Skuteczny! - robi bardzo dobrą robotę. :)
Zgadnijcie gdzie kupiłam ten produkt..? Oczywiście w Hebe :D Kupiłam go już jakiś czas temu, był na przy klasówce za 9 zł w promocji, był jeszcze do wyboru płyn micelarny. Cena rewelacyjna jak za tak dużą butelkę. :) Cieszę się, że go kupiłam, bo chyba już go nie będzie w ofercie, wydaje mi się, że już go wycofują bynajmniej z Hebe - już się on w ogóle nie pojawia ponadto była to cena „ostatnia szansa”.
Chyba że... zmieniają szatę graficzną i temu.. oby tak było :)
Żel otrzymujemy w dużej 500 ml butelce, jest wykonana z miękkiego plastiku, przez który widzimy zużycie produktu - super lubię to bardzo w produktach. Butelka wyposażona jest w dozownik, który działa bardzo sprawnie - bez zarzutów, dozuje nam odpowiednią ilość a właściwie tyle ile potrzebujemy. :) Ponadto posiada przekręcaną funkcje open/close co również mi się podoba, gdyż zabierając go gdzieś w podróż mamy pewność, że nie wyleje nam się.
Szata graficzna, bardzo prosta, skromna mamy tutaj naklejkę z wszystkim ważnymi informacjami na temat produktu.
Konsystencja jest żelowa, bezbarwna i jest on bezzapachowy. Widać nawet w środku bąbelki powietrza.
Możemy go stosować zarówno na sucho jak i na mokro.
Pojemność jest niesamowita, używam go już 3 miesiące i mam go do dziś, ale już bardzo mało. No jestem w szoku, duży plus za to.
Skład całkiem, całkiem niezły. Zawiera substancje myjąca a mianowicie ekstrakt z bławatka oraz pantenol, który nawilża i łagodzi podrażnienia. Zawiera 94% składników pochodzenia naturalnego.
Dedykowany jest do każdego typu cery nawet wrażliwej. Usuniemy nim nawet makijaż wodoodporny.
Producent podpowiada nam sposób aplikacji a mianowicie na płatek kosmetyczny i masować kolistym ruchami, ja nakładam go na gąbkę konjac i używam do tego wody, powiem
Wam, że świetnie z nią współpracuje.
Używam go tylko i wyłącznie na mokro.
Najpierw oczyszczam twarz z grubsza chusteczką nawilżająca, płyn micelarny, potem domywam resztki makijażu właśnie tym żelem, potem tonik itd. :)
Z działania jestem bardzo zadowolona.
Nie wywołuje ściągnięcia skóry ani pieczenia czy łzawienia oczu. Jest bardzo delikatny i bezpieczny dla skóry. Bardzo dobrze oczyszcza skórę z zanieczyszczeń, odświeża i świetnie radzi sobie z makijażem. Pozostawia skórę czystą, nawilżoną, elastyczną i miłą w dotyku. Po oczyszczeniu czuć, że skóra jest solidnie nawilżona mało tego utrzymuje to nawilżenie przez dłuższy czas. Nie wysusza i nie pozostawia na buzi żadnego filmu. Nie zapycha, nie powoduje nieproszonych gości i podrażnień wręcz przeciwnie łagodzi je. Naprawdę robi dobrą robotę i spełnia swoje zadanie czyli doskonale oczyszcza.
Jestem w pełni zadowolona z tego produktu. Jak widać, tani kosmetyk wcale nie oznacza, że musi być zły, czasem nawet te droższe są nawet gorsze. :) Dla mnie to produkt bez wad, szkoda, tylko że go u nas wycofują, ale może gdzieś online będzie dostępny.
Polecam!
Zalety:
- duża butla 500 ml - przez którą widać zużycie produktu, posiada wygodny, sprawnie działający dozownik z funkcją open/close,
- niesamowita wydajność,
- przystępna cena,
- odpowiednia, żelowa konsystencja - łatwa w aplikacji, świetnie współpracuje z gąbką konjac,
- bezzapachowy,
- można stosować go na dwa sposoby: na sucho i na mokro,
- przyzwoity skład z bławatkiem i pantenolem na czele, zawiera 94% składników pochodzenia naturalnego,
- łagodny i bezpieczny dla skóry, sprawdzi się nawet u wrażliwców,
- skutecznie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i resztek makijażu, odświeża i nawilża, pozostawiając skórę gładką, elastyczną,
- nie podrażnia, nie szczypie w oczy, nie zapycha i powoduje żadnych nieporządanych reakcji,
- nie postawią lepkiej warstwy, filmu na skórze.