Kremy na dzień

Tony Moly Egg Pore, Silky Smooth Balm Balsam - żel maskujący rozszerzone pory

• 25 kwietnia 2023 o 13:15
    Absolutny must have dla osób z rozszerzonymi porami
    Trafiłam na niego przypadkowo podczas zakupów w T.K MAXX. Szczerze mówiąc kupiłam ze wzgląd na intrygujące opakowanie, ale to zawartość okazała się prawdziwym hitem. Idealnie kamufluje pory skórne i współgra z podkładem, matuje i wygladza skórę. Makijaż nie roluje się na nim. Ba! mam wręcz wrażenie że lepiej rozprowadza i dodatkowo przedłuża jego trwałość
    Zalety:
    • konsystencja idealnie maskująca pory
    • działanie
    • wygładzenie twarzy
    • działanie matujące
    Rzonka
    9 kwietnia 2022 o 22:04
    Super
    Bazę kupiłam w jednej z lokalnych drogerii będąc za granicą. Co ciekawe, kosztowała mnie tylko 7 euro (kilka lat temu ;) ). I muszę powiedzieć, że naprawdę się zaskoczyłam. Baza świetnie wypełnia pory, i nawet po kilku dobrych godzinach podkład wygląda bardzo dobrze, a mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami, więc nie jest to łatwa rzecz do wygładzenia. Ma specyficzną, sylikonową konsystencję i ładny zapach, którego nie czuć po nałożeniu. Dodatkowym atutem jest jej wydajność - używam jej naprawdę często, a końca nie widać oraz bardzo urocze, a przy tym całkiem eleganckie opakowanie. Bardzo polecam właścicielkom i właścicielom rozszerzonych porów, naprawdę widać różnicę.
  • 18 stycznia 2021 o 22:17
    Prawie idealny
    Zdecydowałam się na zakup tego produktu ze względu na dobre opinię i niską cenę (jak na produkt z Sephory rzecz jasna) Produkt jest zamknięty w bardzo oryginalnym opakowaniu jakim jest złote jajko, mi osobiście bardzo się ten pomysł podoba ponieważ odbiega od wyglądu oklepanych kosmetyków na toaletce. Jednak nie bardzo podoba mi się sposób nakładania przez wsadzanie palców do całego produktu, jest to bardzo niehigieniczny. Sam produkt jest bardzo zbity i tępy, nie ma możliwości nałożyć "na szybko" kosmetyku. Ciężko się go rozprowadza po twarzy. Co do działania... Fantastyczny! Twarz jest mega gładka, pory niewidoczne. Nie zauważyłam różnicy w długości utrzymywania makijażu ale w jego wyglądzie jest ogromna. Ważny aspekt tego produktu to też wydajność. Używałam go dosyć intensywnie a starczył na długie długie miesiące. Miałam wrażenie, że nigdy się nie skończył. Jeżeli chodzi o to jak wygląda twarz po tej bazie to na 5 gwiazdek z plusem. Jednak przez niehigieniczny sposób nakładania i trudność z nałożeniem produktu na szybko rano muszę ostatecznie dać 4 gwiazdki.
    • Wygładzenie porów
    • Makijaż wygląda pięknie na tej bazie
    Wady:
    • Niehigieniczny sposób nakładania
    • Ciężko się rozprowadza po twarzy
  • 15 marca 2020 o 9:03
    Dobry ale nie idealny
    Uzywam od dwoch tygodni i przez wiekszosc dni (tylko raz podklad sie zwayl, moze nawet nie przez baze) baza dobrze sie zachowuje; uzywam jej tylko w strefie T. Bardzo fajnie matuje (cera promienieje po kilku h, sebum nie jest tak oczywiscie widoczne, raczej nadaje blask cerze) i dosc sobrze uzupelnia niewielkie pory, jednak z tymi wiekszymi radzi sobie gorzej. Osobiscie nie oczekiwalam braku tekstury - wiem ze jest to niewykonalne :). Podklad (Double Wear), dobrze sie trzyma bazy, baza sie nie roluje.
  • 28 sierpnia 2019 o 16:19
    Jajko dobroci
    Balsam kupiłam kiedy już pogodziłam się z faktem, że mam cerę mieszaną i muszę jakoś radzić sobie z rozszerzonymi porami na nosie i policzkach. Była promocja w Sephorze, więc zaryzykowałam, a widziałam (również tutaj), że ma bardzo dobre opinie. Moja ocena dołącza do tego grona :) To jest pierwsza baza, która rzeczywiście maskuje moje pory na nosie i policzkach. Twarz wygląda jak po photoshopie! Nie mogłam w to uwierzyć po pierwszej aplikacji. Lubię nakładać ją w zasadzie na całą twarz, bo pięknie wygładza. Przyjmuje każdy podkład, nic się nie warzy, nie ciastkuje na niej. Nie zauważyłam, aby wpływała na trwałość makijażu - ani pozytywnie, anie negatywnie, choć wizualnie na czole mam mniej sebum kiedy jej użyję. Jest bardzo wydajna, bo wystarczy lekko musnąć palcem po tej grudce, wówczas zamienia się w balsam i starczy na spory obszar. Mojej cery mieszanej nie zapycha, nie podrażnia, nie wysusza. Zapach ma delikatny, przy aplikacji w ogóle go nie czuć. Opakowanie wpisuje się w moje srokowate poczucie estetyki :) Nie niszczy się, złota farba nie odpryskuje. Cena może przestraszyć, ale przy takim działaniu jest ona uzasadniona.
    Zalety:
    • Robi photoshopa na twarzy
    • Współpracuje z podkładami i korektorami
    • Konsystencja dokładnie jak w nazwie "silky smooth"
    • Dobra wydajność
    • Nie zapycha, nie podrażnia, nie wysusza
    • Ogranicza sebum
    • Cudowne, wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie stwierdzono :)