Serum do twarzy

Bielenda Professional 3,5% Hialuronowe serum do twarzy

ALM007
    23 maja 2024 o 17:03
    Bielenda Professional Hialuronowe serum: żelowa konsystencja, przeciętne efekty
    Bielenda Professional 3,5% Hialuronowe serum do twarzy to produkt, który przyciągnął moją uwagę dzięki obietnicy intensywnego nawilżenia skóry. Serum zawiera wysokie stężenie kwasu hialuronowego, który jest ceniony za swoje właściwości nawilżające i wiążące wodę w skórze. Po kilku zastosowaniach zauważyłam, że skóra jest bardziej elastyczna i wygląda zdrowiej. Jednym z głównych plusów jest wydajność produktu. Niewielka ilość serum wystarcza na całą twarz, co sprawia, że jedno opakowanie starcza na dłużej. Produkt jest również bezzapachowy, co jest korzystne dla osób z wrażliwą skórą, które mogą reagować na intensywne zapachy. Niestety, muszę przyznać, że Bielenda Professional 3,5% Hialuronowe serum do twarzy nie spełniło wszystkich moich oczekiwań. Głównym problemem dla mnie jest jego żelowa konsystencja, której nie jestem fanką. Wolę bardziej kremowe lub oleiste formuły, które dają uczucie intensywniejszego nawilżenia i komfortu na skórze. Żelowa konsystencja tego serum nie jest dla mnie satysfakcjonująca, ponieważ nie daje takiego uczucia nawilżenia, jakiego oczekuję. Podsumowując, Bielenda Professional 3,5% Hialuronowe serum do twarzy to przyzwoity produkt dla osób, które preferują lekkie, żelowe formuły i potrzebują szybkiego nawilżenia. Dla mnie, ze względu na preferencje dotyczące konsystencji oraz krótkotrwałe efekty nawilżenia, jest to produkt średni. Jeśli masz skórę normalną lub tłustą i szukasz lekkiego serum nawilżającego, ten produkt może być odpowiedni. Dla suchej skóry lepiej poszukać czegoś intensywniejszego.
    Zalety:
    • Wysoka zawartość kwasu hialuronowego
    • Bezzapachowe, odpowiednie dla wrażliwej skóry
    • Wydajny produkt - kupiłam jedno opakowanie, stosuję codziennie a mam je i mam
    Wady:
    • Żelowa konsystencja, której nie lubię
    • Efekt nawilżenia jest krótkotrwały
    • Może być niewystarczający dla bardzo suchej skóry
  • 30 grudnia 2022 o 19:35
    Świetnie wygładza
    Serum na prawdę fajne, daje efekt wygładzenia, jędrności i oczyszczenia. Twarz po zastosowaniu serum jest delikatna i odświeżona. Jedyne czego nie lubię to opakowanie, w którym nie widać ile produktu zostało. Ale to już inna kwestia. Polecam.
  • 9 marca 2019 o 20:32
    Mieszane uczucia
    Tak się zastanawiam czy to serum jest aż takie dobre. Na razie nie widzę jakichś spektakularnych efektów. Ale dopiero przed chwilą wyczytałam, że poleca się to serum do stosowania na noc. Generalnie cała seria hialuronowa jest rewelacyjna. Nabyłam ją z polecenia mojej bułgarskiej pani kosmetolog - Pepy. Kobieta uświadomiła mi, że w Polsce mamy świetną markę kosmetyczną w dostępnej cenie. Dziwne prawda? Bułgarska pani kosmetolog w Irlandii poleca mi moją rodzimą markę. Serum to stosuję przeważnie zaraz po mesorollerze, ponieważ wtedy najlepiej się wchłania. Trochę podrażnia skórę zaraz po mesorollerze, ale jak się ma mikrodziurki w twarzy, to trudno, żeby nie poszczypało choć troszkę. Zauważyłam tylko jedno...jeśli się nakłada zbyt dużo tego serum, to niemiłosiernie roluje się na twarzy i jak ktoś używa podkładów, to nałożenie make-upu może sprawić niemały kłopot.
    Zalety:
    • Zapach piękny
    • Megawydajny
    Wady:
    • Nie jestem pewna jego działania