Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eau Thermale Avène Cleanance, Gel Żel oczyszczający do skóry tłustej i trądzikowej

Avène Cleanance Żel oczyszczający do cery tłustej i trądzikowej, 200 ml 200 ml
Avène Cleanance
e-ZikoApteka.pl
Avene Avene Cleanance żel oczyszczający 200 ml 7084916
E-Glamour.pl
Avene Cleanance łagodny żel oczyszczający do skóry tłustej lub trądzikowej 200 m

Surley
    3 kwietnia 2025 o 11:41
    Rypacz
    Mam cerę trądzikową, która raz jest tłusta a raz za sucha. Kiedyś bardzo pasował mi ten żel, ale teraz nie wiem czy coś się zmieniło w składzie ale jest dla mnie po prostu za mocny, za mocno wysusza skórę, a po umyciu skóra jest ściągnięta. Ogólnie rzecz biorąc można go nazwać RYPACZEM do skóry. Jeżeli ktoś ma baaardzo przetłuszczającą się skórę to się nada, ale należy pamiętać też o nawilżeniu później. Żel jest gęsty, świetnie się pieni, nie ma drażniącego zapachu, nie jest to zły produkt, moja cerze już po prostu ten produkt nie odpowiada, jest bardziej wrażliwa. Kiedyś używałam go bardzo dużo.
    Zalety:
    • dogłębne oczyszczanie
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia skóry
  • 3 maja 2024 o 8:58
    Linia Cleanance dedykowana skórom tłustym ze skłonnością do niedoskonałości i jest jedną z moich ulubionych, do tego żelu wracam co jakiś czas i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Żel doskonale oczyszcza, matuje skórę, z czasem redukuje liczbę pojawiających się niedoskonałości a dodatkowo jego łagodna formuła jest biodegradowalna i łagodna dla oczu. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo proste pod względem grafiki i kolorystyki, która ogranicza się jedynie do błękitu tła, białych napisów i graficznych elementów. Opakowanie to zgrabna tubka wykonana z dość miękkiego tworzywa z zamknięciem na klik. Przed pierwszym użyciem całość zabezpieczona jest plastikową plombą. ŻEL Stosuję go jako pierwszy krok w porannej pielęgnacji i drugi krok w oczyszczaniu po mleczku lub płynie micelarnym przy demakijażu. Dobrze oczyszcza skórę rano z kosmetyków stosowanych wieczorem oraz ze zgromadzonego sebum. Jest to gesty produkt o wyrazistej, błękitnej barwie o przyjemnym zapachu. Żel nałożony na twarz bardzo dobrze się pieni. Jest delikatny dla skóry, nawet w obszarze wokół oczu, nie powoduje pieczenia w tych okolicach, co dla mnie ważne, bo nie muszę stosować innego kosmetyku do oczyszczania okolic oczu. Żel ma za zadanie głęboko oczyszczać i to robi, nie wysusza skóry i eliminuje uczucie ściągnięcia. Delikatnie odświeża skórę i pozostawia ją przyjemnie gładką oraz matową. Odkąd go stosuję niedoskonałości pojawiają się rzadziej (u mnie te problemy są one związane z gospodarką hormonalną, jednak kosmetyki w znacznym stopniu pozwalają mi ograniczać ich ilość). Jest stosunkowo wydajny, bo na umycie twarzy wcale nie potrzebujemy go dużo. Doceniam fakt, że produkt ma biodegradowalną formułę i fizjologiczne pH.Na plus na pewno przemawia wydajność, bo na jedno użycie nie trzeba go zbyt wiele, jednak wysoka jest minusem. PLUSY: + dobrze się pieni + delikatnie oczyszcza, matuje + ma przyjemny zapach + jest wydajny + praktyczne opakowanie + poprawia stan cery MINUSY wysoka cena regularna
  • 27 kwietnia 2024 o 21:02
    Rypacz do skóry twarzy
    Mam cerę mieszaną w stronę tłustej w strefie T. Mam jakieś drobne zaskórniki (zwykle pojawiają się przed okresem, albo po szaleństwach jedzeniowych), ale nie mam większych problemów ze skórą. Od zawsze miałam obsesję na punkcie dokładnego oczyszczania skóry, takiego do efektu ,,śliskiej szklanki" na skórze. Robiąc reserach w Internecie, tak trafiłam na ten produkt. Nie powiem, czyści bardzo dobrze, ale mega wysusza. Po kilku dniach stosowania, po umyciu cery, na twarzy robiła mi się biała powłoka (!) wysuszonej skóry. Oczywiście, jako osoba nie znająca umiaru w niczym, dalej stosowałam ten produkt, dalej wysuszając sobie skórę i niszcząc barierę hydrolipidową. Doszłam do momentu, kiedy po umyciu, skórę miałam tak ściągniętą, że aż pojawił się ból. Do tego, skóra była na tyle podniszczona, że żaden krem regenerujący się nie wchłaniał. Uratowała mnie dopiero moja Pani kosmetolog i pomogła mi doprowadzić skórę do porządku. Myślę, że produkt nie jest zły, ale nada się tylko do skór bardzo tłustych i problematycznych. Na każdej innej będzie wyrządzał szkody.
    Zalety:
    • dobrze domywa
    Wady:
    • wysusza
    • podrażnia
    • powoduje efekt ściągnięcia
    • niszczy barierę hydrolipidową
    melody7
    11 lutego 2024 o 22:54
    Polecam!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Polecony przez dermatolożkę, spełnia moje wymagania w 100%. Ma idealną konsystencję, doskonale rozprowadza się na dłoniach, jedynie zmycie z twarzy wymaga większej pracy. To produkt, który starcza na długo i na długo też zachowuje piękną skórę twarzy. Trzeba tylko zachować regularność w stosowaniu, aby cieszyć się pozytywnymi efektami. Dodatkowo jest hipoalergiczny i ma przyjemny zapach, a to już krok w kierunku totalnego kosmetycznego szczęścia!
    • działanie
    • marka
  • 7 lutego 2024 o 18:58
    Okropnie wysusza
    Czuć, że produkt rewelacyjnie oczyszcza skórę twarzy, ale... już po pierwszym użyciu wysuszył mi skórę, co teoretycznie jest sprzeczne z opisem producenta. Po umyciu twarzy przeokropnie swędziała mnie skóra, było to nie do zniesienia. Przetestowałam produkt po jakimś czasie jeszcze dwa razy, by upewnić się, że to jego wina i niestety za każdym razem sytuacja się powtarzała. Dla mnie żel jest okropny i nigdy więcej go nie kupię. Jedynie mogę powiedzieć, że świetnie sprawdza się w myciu pędzli.
    Zalety:
    • dobry do mycia pędzli
    • dobrze oczyszcza
    Wady:
    • bardzo wysusza twarz
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Mydła, pasty i żele do mycia twarzy