
    Po pierwsze, krem ten ma naturalny skład. Po drugie, przyjemny i delikatny zapach. Po trzecie, bardzo dobrze nawilża. I tyle jego plusów. Nie zauważyłam żadnego działania anti-aging, niestety. A tego właśnie oczekiwałam od tego kremu. Filtrów ochronnych przed słońcem również nie posiada. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie po 50 ml

Zobacz także inne Kremy na dzień