Krem ten dostałam w gratisie przy zakupie innego produktu Green Pharmacy, chyba szamponu. Ucieszyłam, się, no bo kto nie lubi dostawać prezentów? Zaciekawiło mnie to jaskółcze ziele, nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałam. Na dłoniach mam suchą, wymagającą skórę. Stosowałam go wiosną, latem, więc miał on wtedy ułatwioną sytuację. Największy dramat na dłoniach mam zimą. Zdaję sobie także sprawę z tego, że producent nie przedstawia tego produktu, jako ekstremalnie nawilżającego, który zregeneruje nawet najbardziej spękane dłonie. To po prostu kolejny, dobry krem nawilżający.
Krem mieści się w wysokiej, plastikowej tubce o pojemności 100 ml. Jest zakręcany, co mnie niesamowicie denerwowało. Odkręcić - żaden problem, ale zakręcić, mając tłuste dłonie to już czasami graniczyło z cudem. No właśnie, tłuste - bezpośrednio po rozsmarowaniu kremu, czujemy, że dłonie są natłuszczone, ale to uczucie szybko mija i po chwili możemy już wszystko robić bez obawy, że zatłuścimy przedmioty, których dotykamy. Krem w konsystencji jest dosyć rzadki, delikatnie żółty, przyjemnie i łatwo rozprowadza się na dłoniach. Daje natychmiast uczucie nawilżenia i ukojenia. Żeby widzieć efekty, musimy go stosować regularnie, najlepiej codziennie.
Moim zdaniem ten krem nie nadaje się dla posiadaczek wyjątkowo suchej skóry, obawiam się, że gdybym stosowała go zimą, mógłby okazać się za słaby i niewystarczający. Kosmetyk ma delikatny, przyjemny ziołowy zapach, który szybko się ulatnia. Mimo tego, że krem jest raczej rzadki i spływa, jest całkiem wydajny, w moim przypadku wystarczył na 3-4 miesiące regularnego używania. Plus za to, że krem wspomaga i przyspiesza gojenie się drobnych ranek i zadrapań na skórze, pewnie to przez ekstrakty ziołowe, które zawiera. Podczas kuracji nie zaobserwowałam, żeby wzmocnił mi paznokcie.
Zalety:
- dobrze nawilża i regeneruje
- przyjemny, lekki zapach
- tani
- wydajny
- przyjemna konsystencja
- szybko się wchłania
- przyspiesza gojenie się drobnych ranek i zadrapań na dłoniach
Wady:
- nie będzie dobry dla posiadaczek wyjątkowo suchej skóry (ale w końcu producent nam tego nie obiecuje)