Nasi użytkownicy zostawili 260 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
Jeśli Twoje włosy wołają o pomoc i wyglądają, jakby spędziły miesiąc na pustyni bez kropli wody, to Elseve Magiczna Moc Olejków może być ich wybawieniem! Ten szampon to prawdziwe SPA w plastikowej 400 ml butelce z poręcznym zamknięciem na klik– luksusowe, odżywcze i pachnące jak marzenie. Serio, ten zapach jest cudowny, słodki i co najważniejsze naprawdę długotrwały. Jeszcze na drugi dzień po umyciu moje włosy pięknie pachniały!
Olejek marula to mistrz w nawilżaniu – bogaty w kwasy tłuszczowe, odżywia włosy od cebulek po końcówki, a jednocześnie nie obciąża. Z kolei olejek kameliowy dodaje blasku i wygładza każdy niesforny kosmyk. Razem tworzą combo, które regeneruje nawet najbardziej suche i zniszczone włosy. Po umyciu włosy są miękkie, jakbyś dopiero co wyszła z profesjonalnego salonu albo produkcji reklamy szamponu!
Szampon dobrze się pieni, nie trzeba zatem go dużo wylewać od razu na dłoń. Starczy na 2-3 miesiące. Ale co najlepsze, szampon nie tylko myje, ale jakby „natłuszcza” włosy – oczywiście w najlepszym możliwym znaczeniu. Nie zostawia tłustego filmu, tylko taką delikatną warstwę ochronną, która sprawia, że włosy są bardziej sprężyste, odżywione i lepiej się układają. Niestety, żeby dobrze się rozczesywały koniecznie musiałam nałożyć odżywkę. Ale po umyciu czuć, że włosy są zabezpieczone przed przesuszeniem. A dodam, że często chodzę na basen i włosy zawsze suszę suszarką.
Dla mnie Elseve Magiczna Moc Olejków to super rozwiązanie do codziennego użycia. Włosy są miękkie, błyszczące, pachnące i wyraźnie zdrowsze. Używam go od tygodni i zero obciążenia, nawet przy moich cienkich i długich do ramion, blond włosach.
Sięgnęłam po ten szampon gdy L 'oreal Hialuron (w fioletowej butelce) się nie sprawdził, chodź też powinien nawilżać włosy itd..
Szampon Moc Olejkow jest to produkt lejący, treściwy, wystaczy dać go trochę na rękę rozmasować w dłoniach i nałożyć na mokre włosy, dobrze się pieni i spłukuje. Ma bardzo ładny odżywczy zapach, czuć w nim miód i kwiatowe olejki. Włosy po tym szamponie są bardzo dobrze nawilżone i miękkie w dotyku, nie puszą się. Na koniec wystaczy tylko nałożyć swoją ulubioną odżywkę by je wzmocnić.
Testowałam też jak włosy się rozczesują po samym szamponie i byłam bardzo zadowolona. Włosy nie płaczą się i gładko wchodzi grzebień między nie.
Dodam jeszcze, że opakowanie jest bardzo praktyczne, gdż jest ono przezroczyste i widać ilość zużytego produktu.
To mój ulubiony szampon nie zamienię go na żaden inny, a miałam już różne szampony do włosów suchych lub zniszczonych.
Kupuje go zawsze w Rossmanie, ale chyba w Biedronce też go widzałam. 11/10.
Szamon ma kilka plusów ale i
Minusów też;)
Z plusów:
+ bardzo ładny zapach
+ dobrze się pieni
+ mniej placze włosy niż inne szampony - te olejki coś tam dają i moje włosy troszkę mniej się plączą
+ wygładza lekko włosy dociążając je (mam cienkie włosy, puszące się po myciu, bardzo szybko przyklapnięte)
Minusy:
- wzmaga przetłuszczanie włosów i szybciej jest przyklap
- w codziennym użytkowaniu jest za ciężki i włosy sa zmęczone. U mnie się sprawdza tylko na zmianę z innymi produktami
-liczyłam na większy blask na włosach, ale niestety olejki nie działają az tak
Poprawny, przyjemny, ale jakoś nie utkwił mi w pamięci na tyle aby do niego wrócić. W sumie nie wiem czemu
Moje włosy są farbowane i wysokoporowate. Ten szampon doskonale je myje, pielęgnuje, pozostawia miękkie iświeże.
Lubię jego zapach, który długo jest wyczuwalny. Włosy po wysuszeniu są bardzo błyszczące, świetnie się układają. To doskonały produkt, który polecam.
Myślałam, że skoro szampon ma w sobie olejki, to jakoś on ujażmi moje puszące się włosy, a po nim było niestety jeszcze gorzej. Mam wrażenie, że jest to po to, żeby musieć kupić dodatkowe osobne olejki do włosów, żeby "dopełnić pielęgnację". Szampon ma ładny zapach i dobrze się pieni, ale nic pozytywnego poza tym. Nie polecam.
