Kremy i maski do rąk

Green Pharmacy Krem do rąk i paznokci `Jaskółcze ziele`

GREEN PHARMACY Krem do rąk i paznokci JASKÓŁCzE zIELE nawilżający antyseptyczny 100ml

• 16 listopada 2022 o 9:46
    Po prostu krem
    Tak jak pisze producent - nie zostawia odczucia tłustości. Gładkość - ok, jest. Nawilżenie - w sumie też, ale jak dla mnie radzi sobie z samymi dłońmi, ale z opuszkami palców, czy zagłębieniem między kciukiem a palcem wskazującym, już nie. Wierzch dłoni spoko, a w te wymienione miejsca czuję, że mam za mało kosmetyku. Zapach w stylu tych ani ładny, ani brzydki, ani na pewno nie przeszkadza. Opakowanie to zakręcana tubka.
  • 23 kwietnia 2022 o 20:29
    Przyjemny kremik do codziennego stosowania
    Krem do skóry suchej i szorstkiej. Intensywnie i głęboko nawilża naskórek. Zapobiega ponownej utracie wilgoci ze skóry, natychmiastowo i długotrwale nawilża dłonie, wygładza oraz zmiękcza naskórek, wzmacnia naturalną barierę skóry narażonej na kontakt z detergentami. Polecam
    Zalety:
    • Efekt
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    Wady:
    • Dostępność
    patkakz
    6 listopada 2020 o 18:14
    Świetny!
    Świetnie pachnie i szybko się wchłania dzięki czemu w zabieganym dniu zawsze mam czas na pielęgnację moich dłoni. Bardzo dobrze nawilża, nie trzeba długo czekać na efekty. Dobrze się rozsmarowuje.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
  • 20 lipca 2020 o 11:53
    Przeciętny kosmetyk bez efektu wow
    Krem kupiłam już jakiś czas temu, jeszcze kiedy była stara szata graficzna ze względu na promocję, bardzo niską cenę i fakt, że wydawał się to być krem z tych bardziej naturalnych. Dodam, że często myję dłonie, skóra później jest bardziej sucha i bez kremu ani rusz więc jeśli chodzi o tego typu produkty mam wysokie oczekiwania. #OPAKOWANIE Krem zapakowany jest w tubkę na zakrętkę, która jest dla mnie niewygodna, zdecydowanie wolę szybki zatrzask. Otwór jest odpowiedni, nie wylewa się z niego za dużo kremu. Szata graficzna jest dość ładna, przywodzi na myśl naturę, rośliny. Wielkość tubki jest trochę za duża do torebki, ale na pewno bardziej ekonomiczna. #KONSYSTENCJA Krem jak dla mnie ma dość rzadką konsystencję, bardziej jest jak mleczko niż gęsty, treściwy krem. Z jednej strony dobrze bo nie oblepia i nie obtłuszcza, dość szybko się wchłania, ale z drugiej jestem fanką tych bardziej gęstych, które po nałożeniu działają jak kompres odżywczy bo moja skóra chłonie je jak gąbka. #ZAPACH Jest bardziej z tych ziołowych, mi się średnio podoba choć zapachy ziołowe często bardzo mi się podobają. Na szczęście jest on bardzo naturalny, nie jest zbyt intensywny więc nie przeszkadza. Zostaje jakiś czas na skórze i jest naprawdę subtelny. #DZIAŁANIE Dla mnie krem jest średnio mocno nawilżający. Osoby, które mają problemy z bardzo suchą skórą nie będą usatysfakcjonowane bo ja czułam niedosyt. Nawilżenie było dla mnie krótkie i często musiałam nakładać na dłonie. Jest raczej dla osób bez większych problemów. Szybko się wchłania, pielęgnuje skórę i paznokcie, to fakt. Skóra jest w lepszej kondycji niż bez niego, ale nie ma tego efektu wow jak przy innych kremach które używałam. Ogólnie jak dla mnie to poprawny kosmetyk, który odżywia i zapewnia miękkość czy lepszą elastyczność skóry. Zapobiega