Kremy pod oczy

Resibo Krem pod Oczy 15ml

mm2991
    3 kwietnia 2024 o 10:51
    Dość bardzo średni
    Krem charakteryzuje się bardzo wygodnym opakowaniem oraz ładną ciekawa szatą graficzną. Krem posiada kremową konsystencję, dobrze się rozprowadza tylko trzeba odrobinę nie za dużo, ponieważ tworzy smugi. Zapach jest dość intensywny, ale nie drażniący. Jeśli chodzi o działanie niestety bardzo słabo nawilża okolicę oczu - jestem posiadaczką cery suchej więc na to liczyłam, cera po zastosowaniu jest miękka. Nadaję się pod makijaż. Nie podrażnia oczu i skóry.
  • 4 marca 2022 o 20:03
    Zdecydowane nie!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podczas zakupów dostałam kilka próbek do przetestowania znajdowały się tam właśnie próbki Resibo kremu pod oczy. Byłam bardzo zaciekawiona ponieważ słyszałam dużo dobrego o tej marce i od razu zabrałam się do testowania. Krem ma dziwną konsystencję, taką niby lejącą, który się nie wchłania a przynajmniej nie tak szybko jak oczekiwałabym. Po stosowaniu wszystkich próbek nie zauważyłam żadnych efektów, na pewno nie kupię pełnowymiarowego produktu. Trochę się zawiodłam, raczej nie skuszę się na inne kosmetyki z tej firmy.
    Wady:
    • dziwna konsystencja
    • nie wchłania się szybko
    • brak zapachu
    • nic nie daje
    lotka20
    18 stycznia 2022 o 20:43
    Bardzo dobry
    Bardzo dobry produkt, świetnie nawilża, cienie pod oczami lekko zbledły, skóra pod oczami wyglądała naprawdę dobrze tak świeżo i na wypoczętą. A jak produkt się skończył to od razu zauważyłam tego skutki Bardzo wydajny, pompka się nie zacina i ma przyjemny zapach Na pewno jeszcze nie raz po niego sięgnę, WARTO !
  • 6 grudnia 2021 o 22:40
    Nie w moim typie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem dedykowany do obszaru pod oczami nie przypadł mi do gustu, brakuje mu zdecydowanie cech, których ja poszukuje w tego rodzaju pielęgnacji. Oczekuję, aby produkt tego typu nawilżał i nadawał odświeżenia mojej skórze i tego mi zabrakło, gdyż poziom nawodnienia jest słabo wyczuwalny, a uczucia lekkości nie ma wcale. Kosmetyk nie posiada intensywnych właściwości pielęgnacyjnych w moim odczuciu, a to zapewnia nam producent. Silne nawilżenie to obietnica, którą znajdujmy na etykiecie, ale dla mnie sprzeczna z rzeczywistością, Konsystencja preparatu pod oczy jest kremowa, taka maziowata, co nie leży w moim guście. Zapach mi się nie podoba, jest dla mnie zbyt męczący i intensywny. Produkt stosunkowo łatwo się rozprowadza po delikatnym obszarze twarzy i daje efekt skóry delikatnie zmiękczonej. Skuteczność jest słaba, jak również i trwałość, ponieważ aż prosi się o dokładanie kolejnych warstw w ciągu dnia. W związku z powyższym należy stwierdzić, że jest to niewydajny preparat. Zaletą nawilżającej propozycji pod oczy jest to, że formuła jest w 100% wegańska, zawiera 98,7% składników pochodzenia naturalnego oraz że marka nie testuje na zwierzętach. Należy wspomnieć, że krem dobrze zachował się przykryty warstwą makijażu, korektor na nim wyglądał dobrze. Firma Resibo za 15ml zawartości opakowania naliczyła cenę 89zł, uważam że jest to sporo za dużo, w mojej ocenie koszt jest zawyżony za jakość jaką otrzymuje konsument. Produkt nie jest zgodny z opisem, ja osobiście nie czerpałam żadnej przyjemności z używania tego preparatu. Szata graficzna etykiety jest miła dla oczu, ale niestety jestem rozczarowana tym testem.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja,
    • można stosować pod makijaż,
    • naturalny skład,
    • wegańska formuła,
    • brak testów na zwierzętach,
    • ładna szata graficzna.
    Wady:
    • nie spełnia swojej podstawowej roli,
    • słabe nawilżenie,
    • brak uczucia lekkości i świeżości,
    • brak skuteczności,
    • kiepska trwałość,
    • maziowata konsystencja,
    • brak obiecywanych efektów,
    • męczący zapach,
    • niewydajny,
    • wymaga ponownego nałożenia w ciągu dnia,
    • wygórowana cena.
    krokuch
    25 lipca 2021 o 17:15
    najgorszy z najgorszych
    Krem nie kosztował mało. Skusił mnie dobry skład i zaufanie do marki Resibo. Rzadka konsystencja trochę mnie zdziwiła. Łatwo się aplikuje, dobrze wchłania, ale... No właśnie. Bez względu na użytą ilość nie nawilża, nie odżywia, nie robi absolutnie nic. Użyty w nadmiarze, migruje do oka lub na policzki, co jest koszmarne. Skóra pod oczami jest sucha i wygląda parszywie. Z czasem nie było lepiej - używanie go to była droga przez mękę. Wytrzymałam miesiąc i dałam sobie spokój.