Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktW aptece
Kosmetyki marki Ziaja znam od ładnych parunastu lat i testowałam już naprawdę wiele produktów z ich oferty i to od klasycznych kremów po dermokosmetyki z serii aptecznych. Tym razem sięgnęłam po emulsję z mocznikiem 5%, którą poleciła mi pani w aptece, bo szukałam czegoś naprawdę skutecznego na moją przesuszoną, szorstką skórę i koniecznie chciałam czegoś z mocznikiem w składzie. Chciałam kosmetyku, który będzie łagodny, dobrze nawilżający, a przy tym w rozsądnej cenie. No i muszę przyznać, że ta propozycja wydała mi się ciekawa i zdecydowałam się na zakup emulsji.
Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 5% to emulsja do ciała z linii Med od Ziaji, która już po pierwszej aplikacji mnie kupiła i byłam pod wrażeniem jej działania. Emulsja ma świetną, kremowo-lekką konsystencję, która doskonale się rozprowadza i niemal natychmiast wchłania, więc nie trzeba czekać na założenie ubrania czy piżamki (jeśli używamy wieczorem przed snem). Nie zostawia na skórze żadnej lepkiej, tłustej warstwy, tylko przyjemne uczucie gładkości i ukojenia. Skóra jest przyjemnie miękka w dotyku, nawilżona i elastyczna. Co też dla mnie ważne, to nie jest chwilowy efekt, tylko utrzymuje się długo, a nie tylko do następnego prysznica czy kąpieli w wannie. Obawiałam się trochę właśnie krótkiego efektu nawilżenia skóry, co często bywa problemem przy tańszych balsamach. Tu absolutnie nie mogę na to narzekać, pod tym względem produkt absolutnie spełnia moje oczekiwania. Zapach również zasługuje na pochwałę i ja właściwie od zawsze kojarzę markę Ziaja z przyjemnymi zapachami kosmetyków. W przypadku tej emulsji z mocznikiem zapach jest delikatny, subtelny, co prawda nieco apteczny, ale w przyjemny sposób. Nie przytłacza, nie kłóci się z perfumami, sprawia, że aplikacja kosmetyku jest przyjemna dla zmysłów. Jako osoba dość wrażliwa na zapachy, bardzo to doceniam.
Na duży plus także opakowanie. Mamy tutaj pojemność sporą, bo 400ml i opakowanie to klasyczna biała butelka z pompką. Prosta, estetyczna, praktyczna. Czegóż chcieć więcej :D. Widać, że to produkt, który ma działać, a nie tylko ładnie wyglądać na półce. Dodatkowo emulsja jest bardzo wydajna, wystarczy naprawdę niewielka ilość, by nawilżyć większy obszar skóry. Ja stosuję ją codziennie po kąpieli i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że moja skóra bardzo na tym zyskała. Zniknęła szorstkość (zwłaszcza na ramionach i na udach), uczucie ściągnięcia również. Emulsja nie uczula, nie podrażnia nawet delikatnych miejsc. To naprawdę bezpieczny, łagodny, ale też jednocześnie skuteczny w swoim działaniu kosmetyk. I to wszystko za kilkanaście złotych, a też kosmetyk jest bardzo wydajny, więc posłuży na dłuższy czas.
Jestem zachwycona, że trafiłam na ten kosmetyk zupełnie przypadkiem i cieszę się, że pani w aptece mi go zaproponowała. To prawdziwa perełka wśród produktów do pielęgnacji ciała. Ziaja Med z mocznikiem 5% zostanie ze mną na stałe i już wiem, że będę do niej wracać i polecać innym. To mój nowy ulubieniec z kategorii pielęgnacji do ciała, który idealnie łączy prostotę, skuteczność i przyjemność stosowania i nie rujnuje portfela.
Zalety:
- Wygodna duża butelka z praktyczną pompką
- Bezpieczny, łagodny, ale też jednocześnie skuteczny w swoim działaniu
- Nie zostawia na skórze żadnej lepkiej, tłustej warstwy, tylko przyjemne uczucie gładkości i ukojenia
- Ma świetną, kremowo-lekką konsystencję, która doskonale się rozprowadza i niemal natychmiast wchłania
- Przy regularnym stosowaniu skóra jest przyjemnie miękka w dotyku, nawilżona i elastyczna
- Bardzo wydajny kosmetyk
- Delikatny i subtelny zapach
- Ideał do skóry wrażliwej i suchej
- Niska cena
- Dostępność