uczuciu ściągania skóry po myciu i dzięki temu daje komfort. Ale jak ktoś ma bardzo spierzchnięte dłonie, np. w zimie to myślę, że może sobie średnio poradzić. Plus za ciekawe składniki jak alantoina czy jaskółcze ziele, które ma działać bakteriobójczo. #NIEPORZĄDNE Krem na szczęście nie powoduje żadnych reakcji alergicznych, nie podrażnia, nie mke wysusza, nie powoduje krostek. Nie oblepia, nie obtłuszcza. Nic złego nie zauważyłam. #WYDAJNOŚĆ Szybko schodzi bousialam wielokrotnie go używać bo czułam niedosyt w ciągu dnia. #CENA Kupiłam go w niskiej cenie, całe szczęście, bo szybko go ubywa, a działanie nie jest spektakularne.
    Zalety:
    • Odżywia skórę
    • Zapobiega uczuciu ściągania
    • Lekko nawilża
    • Skóra jest bardziej miękka i miła w dotyku
    • Szata graficzna
    • Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
    • Nie podrażnia
    • Nie wysusza
    • Nie powoduje krostek
    Wady:
    • Nawilżenie nie jest bardzo duże
    • Opakowanie na zakrętkę, a nie zatrzask
    • Zapach +/-
    canbria
    20 kwietnia 2020 o 17:29
    Nie jest zły, ale używałam, żeby zużyć
    Krem ten dostałam w gratisie przy zakupie innego produktu Green Pharmacy, chyba szamponu. Ucieszyłam, się, no bo kto nie lubi dostawać prezentów? Zaciekawiło mnie to jaskółcze ziele, nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałam. Na dłoniach mam suchą, wymagającą skórę. Stosowałam go wiosną, latem, więc miał on wtedy ułatwioną sytuację. Największy dramat na dłoniach mam zimą. Zdaję sobie także sprawę z tego, że producent nie przedstawia tego produktu, jako ekstremalnie nawilżającego, który zregeneruje nawet najbardziej spękane dłonie. To po prostu kolejny, dobry krem nawilżający. Krem mieści się w wysokiej, plastikowej tubce o pojemności 100 ml. Jest zakręcany, co mnie niesamowicie denerwowało. Odkręcić - żaden problem, ale zakręcić, mając tłuste dłonie to już czasami graniczyło z cudem. No właśnie, tłuste - bezpośrednio po rozsmarowaniu kremu, czujemy, że dłonie są natłuszczone, ale to uczucie szybko mija i po chwili możemy już wszystko robić bez obawy, że zatłuścimy przedmioty, których dotykamy. Krem w konsystencji jest dosyć rzadki, delikatnie żółty, przyjemnie i łatwo rozprowadza się na dłoniach. Daje natychmiast uczucie nawilżenia i ukojenia. Żeby widzieć efekty, musimy go stosować regularnie, najlepiej codziennie. Moim zdaniem ten krem nie nadaje się dla posiadaczek wyjątkowo suchej skóry, obawiam się, że gdybym stosowała go zimą, mógłby okazać się za słaby i niewystarczający. Kosmetyk ma delikatny, przyjemny ziołowy zapach, który szybko się ulatnia. Mimo tego, że krem jest raczej rzadki i spływa, jest całkiem wydajny, w moim przypadku wystarczył na 3-4 miesiące regularnego używania. Plus za to, że krem wspomaga i przyspiesza gojenie się drobnych ranek i zadrapań na skórze, pewnie to przez ekstrakty ziołowe, które zawiera. Podczas kuracji nie zaobserwowałam, żeby wzmocnił mi paznokcie.
    Zalety:
    • dobrze nawilża i regeneruje
    • przyjemny, lekki zapach
    • tani
    • wydajny
    • przyjemna konsystencja
    • szybko się wchłania
    • przyspiesza gojenie się drobnych ranek i zadrapań na dłoniach
    Wady:
    • nie będzie dobry dla posiadaczek wyjątkowo suchej skóry (ale w końcu producent nam tego nie obiecuje)