Kremy pod oczy

Nuxe Contour des Yeux Prodigieux Krem pod oczy nawilzajacy i usuwajacy oznaki zmeczenia

• 31 października 2019 o 13:46
    lubię
    Nie ma za dużo co się rozpisywać. krem bardzo dobry. Nawilża skórę, usuwa oznaki zmęczenia, poprawia napięcie skóry. jest delikatny, łagodny, nie podrażnia, nie zatyka porów, nie przyczynia się do powstawania niedoskonałości. Dobrze się wchłania, nie jest tłusty. Małe opakowanie, ale starcza na długo. Dodaje orzeźwienia, chłodzi skórę. Naprawdę widać jego działanie już kilka minut po nałożeniu. Skóra pod oczami napina się i cienie się zmniejszają przez co dużo łatwiej je zakryć.
    Zalety:
    • szybko działa, dobrze i szybko się wchłania, nie podrażnia, nie powoduje powstawania niedoskonałości, nie zatyka porów, ładnie i delikatnie pachnie, nadaje skórze sprężystości, małe, ale wydajne opakowanie
  • 10 maja 2019 o 14:56
    Lubimy się
    Moja 30-letnia cera nie wymaga jeszcze działań ekstremalnych. Poszukuję kremu pod oczy, który będzie łagodził, rozjaśniał, nawilżał i wygładzał pierwsze zmarszczki. I te krem od Nuxe dokładnie to robi. Używałam go na dzień i na noc. Wsmarowując go na noc wiedziałam, że obudzę się bez podpuchniętych oczu i z ładnie odżywioną skórą. Na dzień też świetnie sprawdzał się pod makijaż (testowałam z różnymi korektorami i podkładami). Na moje potrzeby był akurat.
    Zalety:
    • nawilża
    • zapobiega opuchliźnie pod oczami
    • wygładza pierwsze płytkie zmarszczki
    • jest wydajny
    • bardzo wygodne opakowanie z pompką próżniową
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 3 kwietnia 2019 o 12:09
    nie dla mnie
    Kupiłam ten krem pod oczy z myślą że będzie mocno nawilżał skórę pod oczami. W moim przypadku jednak tak nie było. Nie zauważyłam żeby ten krem w jakikolwiek sposób działał. Jego zaletami na pewno było to ze że był wydajny , łatwo się go aplikowało i rozprowadzało po skórze jednak efektów żadnych nie widziałam.
    Zalety:
    Wady:
    • zero efektów po stosowaniu
    Drogeria Super-Pharm
  • 4 czerwca 2018 o 12:35
    Nie sprawdzil sie u mnie
    Serum nie sprawdzilo sie u mnie. Generalnie bardzo lubie Nuxe i uzywal ich kosmetyki regularnie, ale z tego kremu zrezygnowalam. Troche nawilza, ma przyjemny zapach i nie uczula, natomiast zmarszczek nie rozgladza, nie redukuje cienie. Dla wiekszego nawilzenia raczej trzeba szukac czegos innego.
    • lekka formula
    • nie uczula
    • naturalny sklad
    Wady:
    • za malo nawilza
    • nie redukuje zmarszki
    ruthy
    17 grudnia 2016 o 20:50
    Duży zawód.
    Kupiłam ten produkt z myślą o używaniu go podczas porannej pielęgnacji. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że nie lubi się z żadnym z moich korektorów. Nieważne, ile go nałożę i ile odczekam po aplikacji z nałożeniem korektora. Za każdym razem dzieje się to samo: produkt warzy się. Nie ma mowy o wykorzystaniu pełnych możliwości korektora, zamiast tego miałam skórę pod oczami w ciapki. Używałam: korektorów: Bell, Astor Perfect Stay, Clarins Instant Concealer i Urban Decay Naked Skin. Czyli, jak łatwo zauważyć, zachowuje się tak zarówno przy korektorach z niższej jak i z wyższej półki. Nie był to najdroższy krem, jest dostępny w Sephorze (78 zł), skorzystałam ze zniżki -20%. Jednak jestem wkurzona, bo nie tego się spodziewałam. Nie wiem jak jego właściwości przeciwzmarszczkowe, bo tego nie da się sprawdzić. Do plusów mogę zaliczyć opakowanie, z pompką, próżniowe. Chociaż często w środku zbiera się nieco produktu i formułuje w nieestetyczną kluskę. Jest przezroczyste, widać zużycie. Produkt jest bezzapachowy (nie wąchałam go, ale przy aplikacji nie czuć żadnej woni). Jest wydajny. Minusem jest to, że nie radzi sobie z podpuchniętymi oczami. Raz na ruski rok zdarzy mi się, że tak nie dośpię albo w drugą stronę, odeśpię zaległości. Wówczas mam nieco opuchnięte oczy. Na takie przygody bardzo dobrym kremem jest GinZing z Origins. Jest droższy, ale dużo lepszy od tego. Ponadto, nie jest to porządnie nawilżający krem. Nie polecam kobietom z suchą okolicą pod oczami, konsystencja jest zbyt lekka. Nie zmniejsza cieni pod oczami, ale moich raczej nic nie ruszy - ot, geny. Zużywam go nakładając codziennie na powieki oraz wtedy, kiedy nie nakładam makijażu.

Zobacz także inne Kremy pod oczy