Korektory pod oczy

Astor Skin Match Protect, Concealer Korektor pod oczy

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 października 2020 o 23:12
    Od słabych kolorów, po zerowe, a ociężałe krycie.
    Od zawsze borykam się z dość dużymi cieniami pod oczami, więc korektor u mnie to podstawa. Tak przez swoją cała nadal trwającą przygodę makijażową, ten korektor z Astor zaliczył swój epizod. Miałam go w odcieniu najjaśniejszym i tu już był problem, bo był ten kolor bardzo ciemny. Ale dobra, co dalej? Ten korektor ma inne grzechy, a największym to jego krycie, a raczej jego brak. W ogóle od nie krył. Był dedykowany jako korektor pod oczy, a pod nimi tak przeraźliwie się mazał, zostawiał smug, nie chciał się wtopić w skórę, tworzył skorupkę bardzo ciężką pod oczami i przy tym nie krył nic. Miałam tylko bardzo obciążoną, z widocznymi zmarszczkami, które stworzył mi ten korektor skórę pod oczami. Nie tak powinien działać korektor, szczególnie taki dedykowany jak ten pod oczy! Nie mogłam w żaden sposób go ładnie nałożyć pod oczami. Ciemny kolor jeszcze gorzej postarzył moją młodą skórę i nie rozjaśnił tej strefy. Opakowanie nawet spoko, ale sama wydajność słabiutka. Cena wysoka. Mało go było w tubce. Nie przyjemny epizod i zapominamy o sobie nawzajem. Żegnam!
    edka09
    10 listopada 2019 o 14:23
    jestem na NIE
    Korektor kiedyś kupiłam w jakiejś promocji ze względu na poręczne opakowanie i dołączoną od razu gąbeczkę. Niestety opakowanie, które mnie tak skusiło okazało się niewypałem :) Tzn sama tubka jest bardzo poręczna, mięciutka, możemy wycisnąć korektor, ale gąbeczka u mnie totalnie się nie sprawdza... Przy pierwszej aplikacji sprawdziła się całkiem nieźle, ale im dłużej jej używałam tym gorzej. Nie rozprowadza równomiernie korektora, rozmazuje go, nie można nią wklepać produktu - no mam ochotę ją po prostu oderwać i wyrzucić :/ Kupiłam kolor 001 z myślą, że będzie dobry do jasnej karnacji. I tu kolejne rozczarowanie - korektor jest za ciemny, dodatkowo z pomarańczowymi tonami i na pewno nie rozświetli okolicy pod oczami... Krycie ma słabe, dodatkowo bardzo szybko migruje i osadza się zarówno w zmarszczkach jak i porach w okolicy nosa. Mimo przypudrowania roluje się i zjeżdża. U mnie nawet nieźle sprawdza się jedynie do przykrycia jakiejś pojedynczej niedoskonałości, bo jego kolor nie odcina się aż tak bardzo od reszty twarzy. Jednak nie do tego go kupiłam i poszedł w odstawkę.
    Zalety:
    • wygodna, miękka tubka
    Wady:
    • kolor 001 jest ciemny i pomarańczowy
    • słabo kryje
    • koszmarna gąbeczka
    • migruje w zmarszczki i pory
    • ściera się
  • 21 sierpnia 2019 o 23:03
    musiałam się nauczyć go używać.
    Na początku trudno nam było razem. Zazwyczaj wylewało się go dużo za dużo, musiałam go to wycierać, to wklepywać w inne partie twarzy. Po jakimś czasie nasza współpraca z aplikacją poprawiła się:) Zakupiłam go zachęcona zawartością witamin C i E, których jak wiadomo skóra bardzo potrzebuje. W szczególności ta w okolicy oczu. Wytłumaczyłam sobie, że korektor oprócz właściwości kryjących będzie miał nieziemskie właściwości rozświetlające. I kończy się bardziej na właściwościach kryjących- jest całkiem w porządku, jeśli chodzi o niewielkie cienie pod oczami. Odrobinę rozświetla skórę i nadaje jej takiego zdrowego poblasku. Problemy pojawiają się wraz z upływem czasu ( to jest upływem dnia), bo utlenia się i ciemnieje, a wszystkie możliwe najpłytsze i najdrobniejsze zmarszczki są bardzo widoczne ! Mimo wszystko mam jednak bardzo neutralne uczucia co do niego. Używałam lepszych korektorów. O tym chyba jednak zapomnę.
  • 16 sierpnia 2019 o 18:36
    Niestety nie zagrało
    Niestety kolor 001 trochę zbyt ciemny i zbyt pomarańczowy dla mojej skóry. Mimo wszystko próbowałam go używać - daje bardzo małe krycie, odznaczał się w połączeniu z podkładem. Ma leciutką konsystencję, więc może sprawdzić się dla osób które potrzebują małego krycia i wpasują się w kolor korektora.
  • 27 lutego 2019 o 11:05
    Dobry, ale bez szału
    Korektor ma fajną KONSYSTENCJE, nie jest za gęsty, ani za rzadki. ODCIENIE ciężko dopasować szczególnie jeśli chodzi o blade cery takie jak moja. Mam KOLOR najjaśniejszy a w zimie jest jednak ciut za ciemny... WYKOŃCZENIE nie jest dokładnie takie jakiego oczekuję, ponieważ potrzebuje rozświetlenia pod oczami, ze względu na zasinienia, ale nie w formie drobinek, których korektor ma w sobie mnóstwo. Faktycznie odwraca to uwagę od problemu jaki chciałam ukryć, ale nie lubię gdy w słońcu cała okolica pod oczami mi się święci :/ niemniej jednak KRYCIE jest perfekcyjne. UTRZYMUJE SIĘ cały dzień i świetnie WSPÓŁPRACUJE z innymi kosmetykami. Korektor wyciska się z TUBKA i na końcu ma GĄBECZKĘ, której używam za każdym razem, aczkolwiek musze doklepać korektor palcami, bo niedokładnie jest rozprowadzony i wtopiony w skórę.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wykończenie
    • Współpracuje z innymi kosmetykami
    Wady:
    • Zbyt błyszczące/z drobinkami wykończenie
    • Ciężko dobrać kolor
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Korektory pod oczy