Kremy i maski do rąk

L'biotica Regenerująca maska na dłonie w postaci nasączonych rękawiczek (stara wersja)

L'biotica regenerująca maska na dłonie 1 para

• 4 sierpnia 2022 o 21:12
    Warto
    Produkt znajduje się w białej saszetce, którą łatwo otworzyć bez pomocy nożyczek. Całość została dodatkowo zapakowana w kartonik, na którym umieszczono wszelkie niezbędne informacje o rękawiczkach. Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki. Opakowanie wygląda schludnie i elegancko. Zapach jest całkiem przyjemny, mimo że odrobinkę chemiczny. To kwiatowa woń ze świeżą nutą. Czasami wydawało mi się, że to jaśmin, a za chwilę miałam wrażenie, że to magnolia. Ostatecznie nie wiem, co to było, ale zapach ogólnie oceniam na plus. Po wyjęciu z saszetki łatwo rozłożyć rękawiczki. Produkt jest koloru białego. Zewnętrzna strona jest foliowa, natomiast wewnątrz mamy miękką wyściółkę (jej materiał jest podobny do masek w płachcie), która została dobrze nasączona esencją. Rękawiczki na końcach są sklejone, dzięki czemu serum nie wylało się do saszetki, a znajduje się wewnątrz produktu. Esencja nie wylewa się z rękawiczek podczas trzymania ich na dłoniach. Rękawiczki są duże - mam dość długie palce i nie miałam problemu z ich dopasowaniem, dobrze przylegają do dłoni, nie trzeba ich dociskać, a nawet lekko zachodzą na nadgarstki. Nawet da się coś w nich robić, ale jedynie rzeczy niewymagające precyzji :D Po zdjęciu rękawiczek resztki esencji szybko się wchłaniają, jednak nie całkowicie - pozostaje minimalnie tłusta warstwa. Jednak wybaczam to z powodu efektów, jakie produkt zapewnił moim dłoniom. Skóra stała się wygładzona i zmiękczona niczym aksamit - jest tak delikatna, że mogłabym głaskać ją godzinami. Rękawiczki przywracają dłoniom jednolity koloryt. W dodatku jest on jakby rozjaśniony, dzięki czemu ręce wyglądają na zadbane. Skóra otrzymała solidną dawkę odżywienia i regeneracji. Od razu po użyciu te efekty są zarówno widoczne, jak i odczuwalne. W dodatku rękawiczki pomagają zmiękczyć skórki przy paznokciach. Według producenta kosmetyk jest przeznaczony również dla przesuszonych i spierzchniętych dłoni. Ja używałam rękawiczek na moją normalną skórę rąk, które potrzebowały większej dawki pielęgnacji niż zwykły krem, ale ogólnie były w przyzwoitym stanie. Ale myślę, że rękawiczki mogłyby pomóc w takim przypadku, ale raczej już nie samodzielnie. Gorąco polecam ten produkt. Spełnia wszystkie obietnice producenta. Dłonie wyglądają na zdrowe, młodsze i zadbane. Jest to idealna propozycja przed jakimś wyjściem, jako domowe SPA lub produkt pomocniczy w przypadku zniszczonej skóry rąk. W dodatku efekty utrzymują się przez 3 dni po aplikacji.
    Zalety:
    • zapewniają solidną dawkę odżywienia i regeneracji,
    • skóra staje się wygładzona oraz zmiękczona,
    • rozjaśniają i ujednolicają koloryt skóry rąk,
    • zmiękczają skórki przy paznokciach,
    • dobre nasączenie rękawiczek esencją,
    • duży rozmiar, przez co nie powinno być problemu z dopasowaniem,
    • efekty utrzymują się przez 3 dni po użyciu.
    Wady:
    • zostawiają minimalnie tłustą warstwę,
    • cena dość wysoka jak na produkt jednorazowego użytku, ale warto.
  • 29 kwietnia 2020 o 23:05
    Przyjemne spa!
    Po rękawiczki sięgnęłam ze względu na poważne wysuszenie i zniszczenie dłoni od środków do dezynfekcji. Założenie rękawiczek poprzedziłam peelingiem dłoni, aby właściwości nawilżające produktu lepiej się wchłaniały. Sam "zabieg" jest prosty. Rękawiczki moim zdaniem są trochę za duże jak na kobiece dłonie, ale udało mi się czytać książkę w czasie noszenia rękawiczek. Po ściągnięciu rękawiczek i wmasowaniu reszty produktu muszę przyznać, że moje dłonie bardzo ładnie pachniały, jak perfumy. Do tego skóra jest dobrze nawilżona. Jeśli chodzi o regenerację liczyłam na więcej, na powrót skóry do dawnej formy, a tak się nie stało. Jest lepiej, ale do ideału daleko, jednak moja ocena jest po jednej aplikacji, może przy częstym stosowaniu efekt będzie inny. Zalety: - nawilżenie dłoni, - zapach perfum, - przyjemna aplikacja, - cena, - dostępność. Wady: - za duże rękawiczki, - minimalna regeneracja dłoni.
    catnapp
    29 kwietnia 2020 o 20:18
    Pozytywne zaskoczenie
    Kupiłam tę maskę z czystej ciekawości i szczerze mówiąc pozytywnie mnie zaskoczyła, pewnie jeszcze ją kupię nie raz :) + dobra do suchej skóry - nie podrażnia jej i nie wysusza, + ma przyjemny i rześki zapach, + po użyciu skóra rąk bardzo gładka i przyjemna w dotyku :) + nie jest droga
  • 28 września 2019 o 17:26
    Polecam
    Używa od:próbka
    Rękawiczki w bardzo dużej ilości są nasączone. Żel/krem którym nasączone są rękawiczki zostaje w dużej ilości nawet gdy skończy się czas trzymania dłoni w rękawiczkach. Efekt zamierzony pojawia się bardzo szybko, ręce są delikatne i przyjemnie nawilżone.
    p2807
    10 lutego 2019 o 10:22
    Bardzo fajne
    Bardzo sceptycznie podchodzę do produktów typu jednorazowego zabiegu, ale te rękawiczki są godne uwagi. Bardzo fajnie regenerują i nawilżają. Stosowałam je już kilka razy i efekt jest zawsze taki sam. Stosuje wieczorem tuż przed snem, po ściągnięciu rękawiczek pozostawiam resztę płynu do wchłonięcia i nie zmywam pozostałości tylko idę spać. Dłonie nazajutrz są wygładzone , nawilżone, a stan skóry jest wyraźnie poprawiony.