Używałam już kilka różnych szamponów od tej marki, ale ten jest jedynym, który mi nie podpasował. Szampon dobrze się nakłada na włosy, łatwo się pieni, ale na moich włosach pozostawiał taką tłustą warstwę. Po myciu miałam wrażenie jakbym wcale ich nie umyła. Zapach na plus, przyjemny.
Lubię do niego wracać, wygładza i nawilża moje suche włosy. Co dla mnie ważne nie przetłuszcza ich ani nie obciąża. Buteleczka jest dość spora. Jest transparentna więc widać ile produktu zostało w środku :)
✔️Szampon znajduje się w całkiem sporej buteleczce i pojemności 300 ml. Butelka jest ciemnego koloru co idealnie widać ilość produktu.
✔️Szampon jest całkiem gęstej konsystencji, który nie przecieka przez palce. Ma bardzo ładny zapach, który całkiem jest taki słodki,
✔️Wystarczy trochę żeby dobrze pienił się a do tego dobrze myje włoski. Potem bez żadnego problemu się spłukuje.
✔️Włoski są bardzo mięciutkie w dotyku a do tego przez dwa dni są świeże i idealnie można upiąć włosy.
Moje suche i wysokoporowate włosy bardzo go lubią ❤️
Rzadko sięgam po szampony marki Loreal ze względu na składy, wolę te z łagodnymi i delikatnymi detergentami. Co nie znaczy, że całkiem je omijam. Do zakupu nie ukrywam zachęciło mnie to, że jest do włosów suchych. Obiecująco brzmiał też skład tych olejków. Tak więc dodałam do koszyka przy zakupach w drogerii.
Szpon zamknięty jest w dużej 400 ml butli. Butelka transparentna dobrze widać ile produktu jest w środku i kiedy ma zamiar się kończyć. Szampon jest dość gęsty, nie przecieka przez palce, posiada piękny otulajacy zapach jakby olejku migdałowego. Dobrze się pieni i bardzo dobrze myje włosy od nasady aż po końce. Łatwo się go spłukuje.
Włosy po umyciu mogę rozczesać nawet bez odżywki co po myciu innym szamponem było wręcz nie realne. Włosy są sypkie, pięknie błyszczą, nie puszą się. U mnie zachowują świeżość do drugiego mycia. Myję co drugi dzień.
Uważam, że jest to świetny szampon do takich włosów jak przewidział producent. Do suchych. Absolutnie nie obciąża.
Posiadaczki przetłuszczających włosów mogą mieć problem z obciążeniem. Więc do takich raczej nie polecam. Na moich włosach sprawdził się świetnie i z chęcią jeszcze do niego wrócę.
Produkt zamkniety w plastikowej butelce, z zamknięciem na klika :)
Ma gęstsza konsystencję, ładnie pachnie.
Po umyciu włosów są one miękkie, latwiej się rozczesują, mają ładny blask.
Ogółem jest ok.
Kupiłam produkt w drogerii Rossmann. Opakowanie jest estetyczne i łatwo się używa z niego produktu. Szampon na początku bardzo fajnie działał na moje cienkie włosy. Niestety po kilku myciach zauważyłam, że moje włosy o wiele szybciej się przetłuszczają i wyglądają na bardzo obciążone. Kosmetyk ładnie pachniał ale nie utrzymywał się długo na włosach. Plusem jest to, że produkt jest wydajny.
Szampon jest w żółtej, plastikowej butelce zamykanej na klik. Szampon bardzo ładnie i delikatnie pachnie. Włosy mam falowane, suche i wypadające. Jestem zadowolona z tego szamponu, ponieważ moje włosy są gładsze i nie elektryzują się od kiedy go używam, nie plączą się, są bardziej nawilżone i odżywione. Szampon zawiera olejki i dzięki temu moje włosy są bardzo miłe w dotyku. Włosy myję dwukrotnie, szampon się dobrze pieni i rozprowadza po włosach. Moje włosy są bardzo dobrze domyte, cena bardzo konkurencyjna, szampon jest wydajny, polecam.
ZALETY:
- działanie nawilzajace
-działanie odżywiające
- włosy gładsze i milsze w dotyku
- zapach bardzo przyjemny
-zawiera olejki
- włosy nie elektryzują się.
Szampon ten kupilam na probe, potrzebowalam produkut ktory bedzie mial dzialanie odzywiajace wlosy. Moge powiedziec , ze jestem zadowolona z tego produktu, poniewaz moje wlosy sa gladsze po kazdym jego uzyciu , przez co mam wrazenie, ze sa bardziej nawilzone i odzywione - koncowki nie sa poszarpane, tylko niemalze gladkie , od zawsze mialam problem z koncowkami , przez co wlosy nie wygladaly dobrze, ale szampon ten sprawil , ze widze pozytywna roznice. Zapewne jest to zasluga skladu zawierajacego olejki, ktore maja swietny wplyw na wlosy. Na pewno bede testowac jeszcze inne szampony, ale ten na pewno jeszcze u mnie zagosci :) Polecam ten szampon dla wszystkich dziewczyn, ktore maja problem z ujarzmieniem koncowek.
Zalety:
dzialanie nawilzajace
wlosy gladsze, przez co wydaje sie, ze bardziej odzywione
Efektu wow nie ma - bardzo ładnie pachnie, ale nie utrzymuje się zbyt długo na włosach. Włosy po umyciu są sypkie, wygładzone i lekko nawilżone. Bardzo ładnie też się błyszczą.
Wg mnie - jeśli szukasz po prostu szamponu - A ten jest na promocji - warto go kupić. Jeśli spodziewasz się efektu wow na włosach - szukaj dalej ;)
Szampon zamknięty jest w pomarańczowej butelce ale przeźroczystej dzięki czemu kontrolujemy jego zużycie. Jego pojemność to 400 ml, duża, przy czym szampon jest wydajny więc starcza na długo.
Jego konsystencja jest standardowa, powiedziałabym, że jak większość szamponów. Dobrze się pieni i ładnie acz delikatnie pachnie.
Jest zalecany do włosów suchych i moje chyba do takowych nie należą bo nie mogliśmy znaleźć wspólnego języka. Starałam się nie stosować go zbyt często bo obciążał moje włosy i czy zostawiałam je do samoczynnego wyschnięcia czy używałam suszarki to i tak były one oklapnięte i szybko się przetłuszczały.
Gdy odeszłam od jego regularnego stosowania, mogę powiedzieć że dopiero wtedy zaczęliśmy się lubić. Włosy po tym szamponie mimo wszystko są gładkie, ciut jak nie po wyjściu od fryzjera z kreatynowego prostowania i sypkie.
Mam wrażliwą skóre głowy, często po źle dobranym szamponie mam łupież. Włosy mam gęste, falowane, połamane i przesuszone na końcach rozjaśniaczem.
Szampon pozytywnie mnie zaskoczył. Włosy po myciu są wyraźnie zdyscyplinowane, takie gładkie i ułożone. Nie elektryzują się, nie powstaje na głowie tzn "szopa", która pojawiała się u mnie gdy spadło mi na głowę parę kropli deszczu.
Zapach szamponu utrzymuję się na włosach do kolejnego mycia w moim przypadku 1-2 dni. Wcześniej każdy zapach innych szamponów ulatniał się z moich włosów zaraz po wysuszeniu.
Na pewno wrócę do tego szamponu w przyszłości.
W końcu trafiłam na swój szampon. Nie myślałam ,że za 10 zł będę miała swojego ulubieńca wśród szamponów. Produkt jest genialny. Zawiera olejki ,które nadają włosom mega blasku już po pierwszym użyciu . Świetnie sprawdza się z odżywka z tej samej serii.
Moje włosy dawno tak się nie błyszczały , efekt jak po wyjściu od fryzjera. Polecam .
Szamponu używam już od ponad pół roku i tylko raz zamieniłam go na inny (ta sama seria tylko z olejkiem kokosowym). Jak łatwo się domyślić wróciłam do niego szybciutko!
Zacznę od tego że mam włosy cienkie, delikatne, rozjaśniane i raczej nie łatwe do ułożenia.
Sama też mam dosyć wysokie oczekiwania jeżeli chodzi o kosmetyki do włosów. Przerabiałam w swoim życiu wiele kosmicznie drogich serii (byłam wtedy na etapie snobizmu kosmetycznego :P że jak drogie to na pewno najlepsze! ) , a także testowałam drogeryjne, naturalne wyroby. Generalnie chodzi mi o to że na punkcie kosmetyków do włosów mam fioła. Dosłownie. Głównie dlatego że marzy mi się gęsta czupryna.
Do sedna.
Ten szampon poleciła mi koleżanka z pracy i długo się do niego zbierałam, bo jakoś firma mi się źle kojarzyła. Z taką, no wiecie, masówką. W końcu stwierdziłam okej próbuje.
I co się okazało? Że szampon u mnie sprawdził się rewelacyjnie! A koleżance dziękowałam nie raz i nie raz polecałam go dalej.
Dla moich włosów jest świetny. Jest lekki, odbija je od nasady, rewelacyjnie myje (dodam że myje włosy szamponem dwa razy podczas kąpieli), nie plącze włosów, delikatnie nawilża, pięknie pachnie i przygotowuje na nałożenie odżywki.
Nie wiem czego innego można spodziewać się po szamponie?
Wygładzenie zostawiam dobrej odżywce i masce.
Dla mnie świetny produkt. Jedno o co się mogę przyczepić to skład. Ale jeżeli nie robi krzywdy moim włosom ani skórze głowy to nie chcę zaniżać oceny tylko z tego względu.
Nie zawiodłam się na nim i pewnie będę jeszcze próbować czegoś nowego/innego bo tak już mam, ale czuję że w chwilach największej włosowej opresji będę do niego wracać.